zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanager bank verdient gemiddeld 4,3 miljoen euro

21 februari 2008 - Bank CEO's ontvingen in 2007 een gemiddeld basissalaris van 1,15 miljoen euro. De uitgekeerde bonussen bedroegen 164 procent van het basissalaris. Hun totale directe vergoeding inclusief langetermijn beloning komt gemiddeld uit op 4,3 miljoen euro.

Dit blijkt uit de Mercers Pan-European Financial Services Executive Compensation Guide. Volgens het onderzoek ontvingen CEO's van verzekeringsmaatschappijen daarnaast een gemiddeld salaris van 0,9 miljoen euro, aangevuld met bonussen ter hoogte van 140 procent van het basissalaris (tegen 101 procent over 2006). Daardoor kwam de gemiddelde totale beloning in contanten uit op 2,6 miljoen euro en de totale directe vergoeding inclusief langetermijn beloning op 4 miljoen euro. In het bovenste segment ontvingen bankdirecteuren een totale directe vergoeding van 8,4 miljoen euro en hun tegenhangers bij de verzekeringsmaatschappijen 4,4 miljoen euro. De gemiddelde salarisstijging van de bestuursleden bedroeg zes procent. 



Prestatiegerelateerd

"Als onderdeel van een algehele trend binnen Europa, is de beloning van excecutives in de financiële dienstverlening meer gekoppeld aan prestaties," aldus Hoofd Human Capital in Nederland bij Mercer. "Dit is het gevolg van de steeds kritischere houding van de aandeelhouder. 70 procent van de beloning van CEO's in de financiële dienstverlening bestaat uit variabele, aan prestaties gerelateerde betalingen, in de vorm van een jaarlijkse bonus of langetermijn beloning."
De verschuiving van opties naar andere vormen van aandelengerelateerde regelingen, zet steeds meer door. Het merendeel van de aandelenregelingen bij financiële dienstverleners kent nu de nodige prestatievoorwaarden. Veel financiële dienstverleners hebben meerdere regelingen voor langetermijn beloning om zo de verwezenlijking van financiële prestatiedoelen meer te koppelen aan de volatiliteit op de aandelenmarkt. Van de deelnemers aan het onderzoek is 34 procent van plan de langetermijn beloning de komende twaalf maanden te heroverwegen. 

Basissalaris

Over het algemeen varieerden de salarisstijgingen voor bestuursleden in de financiële sector in Europa tussen 3,5 procent en 7,8 procent van het basissalaris over 2007 en deze zullen naar verwachting over 2008 variëren tussen 2,8 procent en 5,0 procent, zo blijkt uit het onderzoek. De vraag naar bepaalde bestuursfuncties heeft echter geleid tot grotere stijgingen. "Bij de vaststelling van de beloning van bestuursleden zien wij meer en meer een pan-Europese benadering," aldus Philip van Elsdingen: "Dit is het gevolg van fusies en overnames, de uitbreiding van de financiële dienstverlening in geheel Europa en de strijd om topbestuurders.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Toplonen op Europese agenda
 Topsalarissen ruim 10 procent omhoog
 Explosieve stijging jaarlijkse bonussen
 Niet-financiële resultaten steeds meer invloed op managementbeloning
 Bonussen topmanager verdubbeld
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10