zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Referenties te koop op internet

1 maart 2007 - Werkgevers die een nieuwe werknemer op het oog hebben, kunnen via de nieuwe site dereferentiebank.nl voor 1,30 euro een referentie kopen over de sollicitant. Op deze site kunnen werkgevers informatie over de capaciteiten van werknemers uitwisselen. De werkgever heeft daarvoor alleen de naam en het sofinummer van de sollicitant nodig.

 Lees verder...   4 reacties
 

Netwerken voor baan populair onder managers

1 maart 2007 - Het klinkt cliché, maar als het aankomt op het vinden van een nieuwe baan is het echt belangrijker wie je kent dan wat je kunt. Uit onderzoek van wervings- en selectiebureau Hudson blijkt dat bijna vier van de tien zakelijke hoogvliegers – met name managers- hun baan vinden dankzij hun netwerk.
 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijke rijders trouw aan automerk

1 maart 2007 - De gangbare veronderstelling dat zakelijke rijders niet merkentrouw zijn, is niet waar. Dat blijkt uit cijfers van RDC Datacentrum. De zakelijke autorijder zijn zelfs trouwer aan hun automerk dan menig particulier autobezitter.
 Lees verder...   Reageer
 

Marketing beter geschikt om personeel te werven dan HR

28 februari 2007 - Veel bedrijven laten de werving van goed opgeleide mensen over aan de HR-afdeling. Volgens Jaap Kooijman, directeur en oprichter van YER (Young Executive Recruitment), laten ze daarom kansen liggen. HR houdt zich immers meer bezig met beleid dan met actief bewerken van de arbeidsmarkt. De afdeling marketing en sales zou een veel betere plaats zijn.
 Lees verder...   4 reacties
 

Topmanager eist betere balans werk-privé

28 februari 2007 - Nog maar vijf jaar geleden was het ondenkbaar dat een topmanager een baan af zou slaan omdat hij dan teveel zou moeten reizen, te ver van zijn werk zou wonen of omdat die teveel tijd in beslag zou nemen. Maar als de headhunter nu belt, kan hij maar beter een antwoord klaar hebben op vragen over de balans tussen werk en privé.

 Lees verder...   10 reacties
 

ICT-uitgaven naar recordhoogte

28 februari 2007 - De verwachtingen ten aanzien van de ICT-bestedingen voor het komende jaar bereiken een nieuw hoogtepunt. Dat concludeert Ernst & Young in de ICT Barometer van februari 2007. Bijna de helft (49 procent) van de managers en ICT-professionals voorspelt dat het ICT-budget zal groeien. Een jaar geleden was dit nog maar een kwart.
 Lees verder...   Reageer
 

Exporterende bedrijven gebaat bij meertaligheid

27 februari 2007 - Export is een uitkomst, want het zorgt voor een groter afzetgebied. De taalbarrière gooit soms echter roet in het eten. Uit onderzoek blijkt dat een gebrek aan talenkennis kan leiden tot contractverlies. Exporterende bedrijven zijn dus gebaat bij meertaligheid.
 Lees verder...   4 reacties
 

Afluisteren werknemer mag

27 februari 2007 - Voor een werkgever is het geoorloofd een geheime geluidsband mee te laten lopen met telefoongesprekken van werknemers om hen op basis hiervan te kunnen ontslaan. Dit concludeerde de kantonrechter in Breda naar aanleiding van een geding. Door deze bepaling, behoort ontslag op basis van een afgeluisterd gesprek voor Nederlandse werkgevers voortaan tot de mogelijkheden.
 Lees verder...   24 reacties
 

Marketeers controleren resultaat van hun bureaus niet

27 februari 2007 - Reclamebureaus kunnen nauwelijks voldoen aan de veranderende vraag van hun klanten, en marketeers laten het na om de resultaten van hun bureaus te meten. Zo zegt Forrester Research.Het marktonderzoeksbureau legt met het rapport 'Help Wanted: 21st Century Agency' een vinger op de zere plek van veel Amerikaanse reclamebureaus, die worstelen met het veranderende medialandschap en hun nieuwe rol daarin.
 Lees verder...   Reageer
 

Grote bedrijven nemen Second Life erg serieus

26 februari 2007 - Bedrijven doen er goed aan met de virtuele wereld van Second Life te experimenteren, vindt zelfstandig internetadviseur Ronnie Overgoor. Maar dan wel 'op een nuchtere manier'. Honderdduizenden euro's investeren en verwachten dat de inkomsten binnenstromen, is volgens hem overdreven en onverstandig. "Maar het is ook niet slim om niets te doen. Het is wel een veld dat heel erg in beweging is."
 Lees verder...   4 reacties
 

Europeanen werken minder, maar ervaren meer stress

26 februari 2007 - De gemiddelde Europeaan werkt minder uren per week dan een aantal jaren geleden, maar ten gevolge van hogere werkdruk is hij wel meer gestresst. Dit blijkt uit onderzoek van de European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions onder 30.000 werknemers uit 31 EU-landen.
 Lees verder...   2 reacties
 

Pesten op de werkvloer mag niet meer

23 februari 2007 - In de nieuwe Arbowet, die per 1 januari van kracht is, worden werkgevers verplicht gesteld beleid te voeren om pesten, seksuele intimidatie, agressie en geweld tegen te gaan. Volgens Alie Kuiper, ruim twintig jaar gespecialiseerd in de aanpak van ongewenste omgangsvormen, hebben veel werknemers te maken met ongewenste omgangsvormen op het werk.
 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemers kritischer over nieuwe werkplek

23 februari 2007 - Werknemers worden weer kritischer over hun nieuwe werkplek, nu de economie in de lift zit en het aantal banen stijgt. Bedrijven moeten daardoor allerlei trucs uit de kast halen. Om werkgevers hierin te helpen heeft Vacaturebank.nl haar website voorzien van MSN, Skype en Google Maps.
 Lees verder...   1 reactie
 

Vergeet anoniem solliciteren, zoek een 'Yeppie'.

23 februari 2007 - Vandaag ziet een nieuwe vacaturesite het levenslicht die specifiek gericht is op de stedelijke multiculturele jongeren. Met de website yepjobs.nl wordt een nieuw concept geïntroduceerd: Young Ethnic Professionals. De Yuppies van de jaren tachtig zijn de Yeppies van de toekomst.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1235 1236 1237 1238 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10