zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie tips om succesvol risico’s te nemen

19 maart 2008 - U krijgt geen spijt van de dingen die u heeft gedaan maar van datgene dat u niet heeft gedaan. Een bekende wijsheid, maar toch durven velen niet goed risico’s te nemen en dus niet alles uit hun leven en baan te halen wat mogelijk is.

Hoe minder risico, hoe kleiner de kans op succes echter. Wie wil slagen in de zakenwereld moet risico’s durven nemen. En dat doet u zo aldus Express.be



1. Wees niet te streng voor uzelf

Perfectionisme is de vijand van het risico. Wees realistisch: hoe graag we ook zouden hebben dat alle puzzelstukjes in elkaar passen, de kans dat dit zal gebeuren is miniem. Vaak gebeuren dingen gewoon omdat u risico besloot te nemen. 

2. Wees niet bang
Angst kan reëel lijken, maar mag nooit een raadgever zijn. Angst is vaak een illusie die valse signalen uitzendt en u weerhoudt van risico’s. Maar hoe berekender het risico, hoe minder angst u zult ervaren. 

3. Denk niet na over mogelijke tegenslagen

Risiconemers die grote successen binnenhalen hielden over het algemeen geen rekening met een slechte uitkomst. Ze deden gewoonweg ALLES wat in hun mogelijkheden lag om hun idee te realiseren. Moest daarvoor het huis worden verkocht, dan was dat zo; anders vonden ze wel een creatieve manier om aan geld te komen. Ze zullen doen wat nodig is, ze zien eenvoudigweg geen andere optie.


Bron: Express,be
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onzekere situatie? Manager onderneemt liefst actie!
 Dominante leider neigt naar sektarisch gedrag
 Intern ondernemerschap sleutel tot innovatie
 Macht en risico gaan hand in hand
 Psychopaten potentiële topmanagers
 
 
reacties
 
Francine  |   | 
19-03-2008
 | 
08:00 uur
Hahaha, wat grappig dit artikel. Alleen al de titel: drie tips om succesvol risico's te nemen. Maar is het nou net niet de onzekere en dus misschien niet-succesvolle uitkomst waardoor iets een risico heet? Tips om een succesvol risico te nemen, zullen risicomijdende mensen alleen steunen in waar ze goed in zijn: risico mijden.
Wat ik me wel zo langzamerhand afvraag bij de blogs en artikelen op deze site is, waarom er steeds een aantal tips gegeven wordt. Nu zijn het er drie, maar waarom niet twee of een of vijftig? Waarom eigenlijk al die opsomlijstjes?
Ad Beer  |   | 
19-03-2008
 | 
08:25 uur
Wijze woorden en woorden die waar zijn.
Risicomijdend gedrag leidt nergens heen, van uitstel komt afstel.
Ik hoop dat dit artikel ook gelezen wordt door de beroepsrisicomijders, ofwel de ambtenaren en politici.
Treffend voorbeeld is de verlamming die nu optreedt rond de rolprent van Wilders. De overheid (en een stukje bedrijfsleven) is nu zo bang voor de represailes van de Moslims (wat het bewijs is van de stelling van Wilders overigens) dat ze niets kunnen en durven te doen. Juist daardoor is er een tweedeling in de maatschappij ontstaan. Ergens in Pakistan zit nu een man met een lange baard vergenoegd vast te stellen dat de aloude politiek van Verdeel en Heers weer werkt. Met dank aan de angst en het risicomijdende gedrag van onze overheid.
m.snoek  |   | 
19-03-2008
 | 
13:01 uur
Goed bericht.
Mensen blijven altijd in angst dat iets zal gaan mislukken. Voor deze mensen komt er vaak een tijd waarin ze denken, Had ik maar....je kent ze wel.
Ik zou zeggen, doe waar je achter staat en laat jezelf zo min mogelijk door risico's beinvloeden.
Je moest eens weten hoeveel risico's genomen worden tijdens het lezen van dit bericht. Ongekend veel, die in veel gevallen uiteindelijk zorgen voor grote financiele meevallers! Waar wacht je nog op? Neem de beslissing en wacht niet af totdat iemand je voor is!
W Bosman  |   | 
19-03-2008
 | 
13:34 uur
Die opsomrijtjes zijn inderdaad wel een enorme simplificatie van de werkelijkheid. Maar de ''stappen''-boeken zijn niet voor niets zo populair. 10 easy steps to happiness, rich and succesfull in 5 quick steps, ... Ik denk dat in onze steeds complexere maatschappij waarin steeds meer kennis beschikbaar is een grote behoefte bestaat aan ''eenvoudig'', ''snel'', ''gemakkelijk'' en ''overzichtelijk''. Zelfs al weet je, dat het niet zo eenvoudig kan zijn als het boek of artikel beweert of als je zelf zou willen, toch houden de lijstjes en de stappenplannen een grote aantrekkingskracht. Alleen al vanwege de ouderlijke geruststelling die er van uit gaat : ''Als je dit en dit doet komt het allemaal goed. Heus, geloof me maar.''

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10