zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlands bedrijfsleven positief

18 maart 2008 - Ondanks alle recente berichten rondom een recessie blijven de ondernemers positief over de economie. Maar liefst 87 procent van de Nederlandse ondernemers typeert de gezondheid van hun bedrijf als goed.

55 procent verwacht dat die de komende zes maanden verbetert en 41 procent gaat er vanuit dat die gelijk blijft. Duitser veel minder positief
Bij onze oosterburen lijkt het tij daarentegen te keren. De ondernemers zien de toekomst van de economie somber tegemoet. Slechts 31 procent van hen (ten opzichte van 73 procent vorig jaar) verwacht dat de economie dit jaar verbetert. 28 procent van de ondernemers denkt zelfs dat de economie verslechtert; vorig jaar was dit nog zeven procent. De gezondheid van het eigen bedrijf in Duitsland wordt nu nog door 55 procent van de ondervraagden als goed beoordeeld. Maar ook op de vraag hoe men over zes maanden kijkt naar de gezondheid van het eigen bedrijf, antwoordt men een stuk minder positief. Slechts 31 procent van de ondervraagden ziet de gezondheid van het eigen bedrijf het komende halfjaar verbeteren; een forse daling van 29 procent ten opzichte van 2007. 

Politiek

Uit het Nederlandse onderzoek blijkt verder dat slechts een kleine twintig procent van de ondervraagden een goede beoordeling geeft over het politieke beleid in Nederland voor het bedrijfsleven. Over de maatregelen die het bedrijfsleven duidelijk ten goede zouden komen, zijn de ondervraagden expliciet: bescherming tegen buitenlandse concurrentie zien zij als belangrijkste maatregel (50 procent). Een andere maatregel die volgens de ondernemers het bedrijfsleven ten goede zou komen, is de bevoorrechting van bedrijven bij openbare aanbestedingen. 

Bedrijfsbarometer

Deze conclusies zijn afkomstig uit de Bedrijfsbarometer van Ernst & Young. Voor dit onderzoek zijn 500 managers en medewerkers uit Nederlandse bedrijven telefonisch geïnterviewd. De meting is afgezet tegen de actuele resultaten van de Mittelstandsbarometer, die door de Duitse lidfirma van Ernst & Young is uitgevoerd.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Stagnerende economie leidt tot personeelsstop, niet tot ontslagen
 Steeds meer ICT-investeringen ondanks geluiden over recessie
 Europese CEO ziet toekomst somber in
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10