zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Erkenning belangrijker dan cadeau op Secretaressedag

17 april 2007 - Nederlandse secretaresses vinden het belangrijk om gewaardeerd te worden. Dat gevoel is wat hen betreft belangrijker dan het cadeau waarmee die waardering wordt geuit, zo blijkt uit een poll van Pluimen. Daarin werd secretaresses gevraagd naar hun mening over Secretaressedag.
 Lees verder...   11 reacties
 

Grappig mailadres funest voor carrière

16 april 2007 - Komische en hippe e-mailadressen mogen dan leuk staan, het verkleint de kans op het vinden van een baan bij online solliciteren. Kandidaten met gekke e-mailnamen worden door de recruiters niet serieus genomen. Dat blijkt uit onderzoek dat organisatiepsycholoog Kevin Tamanini van de Universiteit van Ohio uitvoerde.
 Lees verder...   7 reacties
 

Manager blijkt vroege vogel

16 april 2007 - Managers zijn vroege vogels. Een ruime meerderheid staat voor acht uur ´s ochtends op, een groot deel zelfs nog veel eerder. Dit blijkt uit pollresultaten op de website van Management Team, waar meer dan 200 managers op reageerden.
 Lees verder...   5 reacties
 

CNV wil vierdaagse werkweek voor beide ouders

16 april 2007 - CNV-voorzitter René Paas en verloskundige Beatrijs Smulders gaven donderdag het startsein voor de CNV-actie voor uitbreiding van kraam- en ouderschapsverlof voor jonge ouders. Dit om de participatie te bevorderen. De actie is een direct gevolg van gesprekken die CNV-voorzitter René Paas de afgelopen weken heeft gevoerd met werknemers uit verschillende sectoren.
 Lees verder...   3 reacties
 

Verzuim baart Europese werkgever grote zorgen

13 april 2007 - In een poging om verzuim terug te dringen biedt 27 procent van de werkgevers (financiële) prikkels om werknemers aan te sporen zich minder ziek te melden. Dit blijkt uit recent onderzoek van Mercer Human Resource Consulting onder HR-managers van meer dan 380 organisaties in 16 verschillende Europese landen.
 Lees verder...   7 reacties
 

Versterk uw x-factor met Henk Jan Smits

13 april 2007 - Iedereen moet de x-factor hebben. Ook managers. Volgens talentscout Henkjan Smits is charisma of eigenzinnigheid zeldzaam in het bedrijfsleven. Na tieners bij Idols helpt Smits nu managers om hun x-factor te versterken.
 Lees verder...   14 reacties
 

Adviesbureaus laten kansen liggen bij online werving

13 april 2007 - 95 procent van de sollicitanten bekijkt vóór de sollicitatie de corporate website, toch benutten adviesbureaus onvoldoende kansen op het gebied van online recruitment. Op het gebied van 'corporate branding' valt nog veel te verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van Jungle Rating naar de sollicitantvriendelijkheid van advieskantoren.
 Lees verder...   4 reacties
 

Loyaliteitsbonus nieuwe trend in personeelsbehoud

12 april 2007 - Een loyaliteitsbonus en behoudbureaus zijn de nieuwste trends in arbeidsvoorwaarden en personeelsmanagement. Dit blijkt uit het arbeidsvoorwaardenonderzoek van verzekeraar Centraal Beheer Achmea.De krapte op de arbeidsmarkt dwingt werkgevers steeds vaker om arbeidsvoorwaarden te vinden om personeel langer aan zich te binden.
 Lees verder...   6 reacties
 

Thuisfront staat carrière in de weg

12 april 2007 - Dat managers de work-life balance niet zo belangrijk vinden, is bekend. Sterker nog; u heeft er een hartgrondige hekel aan en wat u zelf nalaat, verwacht u ook van uw werknemers. Medewerkers die veel met hun gezin bezig zijn krijgen minder kansen in het bedrijf dan werknemers die privé buiten het werk houden.
 Lees verder...   11 reacties
 

Sabbatical van de zaak voor top-ICT'ers

12 april 2007 - ICT-dienstverlener Caesar Groep biedt medewerkers een'sabbatical van de zaak'. "'Wij realiseren uitdagende ICT-projecten die gegarandeerd op tijd geleverd worden.Daar werken dus topmensen op. Na een aantal jaar gunnen wij hen graag een adempauze."
 Lees verder...   Reageer
 

Verwachtingen tussen CEO en manager bepalen succes

11 april 2007 - Volgens Larry Bossidy, onder meer voormalig CEO van Honeywell en vice voorzitter van General Electric, zijn de heersende verwachtingen tussen CEO en manager cruciaal voor de performance en groei van de onderneming.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer verdacht vaak ziek rond het weekend

11 april 2007 - Britse managers zijn er van overtuigd dat hun personeel de verleiding niet kan weerstaan het weekend met een dagje te verlengen of een dagje op stap te gaan ten koste van hen. Helemaal nu uit nieuwe cijfers blijkt dat ongeveer een op de acht ziekmeldingen – vooral die aan het begin of het eind van de week – onterecht blijken.
 Lees verder...   22 reacties
 

Sociale netwerksites gevaarlijk voor bedrijven

11 april 2007 - De toenemende populariteit van sociale mediasites vormt een gevaar voor de productiviteit van de medewerkers en voor de veiligheid van bedrijfsinformatie. Dat stelt het Amerikaanse bedrijf Clearshift. Uit onderzoek blijkt dat 71 procent van het kantoorpersoneel tijdens werktijd privé-mail leest en 51 procent minimaal één uur per werkweek internet (dertien procent zelfs gemiddeld vijf uur of meer).
 Lees verder...   6 reacties
 

Beloningsbeleid management blijft onbesproken

10 april 2007 - Driekwart van de ondernemingsraden houdt het beloningsbeleid van het management buiten de agenda. Voor een op de tien raden is het onderwerp zelfs geheel taboe. Dit komt naar voren uit het OR Trendonderzoek van bureau Schouten & Nelissen.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1229 1230 1231 1232 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10