zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiele gebruiker kent risico's, maar grijpt niet in

7 maart 2008 - Veel gebruikers van mobiele apparaten, zoals smartphones, kennen de beveiligingsrisico's die kleven aan mobiele apparaten, maar grijpen niet in. 86 procent van hen heeft geen beveiligingssoftware geïnstalleerd.

Dat blijkt uit een internetenquête van beveiliger F-Secure, over de beveiligingsrisico's van mobiele apparaten onder ongeveer 2000 respondenten uit verschillende Europese landen. Dit meldt Computable.



Verbindingen
De meeste ondervraagden zijn zich ervan bewust dat verbindingen een groot beveiligingsrisico vormen: slechts 21 procent beschouwt Bluetooth als veilig. Vijftien procent is van mening dat WiFi-verbindingen veilig zijn. Van de respondenten die hun smartphone gebruiken om toegang tot het internet te maken (28 procent) geeft een ruime meerderheid (86 procent) aan geen mobiele beveiliging te hebben ingesteld. 

Verantwoordelijkheid

Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat het aan de gebruiker zelf is om zijn of haar toestel tegen malware te beschermen. Een derde legt de verantwoordelijk voor de beveiliging van mobiele apparaten bij de aanbieder neer. 

Virussen

Mikko Hyppönen, Chief Research Officer bij de leverancier van beveiligingssoftware: "Mobiele gevaren zijn op dit moment nog niet heel erg groot, maar het is een kwestie van tijd voordat internetcriminelen het groeiende smartphonegebruik zullen misbruiken. Tot nu toe zijn er ongeveer 400 smartphonevirussen in omloop. En dat aantal zal de komende tijd sterk toenemen. De lage penetratiegraad van geïnstalleerde beveiligingssoftware en de sterke toename van het aantal toestellen, maken smartphones een zeer interessant doel voor hackers."
Volgens F-Secure zijn de meeste mobiele virussen afkomstig uit Zuidoost Azië, Rusland en Zuid-Amerika. De spyware geeft derden toegang tot berichten, telefoonnummers en er is spyware die telefoongesprekken opneemt.


Bron: Computable
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT-manager ligt wakker van Blackberry’s
 Windows Mobile niet zonder gevaar
 Manager vindt beveiliging niet belangrijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10