zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland loopt voorop met HR oplossingen

20 februari 2008 - Nederland is een echte kenniseconomie. Een van de kennissectoren waarin Nederland voorop loopt, is het aanbieden van HR oplossingen zoals uitzendwerk, detachering en het outsourcen van HR afdelingen.


In een recent Network Readiness onderzoek wordt over Nederland gezegd: ‘Ver ontwikkelde economieën beseffen dat hun succes sterk afhangt van het kopen, opbouwen en delen van kennis. Een land moet investeren in duurzame onderwijssystemen, informatienetwerken en aanmoedigend beleid voeren om tot een kenniseconomie te komen.’ 



Innovatieve oplossingen

Sinds midden vorige eeuw geeft het flexwerk de aanzet tot het ontwikkelen en professionaliseren van HR oplossingen in Nederland, van eenvoudig uitzendwerk tot complexe HR outsource projecten. Dankzij deze ontwikkelingen zijn de meest innovatieve HR bedrijven ter wereld in Nederland te vinden. Een voorbeeld van een Nederlands bedrijf actief in HR oplossingen is Randstad, wereldwijd het tweede HR solutions concern dat nu alleen nog het Zwitserse Adecco voor zich moet dulden. 

Internationaal succesvol blijven

Om die internationale voorrangspositie op het gebied van HR oplossingen te behouden, is het essentieel dat de talenkennis en de internationale vaardigheden van Nederlandse HR managers en adviseurs op peil blijft. Vooral om mee te kunnen gaan met de klanten die internationaal hun vleugels uitslaan.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland staat model voor Europese regels voor uitzendwerk
 Offshore outsourcing gevaar voor kenniseconomie
 Zes modellen voor strategische sourcing
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
20-02-2008
 | 
15:52 uur
Na een jaar in Duitsland voor een Franse Multinational te hebben gewerkt is het voor mij in ieder geval wel duidelijk geworden dat Nederland ver voor loopt op HR gebied op deze landen. Niet alleen op het gebied van outsourcing en detacheringen, maar ook op het terrein van organisatieontwikkeling, HRD en strategisch HR management.
In Frankrijk zit HR zelfs nog vaak in de rol die we hier kenden in de jaren '60 van de vorige eeuw.
Omdat de komende jaren naar mijn mening met name de Human Resources het onderscheid gaan maken in de concurrentiepositie is het dan ook zaak om HR verder te versterken en haast te maken met het inbedden van strategisch HR en HRD. Want ons personeel mag dan wel duur zijn, maar als de totale personeelskosten dankzij goed beleid toch lager zijn, omdat we met minder mensen hetzelfde kunnen doen, dan hebben we toch een voorsprong.
Het enige probleem is en blijft het onderwijs. Als ik het gestuntel van Den Haag weer hoor op de radio, dan heb ik er een hard hoofd in dat de overheid ooit fatsoenlijke scholen kan garanderen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10