zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers gezocht voor rtl-programma

12 maart 2007 - Een leven lang werken voor dezelfde baas komt bijna niet meer voor. Uitdaging en afwisseling zijn tegenwoordig een vereiste. Een baan bepaalt een groot deel van het levensgeluk en een carrièreswitch is vaak geen overbodige luxe. In de twee uur durende liveshow 'De Nationale Carrière Check' krijgt u antwoord op de vraag 'Past uw baan nog bij u?'.
 Lees verder...   Reageer
 

Passiekillers voor werkende vrouwen

12 maart 2007 - Stress rond de kinderopvang en voortdurende reorganisaties zijn belangrijke passiekillers op het werk. Ruimte en vrijheid (65,4 procent) om het werk zelf vorm te geven, waardering en aandacht en voldoende uitdaging scoren het hoogst als passiemakers onder vrouwelijke werknemers.
 Lees verder...   3 reacties
 

Kleiner managementteam leidt tot betere samenwerking

9 maart 2007 - Teamwork wordt binnen veel bedrijven gepropageerd als een belangrijke voorwaarde voor succes. Het managementteam (mt) moet dan uiteraard wel het goede voorbeeld geven. Als dat niet het geval is, dan worden de worstelingen van het mt meewarig besproken bij de koffieautomaat.
 Lees verder...   1 reactie
 

Machtsinzet topmanager bepaalt succes

9 maart 2007 - Succesvolle managers zijn eerder geneigd hun macht op een moreel verantwoorde en sociaal acceptabele wijze in te zetten. Dit in tegenstelling tot minder succesvolle managers die hun macht gebruiken voor eigen eer en glorie. Dat stelt Ber Damen, directeur Berenschot HRM, in zijn proefschrift 'Leiderschap en motivatie' dat hij aan de Universiteit van Amsterdam verdedigde.
 Lees verder...   3 reacties
 

Vrouwen willen tijd voor gezin, mannen een lease auto

8 maart 2007 - Mannen kiezen vaker voor materialistische secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen en lease auto's; vrouwen voor flexibiliteit. Bedrijven spelen hierop in door werkende moeders te ondersteunen met flexibele werktijden. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half Finance & Accounting onder Finance en HR-managers.
 Lees verder...   3 reacties
 

Koffie vooral goed tegen afkickverschijnselen

8 maart 2007 - Een kopje koffie drinken om wakker te worden heeft helemaal geen zin. Volgens Britse wetenschappers van de University of Bristol zorgt cafeïne er niet voor dat mensen wakkerder zijn dan normaal. Volgens de Britse universiteit krijgen alleen mensen die een tijdje geen koffie hebben gedronken een opkikker van cafeïne.
 Lees verder...   Reageer
 

Manager met psychische klachten komt moeilijker terug

7 maart 2007 - Managers met psychische problemen hebben het extra moeilijk om hun werk opnieuw op te pakken zodra de behandeling of de rustperiode achter de rug ligt. Volgens Chris Verbeeck van Idewe, een externe dienst voor bescherming en preventie op het werk, zijn sommige werkgevers meedogenloos tegenover managers die uitvallen vanwege psychische klachten.
 Lees verder...   7 reacties
 

Vijf actiepunten voor de marketeer

7 maart 2007 - De massamedia staan meer en meer onder druk van vernieuwende en interactieve manieren van reclamemaken. De centrale vraag daarbij voor de marketeer is of het reclamebureau in de pas loopt met actuele en toekomstige veranderingen in het medialandschap.
 Lees verder...   3 reacties
 

Leider wordt geboren, niet gemaakt

6 maart 2007 - Leiderschap valt niet te leren. "Er bestaat geen cursus of boek voor. Ik ben ervan overtuigd dat iemand als leider geboren wordt. Of het nu in de politiek of in de zakenwereld is: er zijn altijd enkele details die het verschil maken tussen een echte leider die al zijn mensen achter zich krijgt, en alle anderen." Dat zegt Jean-Paul Votron, CEO van de Belgisch-Nederlandse Fortis Bank.
 Lees verder...   27 reacties
 

Speeddaten nieuwe wervingshype

6 maart 2007 - In navolging van de Politie Brabant Zuid-Oost en uitzendbureau Tempo-Team stort ook het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zich op het speeddaten. Met snelle afspraakjes tussen werkgever en werknemer wil het CWI de toenemende krapte op de arbeidsmarkt aanpakken.
 Lees verder...   13 reacties
 

Flexwerk niet voor iedereen goed

5 maart 2007 - Volgens de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en de ondernemersorganisatie VNO-NCM moeten werknemers flexibeler worden om de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven te verstevigen. Maar verschillende groepen werknemers krijgen door flexibiliteit minder kansen. Dit stellen een aantal hoogleraren in Trouw.
 Lees verder...   3 reacties
 

Werving personeel geen prioriteit

5 maart 2007 - Middelgrote organisaties lijken de werving van personeel nog niet als prioriteit te zien. Slechts de helft van de organisaties heeft strategisch beleid geformuleerd met betrekking tot recruitment. Dit komt naar voren uit het onderzoek Recruitmentscan onder 208 grote en middelgrote Nederlandse organisaties.
 Lees verder...   2 reacties
 

Google vormt risico voor sollicitant

2 maart 2007 - Werkzoekenden lopen grote kans de ideale baan mis te lopen, omdat over hen verkeerde informatie op internet staat. Personeelsfunctionarissen die kandidaten voor een baan 'even googelen', kunnen snel een verkeerde indruk van iemand krijgen. 
 Lees verder...   6 reacties
 

Fulltime man werkt minder dan parttime vrouw

2 maart 2007 - Vrouwen met een parttime dienstverband werken meer uren dan mannen met een fulltime baan. Dat bleek uit de vierde enquête van de Europese Stichting tot verbetering van levens- en arbeidsomstandigheden. De Stichting bestaat sinds 1975 en houdt de enquêtes sinds 1991 elke vijf jaar in 31 Europese landen.
 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1234 1235 1236 1237 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10