zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minister stelt geld beschikbaar voor acceptatie homo’s

8 augustus 2008 - Nederland scoort dan wel relatief hoog op het gebied van homotolerantie, homoseksualiteit mag niet te dichtbij komen. Vooral op het werk zijn homo's vaak voorzichtig om 'uit de kast te komen' met het oog op mogelijke pesterijen en discriminatie.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkgever van schuldenaar nu binnen enkele dagen bekend.

8 augustus 2008 - Sinds enkele dagen kan de gerechtsdeurwaarder elektronisch informeren wie de werkgever van een schuldenaar is. Op 27 mei 2008 heeft de Tweede Kamer namelijk een wetsvoorstel aangenomen waarin de informatiebevoegdheid van de gerechtsdeurwaarder is uitgebreid.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werknemer mist werksfeer en collega’s op vakantie

7 augustus 2008 - Ruim een derde van de Nederlandse werknemers mist op vakantie de sfeer op het werk. Twintig procent mist de collega´s. 27 procent moet tijdens de vakantie wennen aan het onregelmatige ritme.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiele marketing: wel of geen doorbraak?

7 augustus 2008 - Mobiele marketing via bijvoorbeeld sms, gsm-applicaties en mobiele games, is en blijft hot. Als thema tenminste. Over de doorbraakpotentie verschillen de meningen echter nogal.

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht redenen om de iPhone niet te gebruiken

7 augustus 2008 - Niet iedereen is even lyrisch over het zakelijke gemak van de iPhone. Onderzoeksbureaus Forrester Research en Gartner komen op Comuptable zelfs met acht argumenten waarom de smartphone niet geschikt is voor zakelijk gebruik.

 Lees verder...   8 reacties
 

Leeftijdsdiscriminatie begint al bij 36 jaar

7 augustus 2008 - De kans dat iemand door een werkgever op leeftijd wordt gediscrimineerd is bijna vier keer zo groot als op geslacht en etniciteit. Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers geeft aan dat bij hun op de werkvloer weleens mensen zijn afgewezen vanwege hun leeftijd. Die discriminatie begint al vanaf 36 jaar.

 Lees verder...   7 reacties
 

Weg met HR-jargon!

7 augustus 2008 - ‘Menselijk kapitaal’, ‘menselijke maatstaven’, ‘personeelskennis’ en ‘sleutelfiguurindicatoren’. Enkele termen die zeer geliefd zijn onder HR-mensen, maar zelfs de managers die de grootste fan zijn van jargon worstelen met de betekenis ervan.

 Lees verder...   5 reacties
 

Bedrijfsfilm beďnvloedt sollicitant

6 augustus 2008 - Bedrijven maken steeds vaker bedrijfsfilms gericht op werkzoekenden om hen zo een beter beeld te geven van hun bedrijf, de collega's en werksfeer. Deze voorstelfilmpjes blijken de beslissing van de werkzoekenden om te solliciteren behoorlijk te beïnvloeden. Dit blijkt uit een onderzoek van StepStone.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vierdaagse werkweek: goed voor het milieu en medewerker

6 augustus 2008 - Het bestuur van de Canadese provincie Novia Scotia lanceerde onlangs een idee dat wel eens een zeer populaire manier kan worden om de CO2-uitstoot te reduceren en de stijgende brandstofkosten het hoofd te bieden: een vierdaagse werkweek. Iedereen vrij op vrijdag dus.

 Lees verder...   9 reacties
 

Acht tips voor bannermakers

6 augustus 2008 - Welke aspecten van een banner en de presentatie daarvan hebben invloed op de werking en de effectiviteit? Microsoft Advertising liet het onderzoeken door MetrixLab. MarketingOnline vat hun met acht aanbevelingen samen.

 Lees verder...   Reageer
 

Afperser profiteert van angst binnen ondernemingen

6 augustus 2008 - Hoewel er honderden tot duizenden ondernemingen slachtoffer zijn van afpersing en de schade in de miljoenen loopt , komen er jaarlijks slechts 80 aangiftes bij de politie binnen. Zo blijkt uit een studie van advies- en onderzoeksgroep Beke in opdracht van het ministerie van Justitie, aldus Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Tv-uitspraken komen goed van pas op de werkvloer

6 augustus 2008 - Citaten uit tv-series of reclames worden veel gebruikt op de werkvloer. Deze zogeheten 'catchphrases' hebben volgens taalkundigen een belangrijke functie: het verhogen van de sfeer, het kweken van groepsgevoel, maar ook het verminderen van spanning.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale netwerken zijn de toekomst

5 augustus 2008 - Op klanten gerichte sociale applicaties leveren inzichten op, vergroten het bereik van marketing, stimuleren de verkoop, verminderen de supportkosten en wakkeren het innovatieproces aan. De socialnetworkinggolf biedt op die manier aanzienlijke kansen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Voer eens een loopbaangesprek met uw medewerkers

5 augustus 2008 - Om te voorkomen dat ze vastlopen, kan het goed zijn regelmatig een loopbaangesprek te voeren met uw medewerkers. Die conclusie trekt de FNV naar aanleiding van reacties op de Loopbaanspiegel, een digitale zelftest  waarmee werknemers zelf de balans van hun loopbaan kunnen opmaken.

 Lees verder...   9 reacties
 
< vorige 1128 1129 1130 1131 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10