zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier dingen om over na te denken voor u die e-mail verstuurt

13 augustus 2008 - Mag u controleren wat uw werknemer verstuurt? Mag u zelf gecontroleerd worden? Ja en ja. Een werkgever mag mails automatisch laten scannen op bepaalde ‘gevoelige’ woorden en ‘verdacht gedrag’ natrekken. Denk dus goed na voordat u een e-mail verstuurt, waarschuwt HR Praktijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager is te gek op macht om te delegeren

13 augustus 2008 - Veel managers zijn terughoudend met het delegeren van werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Waarom? Omdat ze simpelweg gek zijn op controle, macht en het uitoefenen daarvan. Dit stelt Felix Dennis, voorzitter van uitgeverij Dennis Publishing op Express.be.

 Lees verder...   2 reacties
 

Arbeidsmarkt lijdt onder economische onzekerheid

13 augustus 2008 - De daling van het vacatureaanbod duurt voort. Voor de derde achtereenvolgende maand is de vraag naar personeel afgenomen. Dit blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index. De Index daalde in juli met negen punten naar 194 en staat nu zelfs drie punten lager dan een jaar geleden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen kunnen maar beter lief blijven

12 augustus 2008 - Vrouwen die op de werkvloer openlijk boos worden, worden door zowel de baas als hun collega’s als incompetent beschouwd. Als een man daarentegen zijn geduld verliest, heeft dat weinig gevolgen. Dit schrijft de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturetekst blinkt vaak uit in saaiheid

12 augustus 2008 - Werkgevers hebben – zelfs in deze krappe arbeidsmarkt - moeite om goede en creatieve vacatureteksten te schrijven. Standaardtermen en open deuren voeren de boventoon, terwijl juist creativiteit en onderscheidend vermogen nodig zijn om werkzoekenden aan te spreken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wijnproeven wint steeds meer terrein als personeelsuitje

12 augustus 2008 - Steeds meer bedrijven bieden hun personeel een wijnproeverij aan als personeelsuitje. Verklaarbaar, aldus MD Weekly: de meeste mensen zijn in meer of mindere mate wel geïnteresseerd in vinologie, en alcohol is en blijft nu eenmaal een goed sociaal smeermiddel.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie arbeidsmarkttrends voor 2008

12 augustus 2008 - 40 procent van de Nederlandse werkgevers is van plan in het derde kwartaal werknemers aan te nemen en driekwart dat de salarissen zullen stijgen. Zeventien procent geeft juist minder uit aan personeel ten gevolge van de economie. Meer dan de helft zegt niet genoeg gekwalificeerde kandidaten te kunnen vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatie Y is nog niet zo betrokken

12 augustus 2008 - Generatie Y is weer de gebeten hond nu nieuw onderzoek van BlessingWhite aantoont dat werknemers die na 1980 geboren zijn het minst betrokken zijn van allemaal. Verder blijkt dat CEO’s betrokkener zijn dan lijnmanagers en gewone werknemers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vrouwen worden nog steeds niet voor vol aangezien

11 augustus 2008 - Bijna iedere CEO ter wereld claimt dat het glazen plafond voorgoed doorbroken is en dat sekse, huidskleur, religie of seksuele voorkeur een carrière op geen enkele manier meer in de weg staan. Talent overwint alles, is het mantra immers. Maar ook puur theorie, zo blijkt uit nieuw onderzoek van CareerBuilder.com.

 Lees verder...   3 reacties
 

Olympische Spelen geliefd als bedrijfsuitje

11 augustus 2008 - Nederland heeft, na de VS en China, de meeste toegangskaarten voor de Olympische Spelen in Beijing afgenomen. Advanced Travel Partner (ATP), de enige verkoper van kaarten in Nederland, verwacht ongeveer 5.500 Nederlanders in China. In Athene waren dat er circa 4000.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om de vakantie van uw collega's te overleven

11 augustus 2008 - In de zomer ondergaat het kantoor vaak een volledige metamorfose. Of u heeft, als achterblijver, vrijwel niets te doen of u komt juist om in het werk. Zibb komt met vijf tips per situatie om de vakantie van uw collega’s goed te overbruggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Lonen stijgen meer dan vorig jaar

11 augustus 2008 - De lonen zullen dit jaar gemiddeld met 3,97 procent stijgen. In de zakelijke dienstverlening stijgen de lonen het hardst: 6,32 procent. Dat verwachten de deelnemers aan het Nationaal Beloningsonderzoek van de Human Capital Group.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoogopgeleide vrouwen beleven vaak avontuurtje op het werk

8 augustus 2008 - Meer dan de helft van de lezeressen Marie Claire heeft wel eens seksueel contact gehad met een collega. Hoofdredacteur Sandera Krol spreekt van een verrassende, maar voorstelbare uitkomst. "Onze lezeressen zijn hoogopgeleid en hebben te maken met borrels, presentaties en zakenreisjes."

 Lees verder...   Reageer
 

In negen stappen naar een beter salaris

8 augustus 2008 - Werkgevers leggen zelden meteen hun beste bod op tafel en mensen die onderhandelen verdienen meer dan degenen die dat niet doen. Doordacht onderhandelen over uw salaris maakt bovendien een goede indruk. U laat immers zien dat u beschikt over de vaardigheden die de onderneming zoekt.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1127 1128 1129 1130 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10