zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse manager is enthousiaste outsourcer

19 februari 2008 - Managers in Europa staan positief tegenover protectionisme en houden de productie het liefst intern of dicht bij huis. Dat blijkt uit de jongste UPS Europe Business Monitor.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer neemt andere persoonlijkheid aan voor baan

19 februari 2008 - Maar liefst de helft van alle Europese werknemers gedraagt zich op het werk anders dan thuis. Dat staat in het onderzoeksrapport Wie houdt wie voor de gek? van OPP. Opvallend is dat dit gedrag veel stress oplevert en belemmerend werkt op de ontwikkeling.

 Lees verder...   13 reacties
 

Leaserijder wacht enorme naheffingen

19 februari 2008 - De Belastingdienst verwacht tientallen miljoenen euro's aan naheffingen en boetes binnen te halen bij autorijders die privéritjes maken met de auto van de zaak. Controle van een eerste groep van 5500 automobilisten leverde al 5,7 miljoen euro op.

 Lees verder...   8 reacties
 

Goede man-vrouw verhouding essentieel

18 februari 2008 - Mannen en vrouwen corrigeren en complementeren elkaar op de werkvloer. Volgens de Amerikaanse antropoloog Helen Fisher is een goede man-vrouwverhouding voor ieder bedrijf dan ook essentieel, zo schrijft Express.be

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom bazen niet voor rede vatbaar zijn

18 februari 2008 - Heeft u ooit wel eens het gevoel dat het onmogelijk is uw baas op andere gedachten te brengen? Dat kan wel eens kloppen. Psychologen hebben namelijk ontdekt dat macht mensen zelfverzekerder maakt en dus moeilijker om te praten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Stress op de werkvloer houdt werkgever uit zijn slaap

18 februari 2008 - Werkgevers liggen steeds vaker wakker van stress bij hun werknemers, langdurig zieke werknemers, ontevredenheid op de werkvloer en alcoholmisbruik. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf redenen waarom gamers ideale werknemers zijn

18 februari 2008 - Gamende werknemers zijn een aanwinst voor elk bedrijf. Online games zijn namelijk te vergelijken met grote, complexe, constant evoluerende sociale systemen waarin deelnemers niet alleen gevormd worden, maar ook zelf het verloop bepalen.

 Lees verder...   3 reacties
 

CNV: topinkomens fiscaal aanpakken

15 februari 2008 - Het CNV wil dat topinkomens via belastingmaatregelen worden aangepakt. Uit het rapport van de commissie Frijns blijken ondernemingen niet in staat dit zelf op een fatsoenlijke manier te regelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager hoeft niet empathisch te zijn

15 februari 2008 - Managers die vooruit willen komen, moeten zich minder druk maken om hun ‘softe’ kanten en zich vooral focussen op hun technische, zakelijke en internationale expertise.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sneller promotie dankzij krachtenveldanalyse

15 februari 2008 - Wilt u hogerop komen? Maak een 'krachtenveldanalyse': hiermee wordt duidelijk dat u zich op meer personen dan alleen de direct leidinggevende moet gaan richten. Dit meldt Management Team.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ervaren manager trapt in drie valkuilen

15 februari 2008 - Ervaring en routine gaan ten koste van het lerend vermogen van managers. Dit concluderen onderzoekers van INSEAD en de Naval Postgraduate School die een computersimulatie loslieten op honderden projectmanagers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Inspraak in IT frustreert CIO

14 februari 2008 - De CIO is al lang niet meer de enige die beslist over het ict-beleid. Naast hem, en de financieel directeur die overal bij betrokken wil zijn, hebben tegenwoordig vaak ook het middenkader en externe consultants een vinger in de pap.

 Lees verder...   1 reactie
 

Dreigende recessie: gaat de bezem gaat door het personeelsbestand?

14 februari 2008 - Is het tijd om bang te worden? Er zijn signalen dat de kredietcrisis en verslechterde economie hun invloed gaan hebben op de arbeidsmarkt. Minder banen dus?

 Lees verder...   Reageer
 

Meer investeringen in ontwikkeling dan in salaris

14 februari 2008 - Investeringen in training en carrièreontwikkeling nemen in 2008 toe, maar West-Europese ondernemingen zien weinig heil in verdere investeringen in het basissalaris. Dit zijn de bevindingen van Mercer's European Total Rewards Survey van 2007.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1167 1168 1169 1170 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10