zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede mensen maken het verschil

18 augustus 2008 - Steeds meer organisaties specialiseren zich en profileren zich met een eenduidige en simpele propositie. Juist nu moeten ze zich immers focussen op datgene waar ze het best in zijn. In veel managementboeken wordt deze trend gepredikt en in de praktijk blijken organisaties die hierin slagen succesvol te zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Oude auto levert u belastingvoordeel op

18 augustus 2008 - Nu de autokosten explosief blijven stijgen, is het toch nog mogelijk te profiteren van een belastingvoordeel. Zakelijke rijders kunnen namelijk aanzienlijk besparen als zij voor een auto kiezen van vijftien jaar of ouder.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven tasten in de buidel voor nieuwe lichting stagiairs

18 augustus 2008 - In september beginnen de stages weer. De strijd om de beste stagiairs is dan ook al volop losgebarsten. Een gevolg daarvan is dat de stagevegoedingen naar ongekende recordhoogten stijgen. Bij sommige bedrijven wordt zelfs standaard het minimumloon betaald voor een stageplek.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Talent' is allang niet meer zeldzaam

15 augustus 2008 - Het woord ‘talent' is de afgelopen tien jaar door goeroes en consultants zo ‘misbruikt’ dat het zijn oorspronkelijke betekenis kwijt is. Vroeger was het iets zeldzaams; vandaag staat het eigenlijk gewoon voor ‘mensen'.

 Lees verder...   1 reactie
 

Olympische Spelen zijn goed voor de sfeer

15 augustus 2008 - Het internetverkeer in bedrijven is verdrievoudigd nu de NOS via internet rechtstreekse beelden van de Olympische Spelen uitzendt. Ook staan er in veel bedrijven tv’s opgesteld om maar niets te missen van 'onze' sporters in Bejing. En dat is goed voor de sfeer.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf redenen om de iPhone wel zakelijk te gebruiken

15 augustus 2008 - Computable meldt dat de reacties van lezers op het artikel ‘acht redenen om de iPhone niet te gebruiken' niet mild waren. Ook Gartner gaf in het rapport ‘iPhone 2.0 is ready for the enterprise, but caveats apply' een aantal redenen voor zakelijk gebruik van de iPhone, evenals Forrester Research eerder.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlandese ICT`er overtreft Aziatische

15 augustus 2008 - Chinese en Indiase ICT`ers vormen geen concurrentie voor Nederlandse. Dat blijkt uit reacties op opmerkingen van NGN-directeur Ernst Fuld in Computable, waarin hij stelde dat Nederland over vijf jaar geen ICT-industrie meer zou zijn door concurrentie uit Azië.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sociale netwerken steeds vaker gebruikt als wervingsinstrument

15 augustus 2008 - Vorig jaar gebruikte zes procent van de Nederlandse bedrijven één of meer online netwerken om personeel te selecteren en werven. Het volgende half jaar stijgt dit, volgens eigen zeggen, naar tien procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorruimtes stromen leeg

14 augustus 2008 - Waarom hebben we eigenlijk nog een kantoor nodig? Die vraag stellen steeds meer organisaties zich. Helemaal nu uit onderzoek van O2 blijkt dat bijna de helft van de kleine Britse bedrijven niet meer werkt vanuit een officieel kantoorgebouw, maar vanuit huis.

 Lees verder...   Reageer
 

Online vragen van klanten worden nogal eens genegeerd

14 augustus 2008 - In 38,6 procent van de gevallen wordt er slecht gereageerd op e-mails aan bedrijven en organisaties. Een kwart wordt überhaupt niet beantwoord. Inhoudelijke reacties op online gestelde vragen worden matig tot zeer slecht beoordeeld door klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Top tien excuses van bedrijven om niet te betalen

14 augustus 2008 - Zeker in het huidige onzekere economisch klimaat moeten bedrijven het betalingsgedrag van hun klanten nauwlettend in de gaten houden. Meer en meer afnemers komen met de meest uiteenlopende smoesjes waarom de rekening (nog) niet voldaan is.

 Lees verder...   2 reacties
 

Rookverbod is gevaarlijk voor bedrijven

14 augustus 2008 - Nu werknemers naar buiten moeten om een sigaretje te roken, verdwijnen er steeds vaker spullen van de werkvloer. Medewerkers die steeds in en uit lopen om te roken, vallen immers nauwelijks nog te controleren op het meenemen van goederen uit het bedrijf.

 Lees verder...   2 reacties
 

Harvard Business School kweekt ongelukkige leiders

13 augustus 2008 - De Britse journalist Philip Delves Broughton voelde zich nooit volledig op zijn gemak op de Harvard Business School waar hij twee jaar op zat. Waarschijnlijk vanwege de ‘op alcohol gebaseerde netwerkcultuur’ of ‘omdat hij niet zijn hele leven op wilde offeren aan het vergaren van rijkdom'.

 Lees verder...   Reageer
 

Besluiteloosheid irriteert financiële marketeer mateloos

13 augustus 2008 - In economisch onzekere tijden steken weinig mensen hun nek uit en dat leidt tot ellenlange discussies. Deze besluiteloosheid is de grootste ergernis van financiële marketeers. Dat blijkt uit de Marketingbarometer van advies- en detacheringsbureau For All Finance.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1126 1127 1128 1129 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10