zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geld laat topmanager echt harder lopen

22 februari 2008 - Werkgevers die hun bedrijf willen laten floreren, moeten bereid zijn hun top financieel flink in de watten te leggen. Uit onderzoek van Watson Wyatt blijkt namelijk een duidelijke link tussen bonussen en topprestaties.

 Lees verder...   3 reacties
 

Sta eens stil bij het werkelijke aantal uren dat u werkt

22 februari 2008 - Vandaag is het internationale ‘Work your proper hours’ day, een dag waarop werknemers stilstaan bij het overwerk dat ze doen en hun werkelijke aantal uren werken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier tips om uw invloed te vergroten

22 februari 2008 - Het gaat niet altijd zoals u wilt, maar u kunt uw invloed wél vergroten. Zibb presenteert vier tips om uw medewerkers beter te sturen en dus een betere baas te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse CEO verdient helemaal niet zo veel

22 februari 2008 - Onder de bestuurders en toezichthouders van de Nederlandse AEX- en AMX-fondsen doen zich weinig excessen voor. De Amerikaanse CEO verdient bijna zes keer zoveel als zijn Nederlandse collega.

 Lees verder...   19 reacties
 

Stagiair vermoedt discriminatie

22 februari 2008 - Een grote meerderheid van de studenten (89 procent) vermoedt discriminatie tijdens sollicitatieprocedures van stages. Negentien procent zegt zelf gediscrimineerd te worden. Zo blijkt uit onderzoek van Stageplaza.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Klimaatverandering niet op directieagenda

21 februari 2008 - Nu acht van de tien Britse bedrijfsleiders er van overtuigd zijn dat klimaatverandering heel snel aanzienlijke gevolgen zal hebben voor de bedrijfsvoering, zou je denken dat ze er flink mee bezig zijn. Niet dus.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer gedwongen vervroegd met pensioen

21 februari 2008 - Tegen de tijd dat we 60 worden, zouden we toch denken dat we het recht verworven hebben om zelf te bepalen hoe en wanneer we met pensioen gaan. Maar de realiteit is vaak anders.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tips voor een relevant CV

21 februari 2008 - Sollicitanten passen hun CV maar zelden aan aan de functie waarop ze reageren. Fout! Een potentiële werkgever leest namelijk bijna altijd eerst het CV om snel relevante informatie te verkrijgen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Topmanager bank verdient gemiddeld 4,3 miljoen euro

21 februari 2008 - Bank CEO's ontvingen in 2007 een gemiddeld basissalaris van 1,15 miljoen euro. De uitgekeerde bonussen bedroegen 164 procent van het basissalaris. Hun totale directe vergoeding inclusief langetermijn beloning komt gemiddeld uit op 4,3 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers tekenen voor miljarden aan onzindeclaraties

20 februari 2008 - Werknemers overal ter wereld steken bijna miljarden in hun zak aan valse declaraties. Managers tekenen namelijk vrijwel alles wat hun onder hun neus geschoven wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Valt uw nieuwe baan toch tegen? Zes tips

20 februari 2008 - Wie aan een nieuwe baan begint, weet dat het in het begin even wennen is. Aan de nieuwe werkplek, nieuwe collega's, andere omgangsvormen. Maar wat als u maar niet went?

 Lees verder...   Reageer
 

Management ontbreekt te lang na fusie of overname

20 februari 2008 - Een fusie of overname gaat altijd gepaard met spanning en stress. Maar het is geen wonder dat negen van de tien Europese overnames niet aan de verwachtingen voldoen als het maar liefst 74 dagen duurt voor er een nieuw managementteam is.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederland loopt voorop met HR oplossingen

20 februari 2008 - Nederland is een echte kenniseconomie. Een van de kennissectoren waarin Nederland voorop loopt, is het aanbieden van HR oplossingen zoals uitzendwerk, detachering en het outsourcen van HR afdelingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Een mooie auto, een dure gsm en… een coach

19 februari 2008 - Coaches zijn niet meer alleen voor de elite. Steeds meer mensen schakelen een coach in om veranderingen in hun werk en leven beter aan te kunnen. Inmiddels biedt bijna elk groot bedrijf zijn werknemers coaching aan en niet alleen aan de top.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1166 1167 1168 1169 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10