zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kop in het zand werkt niet bij RSI

10 maart 2008 - Ontkennen van RSI is niet slim. Dat blijkt uit cijfers uit Australië waar RSI al sinds de jaren negentig door de overheid werd ontkend. Toen eind jaren tachtig de Australische overheid het begrip RSI in de ban deed, leek RSI niet meer te bestaan.

Maar In werkelijkheid bleven de problemen wel bestaan, zegt Ann Thomson, voorzitter van de RSI & Overuse Injury Association uit Australië. In 2001 haalde de toenmalige staatssecretaris van Sociale Zaken Hoogervorst de situatie in Australië aan als reden om de preventiecampagne voor RSI stop te zetten.Gebrek preventie leidt tot toename
"Na het besluit om RSI niet als beroepsrisico te erkennen, was in Australië binnen enkele maanden de hele RSI-hype voorbij", zo verdedigde hij zijn standpunt. Het tegendeel blijkt nu waar. Ann Thomson was zaterdag één van de buitenlandse sprekers op het symposium 'RSI around the World' dat de Nederlandse RSI-vereniging organiseert in het kader van de jaarlijkse Internationale RSI Dag. Ze vertelde in haar lezing hoe door het gebrek aan preventie de ernst van de RSI-problematiek in Australië is toegenomen. Het symposium geeft een blik op de RSI-problematiek in Australië en Engeland en vertaalt dat vervolgens naar de Nederlandse situatie.

Europese aandacht gewenst
Op 26 februari is in Bilbao op Europees niveau gesproken over mogelijke aanpassingen in de arboregelgeving, maar het is nog de vraag of dat uiteindelijk ook concrete resultaten oplevert. 'Serieuze aandacht vanuit Europa is een goede zaak, maar intussen melden zich nog steeds veel nieuwe patiënten. Daarom moeten we de aandacht voor RSI-preventie in Nederland niet laten verslappen", aldus Corrie Kooijman, voorzitter Nederlandse RSI-vereniging.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 We krijgen geen RSI meer, maar worden hoogsensitief
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10