zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager moet zelf op verkooppad

10 april 2007 - Managers, senior verkopers en directieleden moeten zelf aan de slag om nieuwe klanten te werven. Nu sturen de bedrijven vooral jonge en onervaren medewerkers op pad voor de acquisitie. Dit zegt mede-eigenaar Edwin de Haas van The Canvass Company, een adviesbureau voor zakelijke dienstverlening.
 Lees verder...   2 reacties
 

Manager onderschat risico's illegale software

10 april 2007 - Managers vinden het gebruik van illegale software verwerpelijk. Toch lukt het ze maar moeilijk om het binnen hun bedrijf te voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van Digital Boardroom. Aan die illegale software kleven niet alleen morele maar ook financiële en juridische consequenties.
 Lees verder...   Reageer
 

Manager zet zich graag in voor maatschappij

6 april 2007 - Een goede manager zijn is een tijdrovend karwei. Toch wil bijna de helft van de Britse managers graag tijd vrijmaken om iets terug te doen voor de maatschappij, bijvoorbeeld door middel van vrijwilligerswerk of door plaats te nemen in het bestuur van een goed doel.
 Lees verder...   Reageer
 

Nomineer nu de Vrouwelijke manager van het Jaar

6 april 2007 - De eretitel Vrouwelijke Manager van het Jaar wordt jaarlijks toegekend aan de meest onderscheidende en succesvolle vrouwelijke directeur of manager. En u kunt uw stem laten gelden door te stemmen op de vrouw die volgens u de eretitel Vrouwelijke Manager van het Jaar 2007 verdient. U kunt ook zelf iemand nomineren.
 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer verscheurd tussen werk en privé persoonlijkheid

6 april 2007 - Een groot aantal werknemers worstelen hun hele carrière met hun geweten omdat hun manager hen normen en waarden oplegt die in tegenstrijd zijn met die van hen zelf. Uit onderzoek van CO2 Partners blijkt dat een op de drie werknemers ronduit moeite heeft met de normen en waarden van het bedrijf waarvoor ze werken.
 Lees verder...   5 reacties
 

Bedrijfsopleiding steeds praktijkgerichter

5 april 2007 - Bedrijfsopleidingen worden steeds vaker gemaand de cursustijd van werknemers te minimaliseren, minder daadwerkelijke lessen te geven en meer nadruk te leggen op e-learning. Dit blijkt uit onderzoek van Novations Group. Tevens blijkt een grote behoefte aan meetbare resultaten.
 Lees verder...   Reageer
 

Anoniem solliciteren werkt

5 april 2007 - Allochtonen maken meer kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek als hun naam, nationaliteit en geboorteplaats zijn weggelaten uit hun sollicitatiebrief. Dat is een voorlopige conclusie die de gemeente Nijmegen trekt na een experiment met anoniem solliciteren.
 Lees verder...   11 reacties
 

Sabbatical steeds aantrekkelijker

4 april 2007 - Miljoenen Britten denken de laatste tijd serieus na over een sabbatical. En ook steeds meer werkgevers erkennen dat een lange pauze van het jachtige werkleven wel eens goed zou kunnen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Line Travel Insurance.
 Lees verder...   6 reacties
 

Uiterlijk sollicitant vaak belangrijker dan inhoud

4 april 2007 - Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse HR-managers letten meer op het uiterlijk van een sollicitant dan op de inhoud van zijn verhaal. Internationaal gezien ligt dit percentage op 23 procent. Dat blijkt uit onderzoek van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps.
 Lees verder...   10 reacties
 

Werknemer is hele dag per maand niet scherp

4 april 2007 - Werknemers verliezen gemiddeld een volle werkdag per maand omdat ze niet scherp zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monsterboard.nl. Oudere werknemers voelen zich doorgaans scherper dan hun jongere collega's.
 Lees verder...   1 reactie
 

Sick Building Syndroom is gewoon werkstress

3 april 2007 - Veel kantoorwerknemers hebben last van vermoeidheid, luchtwegproblemen en hoofdpijn. Velen zien de oorzaak in het klimaat op kantoor en vatten de klachten samen als 'Sick Building Syndroom'. Recent onderzoek werpt echter een ander licht op dit fenomeen.
 Lees verder...   1 reactie
 

Manager neemt werk mee op vakantie

3 april 2007 - Hoe snel zijn we de collega's, het kantoor en het werk vergeten? Acht op de tien managers denken op vakantie aan hun werk. Een even grote groep staat toe dat collega's hen op vakantie mobiel bellen. Dat blijkt uit een enquête onder het vaste lezerspanel van Management Team.
 Lees verder...   2 reacties
 

Divers team presteert beter

3 april 2007 - De groeiende voorkeur voor een team van werknemers met verschillende achtergronden is een uitdaging voor veel managers. Veel verschillende nationaliteiten in een team komt de efficiëntie en de creativiteit ten goede. Een vriendelijk team kan gemakkelijker problemen en conflicten oplossen.
 Lees verder...   5 reacties
 

Leeftijd zegt niets over vertrouwen in manager

2 april 2007 - Ze zijn in verschillende decennia geboren, leven totaal verschillende levens en houden zich met hele andere dingen bezig, maar wat iedere generatie gemeen heeft is wantrouwen richting de baas. Minder dan de helft van alle werkenden – ongeacht hun leeftijd - vertrouwt hun leidinggevenden en zes van de tien vinden dat hun baas hen nooit een rechtstreeks antwoord geeft.
 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1230 1231 1232 1233 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10