zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Die promotie is binnen, maar wat nu? Zeven tips

7 maart 2008 - Een promotie is zeker reden voor een feestje. Maar het levert ook stress op. goed voorbereid zijn op de nieuwe functie en wat daarin van u verwacht wordt, is dan ook essentieel om de feestvreugde nog even te blijven voelen. Zeven tips.


 1. Neem de leiding


Neem niet meteen belangrijke beslissingen, maar maak wel direct duidelijk dat u de baas bent en verantwoordelijk bent. Neem de situatie op, luister goed en maak weloverwogen beslissingen. Maak ook meteen duidelijk dat u de input van uw team waardeert. 

2. Blijf communiceren

Als u hoger in de organisatie komt, moet uw manier van communiceren mee veranderen. Omdat de kans groter wordt dat de informatie die u krijgt gefilterd is, moet u andere communicatiekanalen verkennen. Betrek ook klanten in het proces. En maak uw werknemers meteen duidelijk dat u openstaat voor open, eerlijke discussies zodat ze ook met slecht nieuws en problemen naar u toe komen. 

3. Houd het zakelijk

Na een promotie, moeten relaties herzien worden. Voormalig collega’s worden ondergeschikten en gepasseerde mededingers hebben tijd nodig om hun teleurstelling te verwerken. Neem uw tijd om te bepalen wie wat gaan doen. Laat u daarbij niet leiden door persoonlijke voorkeuren, maar puur door zakelijke doelstellingen. 

4. Delegeer anders

Hoe hoger u komt, hoe minder u zelf kunt doen. Was u eerder gewend alleen specifieke taken of projecten te delegeren, nu betreft het misschien hele afdelingen. Stel uw verwachtingen dus bij en durf dingen uit handen te geven. 

5. Zoek nieuwe adviseurs

Zoek mensen die u kunnen adviseren over uw nieuwe functie die nu eenmaal meer politiek behelst, veelomvattender is en waarin u meer op anderen moeten vertrouwen om de klus te klaren. Zoek mensen die zich al bewezen hebben in uw functie en kijk de kunst af. 

6. Zorg voor feedback van boven en beneden

Om zeker te weten of u in de juiste richting zit, vraagt u feedback aan zowel degenen boven u als onder u. Dit hoeft niet in de vorm van een officieel functioneringsgesprek, gewoon wat richtlijnen krijgen is voldoende. 

7. Boek snel resultaat

Een vroege overwinning, is de beste manier om de moraal te verhogen, vertrouwen te winnen en uw positie meteen op een positieve manier veilig te stellen.


Bron: Yahoo!
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Persoonlijkheidstest slechte voorspeller van functioneren
 Manager succesvol dankzij vele sociale contacten
 Promotie net zo zenuwslopend als scheiding
 Promotie is helemaal niet leuk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10