zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede voorlichting ideale remedie tegen jobhoppende generatie Y

17 maart 2008 - Het is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws: het massale vertrek van nieuwkomers, en dan met name jong talent binnen organisaties. 90 procent van hen vertrekt binnen een jaar bij de eerste werkgever.

De starters geven hierbij de volgende vertrekredenen: geen doorgroeimogelijkheden en te weinig uitdaging. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat starters vaak geen reëel beeld hebben van de functie. Zo worden in de vacature slechts een aantal elementen, vaak de leukste, benoemd en worden de overige taken buiten beschouwing gelaten. Logischerwijs wordt er voor een starter hiermee een scheef beeld gecreëerd en valt een functie sneller tegen. Reëel beeld

Young & Ambitious, een werving en selectiebureau voor commerciële en juridische Young Potentials, adviseert studenten en starters daarom over de verschillende carrièremogelijkheden. Hierbij is het belangrijk dat er een zeer reëel beeld geschetst wordt. Sollicitanten die reageren op een functie wordt gelijk kenbaar gemaakt wat zij van de functie kunnen verwachten, en ook wat zij niet moeten verwachten. Hierdoor zijn kandidaten beter voorbereid en wordt onnodige uitval voorkomen. 

Onrustig

Daarnaast speelt het bureau in op het onrustige karakter van Young Professionals. Zo zijn veel starters van mening dat er te weinig uitdaging wordt geboden en er te weinig doorgroeimogelijkheden zijn. Tijdens evaluatiegesprekken met starters, blijkt veelal dat starters al concrete doorgroeimogelijkheden verwachten in het eerste jaar. Tijdens zo’n evaluatiegesprek wordt duidelijk kenbaar gemaakt dat het eerste jaar vooral in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling en dat daarmee de basis wordt gelegd voor eventuele promoties in de toekomst. Ook merkt Young & Ambitious dat starters het moeilijk vinden om hun eigen ontwikkeling te concretiseren, waardoor zij het gevoel krijgen dat ze geen groei doormaken. Daarnaast is Young & Ambitious van mening dat het creëren van meer uitdaging in een functie in eerste instantie de verantwoordelijkheid is van de starter. Het creëren van meer uitdaging vraagt nu eenmaal om een assertieve houding. Het zelf aandragen van nieuwe ideeën en denken in optimalisatie en verbetering is hierbij een must. 

Ontwikkeltraject

Ten slotte biedt Young & Ambitious een ontwikkeltraject aan. Want juist dit wordt steeds belangrijker gevonden door werknemers. Was het een aantal jaar geleden nog zo dat werknemers een hoog salaris wilden, veel bonussen en een laptop en leaseauto, is dat veranderd naar een tijd waarin werknemers cursussen en trainingen willen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Generatie Y is lui en veeleisend
 Generatie Y vereist aanpassingen
 Werkgevers onderschatten veeleisende generatie Y
 Leidinggeven aan de generatie Y
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10