zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel verloop vraagt om sterk management

26 maart 2007 - Om onderzoek te doen naar verschillende managementstijlen ging de Amerikaanse managementprofessor Jerry Newman (State University of New York) 14 maanden undercover als werknemer bij vijf verschillende fastfoodketens. Volgens Newman leent de fastfoodindustrie zich perfect tot een onderzoek naar managementstijlen.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse vrouw optimistisch over carrière

26 maart 2007 - Nederlandse vrouwen zijn optimistischer over hun carrière dan vrouwen in de rest van de wereld. Dat blijkt uit donderdag gepresenteerd onderzoek van Accenture naar de loopbaanmogelijkheden van vrouwen.
 Lees verder...   Reageer
 

Werk bezorgt manager slapeloze nachten

23 maart 2007 - Tweederde van de IT-managers ligt 's nachts wakker door bezorgdheid over het werk. En zij zijn niet de enigen. Zestien procent van de lezers van Management Team piekert 's nachts over de werksituatie. 53 procent ligt daar soms wakker van, 30 procent slaapt elke nacht uitstekend. Gelukkig voor de slapeloze manager valt er genoeg te doen tegen slapeloosheid.
 Lees verder...   2 reacties
 

Uitgebreid CV steeds populairder onder managers

23 maart 2007 - De dagen van het korte CV lijken voorbij nu managers steeds nieuwe manieren zoeken om het kaf van het koren te scheiden. Lange CV's vol details lijken intuïtief gezien misschien niet de manier om een baan te krijgen maar wie de aandacht van de verantwoordelijke manager wil trekken propt zijn hele leven bij voorkeur juist niet op een enkel A4tje.
 Lees verder...   13 reacties
 

Rol bedrijfsjurist dramatisch veranderd

23 maart 2007 - De Nederlandse bedrijfsjurist ervaart een hogere werkdruk dan ooit en zegt dat hun rol internationaler en complexer is geworden. Dit blijkt uit onderzoek van Legal People onder dé 100 eindverantwoordelijke juristen bij Nederlandse topbedrijven.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft managers vindt zakenreis zinloos

22 maart 2007 - Maar dan de helft van de managers (55 procent) vindt de gemaakte zakenreizen vaak zinloos. Vijftien procent is ervan overtuigd dat de reizen afbreuk doen aan hun productiviteit. 36 procent beschouwt zakenreizen als een noodzakelijk kwaad en 44 procent raakt gestresst door het voortdurende komen en gaan.
 Lees verder...   11 reacties
 

Relatie en carrière op gespannen voet

22 maart 2007 - Zeven op de tien Nederlandse managers merkt een negatieve invloed van werk op zijn of haar liefdesrelatie. Dit blijkt uit eigen onderzoek van het blad Management Team. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat vier op de tien managers wel eens het idee heeft gehad dat die relatie zou stuklopen als het werk niet anders werd georganiseerd.
 Lees verder...   Reageer
 

Creatieven aansturen grote uitdaging voor managers

21 maart 2007 - Niet alleen in de creatieve sector (reclame, media, modeontwerp etc.) speelt creativiteit een grote rol. In vrijwel elke sector wordt het onderscheidend vermogen bepaald door de creativiteit waarmee nieuwe producten, markten en productieprocessen worden ontwikkeld. Creativiteit op de werkvloer aansturen is een lastige managementklus, zo blijkt uit een artikel in Management Team.
 Lees verder...   3 reacties
 

Topmanager steeds mobieler

21 maart 2007 - Steeds meer managers van multinationals vestigen zich in die landen waar ze de meeste outsourcingactiviteiten hebben of waar hun belangrijkste investeerders zitten. Uit Brits onderzoek blijkt verder dat 23 bedrijven uit de Fortune 500 hun hoofdkantoor de afgelopen 5 jaar naar een ander land verhuisden om in de nabijheid van 's werelds belangrijkste financiële centra te zijn.
 Lees verder...   Reageer
 

Landelijke vacaturebank voor duurzaam werken

21 maart 2007 - Werken bij organisaties of bedrijven die werk maken van mens en leefomgeving staat momenteel volop in de belangstelling. Diverse mensen zijn op zoek naar een baan met maatschappelijke meerwaarde. Werk voor Werk, een werving- en selectiebureau gericht op de duurzame arbeidsmarkt is hierop ingesprongen met het concept De Duurzame Vacaturebank.
 Lees verder...   Reageer
 

Manager bang voor dataverlies

20 maart 2007 - Managers hebben grote angst dat zij gegeven kwijt raken. Dit blijkt uit onderzoek onder 715 managers uit de ICT-wereld, gehouden in opdracht van Computer Associates. De managers vertrouwen niet op de betrouwbare opslag van hun gegevens 'ergens op een netwerk`.
 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen en mannen even goede managers

20 maart 2007 -  De rivaliteit tussen mannelijke en vrouwelijke managers is voor eens en altijd beslist: vrouwen beschikken over dezelfde goede leiderschapskwaliteiten als mannen. Dit concludeert Rudi Plettinx, directeur van het Center for Creative Leadership, na onderzoek.
 Lees verder...   5 reacties
 

Canadezen onder het mes voor carrière

20 maart 2007 - De grote meerderheid van de Canadese werknemers gelooft dat ouderen gediscrimineerd worden in het bedrijf waar ze werken. De helft maakt zich daar zulke grote zorgen om dat ze zelfs plastische chirurgie zouden overwegen om zich te wapenen tegen hun jongere rivalen.
 Lees verder...   2 reacties
 

Auto van de zaak steeds groener

19 maart 2007 - Groot Brittannië heeft goede vooruitgang geboekt in het verlagen van de CO2-uitstoot. En nu zijn de auto's van de managers aan de beurt. Meer dan een kwart van de ondernemingen eist inmiddels van de leidinggevenden dat die in een dieselauto rijden.
 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1232 1233 1234 1235 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10