zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europese CEO wil actievere rol EU

Europese CEO snakt naar liberalisering en deregulering

16 maart 2007 - Topbestuurders uit het Europese bedrijfsleven hebben vertrouwen in de economische toekomst van Europa, maar zijn sceptisch over de politieke bijdrage daaraan vanuit de EU. Brussel moet veel meer haast maken met liberalisering en deregulering, zo zeggen zij. Dit blijkt uit de Roland Berger CEO Survey 2007 die gisteren werd gepresenteerd tijdens de European Business Summit in Brussel.

Het is hoog tijd voor actie, aldus de top van het Europese bedrijfsleven. Meer eenvoud in regels, 'meer Europa' om ondernemerschap te stimuleren en opvallend genoeg: de EU moet een leidende rol spelen om Europa concurrerend te maken op het gebied van 'groene industrie', zo stellen de CEO's in de survey.

Sterker Europa, sterker bedrijf


Tweederde van de ruim 400 ondervraagde CEO's is van mening dat een sterker Europa een bijdrage levert aan het succes van hun onderneming. Het gaat hen daarbij niet alleen om het implementeren van beleid dat te lang op de plank is blijven liggen, maar vooral ook om het gericht werken aan die terreinen waarop Europa een duidelijk concurrentievoordeel heeft. De meerderheid van de CEO's (70 procent) wil bijvoorbeeld dat de Europese Unie een actievere rol speelt bij het helpen van ondernemingen om te investeren in alternatieve energiebronnen. Daarbij vindt de helft dat de Unie hier een regelgevende rol in dient te vervullen en maar liefst 41 procent vraagt zelfs om een wetgevende rol waarmee standaarden worden aangegeven op dit gebied.

Kritische noot
Na jaren debat over de Lissabon Agenda, vindt 91 procent van de ondervraagde CEO's dat de Europese Unie en haar lidstaten onvoldoende progressie boeken op het gebied van liberalisering en deregulering. Een derde van de topbestuurders is zeer kritisch over de wijze waarop hun eigen regering met Europese beleidmaking omgaat. Met name de Franse CEO's zijn ontmoedigd door het feit dat hun regering er niet in geslaagd is de stemgerechtigden te overtuigen van de voordelen van een Europese grondwet.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
Human Design, wie ben je werkelijk
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10