zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Moslims willen eigen vakbond

8 januari 2004 - De helft van de 920.000 moslims in Nederland staat positief tegenover de oprichting van een aparte islamitische vakbond. 43 procent vindt zo'n islamitische bond nodig en 53 procent zou overwegen lid te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Produceren in lagelonenlanden niet altijd voordelig

8 januari 2004 - Twintig procent van de naar 'goedkope' landen verdwenen productie komt terug naar Nederland. De betrokken bedrijven zijn ontevreden over de verhuizing naar het buitenland.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders werken weinig uren

7 januari 2004 - Nederlanders werken relatief weinig uren, vergeleken met andere andere landen. Gemiddeld is de Nederlandse werknemer 1340 uur per jaar bezig met zijn baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Bekendste virusscanners zijn ook het best

7 januari 2004 - Antivirusprogramma's onderscheppen lang niet alle virussen op de computer. Trojaanse paarden, virussen die zijn vermomd als gewoon programmaatje, komen de computer bij enkele pakketten makkelijk binnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer valse euro's in omloop dan wordt toegegeven

7 januari 2004 - Banken en ondernemersorganisaties waarschuwen dat er in Nederland veel meer vals geld in omloop is dan wordt toegegeven. Het valse geld is bovendien van zo`n goede kwaliteit dat controleapparaten aan de kassa het niet kunnen onderscheiden van echt geld.

 Lees verder...   Reageer
 

Record leegstand van kantoren

7 januari 2004 - Het aanbod op de Nederlandse kantorenmarkt is afgelopen jaar tot een record gestegen. Eind 2003 stond er ruim 5 miljoen vierkante meter kantoorruimte te huur.

 Lees verder...   4 reacties
 

Veel werknemers teleurgesteld in nieuwe baan

7 januari 2004 - Werknemers die aan een nieuwe baan beginnen zijn bijna altijd teleurgesteld in hun nieuwe werkplek. En dat terwijl het vooraf allemaal zo mooi leek: goede promotiekansen, een hoog salaris, een leuke sfeer en veel zelfstandigheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Het 'first mover advantage' is onzin

7 januari 2004 - De persoon of onderneming die een baanbrekende nieuwe markt aanboort, is niet per se ook degene die er een grootschalige markt van maakt. Sterker nog, de geschiedenis leert dat een markt zelden of nooit wordt gedomineerd door de partij die het product of de dienst in kwestie als eerste heeft gelanceerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Yup is uit, doe-maar-gewoon is in

5 januari 2004 - De Yup (young urban professional) heeft plaats gemaakt voor de Doe-Maar-Gewoon types. In de jaren tachtig waaide het begrip Yup over vanuit de VS naar West-Europa.

 Lees verder...   Reageer
 

Japan: het land van gekke innovaties

5 januari 2004 - In geen ander land worden zulke 'gekke' innovaties bedacht als in Japan. Een greep: nylonkousen uit een spuitbus, smeerkaas met aardbei- of sinaaasappelsmaak, frisdrankblikjes in de vorm van een flesje.

 Lees verder...   Reageer
 

Eenderde werknemers werkt in de damp, stof of met gif

5 januari 2004 - Ruim eenderde van de werkenden wordt blootgesteld aan gassen, dampen, stof, huidirriterende middelen of biologisch afval. Bijna 15 procent van de werknemers moet regelmatig aan de slag in een omgeving waar gassen en dampen in de lucht hangen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken december 2003

4 januari 2004 - De Coachingskalender 2004 vond in december gretig aftrek als kerst- en nieuwjaarsgeschenk en bereikt daarmee de nummer één positie van de best verkochte managementboeken in de laatste maand van vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie manieren om succesvol te innoveren

4 januari 2004 - Negen van de tien productinnovaties kosten uiteindelijk meer geld dan ze opleveren. Een conclusie die helaas altijd pas na introductie kan worden getrokken. Zelfs opmerkelijke of populaire introducties halen het niet altijd: in 2000 verraste Apple met de G4 Cube; maar vorig jaar werd dit innovatieve product weer van de markt gehaald, wegens gebrek aan inkomsten.

 Lees verder...   Reageer
 

Jaarlijks 150. 000 slachtoffers bedrijfsongevallen

4 januari 2004 - Van alle werkenden is jaarlijks 2 procent betrokken bij een bedrijfsongeval. Dat zijn ruim 150.000 werknemers. Mannen zijn ruim twee keer zo vaak slachtoffer van een ongeluk op de werkplek dan vrouwen.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1231 1232 1233 1234 1352 volgende >
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
top10
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Corona-klagen
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
meer top 10