zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top-10 managementboeken mei 2004

20 juni 2004 - Hoe word ik een rat?, het managementboek van het jaar 2002, is na enkele maanden afwezigheid weer terug in de top-10 best verkochte managementboeken. Op nummer één staat, zoals vrijwel elke maand, Het checklistboek voor managers en leidinggevenden.

 Lees verder...   Reageer
 

Standaard managementdiploma op komst

20 juni 2004 - Er komt een standaard managementdiploma, vergelijkbaar met de Nima-certificering voor marketeers. Daartoe hebben de Associatie voor Praktijkexamens en de NEMAS (Nederlandse Management Stichting) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Jaarlijks nemen beide organisaties samen zo'n vierduizend managementexamens af.

 Lees verder...   Reageer
 

Zijn managers per definitie destructief?

20 juni 2004 - Managers zijn uit op het vergroten van hun macht en proberen problemen op te lossen door steeds meer bureaucratisering en formalisering. Voor je het weet rijzen projectgroepen, klankbordgroepen en commissies als paddestoelen uit de grond.

 Lees verder...   Reageer
 

Vaders verdienen meer dan kinderloze mannen

17 juni 2004 - Als mannen meer geld willen verdienen, kunnen ze maar beter kinderen nemen, maar vrouwen niet. Het salaris van moeders blijft vanaf hun 30e jaar steeds verder achter bij de lonen van vrouwen zonder kinderen, terwijl dat van mannen precies andersom ligt.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste secretaresses te lief voor de baas

17 juni 2004 - Negen op de tien secretaresses hebben moeite om voor zichzelf op te komen, maar een goede secretaresse moet juist assertief zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van het opleidingsinstituut ISBW onder 100 secretaresses.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers Philips kunnen eigen producten niet bedienen

17 juni 2004 - Topmanagers van het electronica-concern Philips kunnen hun eigen producten niet bedienen. De bediening blijkt te ingewikkeld voor ze te zijn. Dat werd pijnlijk duidelijk nadat bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee een groepje topmanagers gevraagd had thuis enkele producten uit te proberen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 rattenstreken op de werkvloer

17 juni 2004 - Rattengedrag op het werk is heel gewoon, dat weten we sinds het verschijnen van de bestseller Hoe word ik een rat? van Joep Schrijvers. Managers zijn de grootste aanstichters van dit gedrag, menen werknemers.

 Lees verder...   14 reacties
 

Mensen met tijdelijke verblijfsvergunning mogen direct aan de slag

17 juni 2004 - Sinds 1 mei 2004 hoeven mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning voor asiel geen vergunning meer aan te vragen om aan het werk te gaan. In de praktijk blijkt het aanvragen van de zogenoemde tewerkstellingsvergunning een belemmering voor werkgevers bij het aannemen van mensen met deze tijdelijke verblijfsvergunning.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel overwerk blijft onbetaald

17 juni 2004 - Ruim 60 procent van de werknemers maakt weleens overuren. Drie op de tien werkt ten minste vijf uur per week meer dan in hun arbeidscontract staat. Ruim 10 procent draait elke week een extra werkdag. De meerderheid van deze werknemers krijgt niet extra betaald voor hun overuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkzoekenden en werkgevers zeer negatief over vacaturesites

15 juni 2004 - Eén van de vermeende internetsuccesse lijkt onder vuur te liggen. Zowel werkgevers als werknemers zijn slecht te spreken over vacaturesites. Dat blijkt uit een onderzoek van DotWise, een onderzoeksbureau op het gebied van internetstrategie.

 Lees verder...   Reageer
 

Forse groei van 'ongebruikelijke transacties'

15 juni 2004 - Het aantal ongebruikelijke financiële transacties in Nederland is in 2003 met 29 procent gestegen. Dat heeft het het ministerie van Justitie maandag gemeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Kleine bedrijven houden zich slecht aan arbo-regels

14 juni 2004 - Ruim tweederde van de bedrijven met minder dan tien werknemers houdt zich niet of nauwelijks aan de Arbowet. Nog geen kwart van de kleinere bedrijven brengt de regels voor veilig werken goed in praktijk. Bij ondernemingen met minder dan vijftig personeelsleden geldt dit voor ruim de helft.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft jonge moeders wil niet meer werken

13 juni 2004 - Een carrière combineren met kinderen is lang niet voor alle vrouwen een aantrekkelijke optie. Uit een onderzoek van vrouwenblad Flair blijkt zelfs dat ruim de helft van de ondervraagde jonge moeders er na de bevalling tegenop ziet weer aan de slag te gaan of sterker: helemaal stopt met werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vacatures blijft toenemen

13 juni 2004 - Het aantal vacatures is in het eerste kwartaal van 2004 gegroeid, net als in de laatste drie maanden van vorig jaar. Er waren ruim 111.000 banen beschikbaar. Dat zijn er 12.000 meer dan een kwartaal eerder. Dat meldde het CBS vrijdag.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1230 1231 1232 1233 1373 volgende >
Ook thuis kun je gebruik maken van zakelijk internet
Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?
reacties
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
top10
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris
Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen
Werkzoekers hebben hekel aan schrijven motivatiebrief
De tien ingrediënten van elk succesvol project
meer top 10