zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen, groentjes en managers het meest in de maling genomen

5 augustus 2008 - Driekwart van de werknemers haalt wel eens een grap uit op de werkvloer. Slechts achttien procent zegt geen grappen uit te kunnen halen vanwege de bedrijfscultuur. Vooral nieuwe en vrouwelijke werknemers zijn het doelwit van kantoorhumor.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips om geen vermogen kwijt te zijn aan advocaten

5 augustus 2008 - Advocaten krijgen maar wat vaak carte blanche om juridische problemen van bedrijven op te lossen. Ook wordt vaak niet goed genoeg gekeken naar wat de advocaat kost. Als vervolgens de factuur binnen komt, staat de onderneming voor een onaangename verrassing.

 Lees verder...   3 reacties
 

‘Opgebouwd pensioen moet op salarisstrook’

5 augustus 2008 - Werknemers willen maandelijks hun opgebouwde pensioen op hun salarisstrook kunnen teruglezen om beter op de hoogte te blijven van de oudedagsvoorziening. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Pensioenkijker.nl onder 2.150 Nederlanders.

 Lees verder...   2 reacties
 

Informele netwerken stimuleren innovatie

4 augustus 2008 - Vooral grote bedrijven hebben vaak moeite met het combineren van de creatieve energie van verschillende afdelingen zodat innovatiemogelijkheden slecht of niet benut worden. Het vormen van informele sociale netwerken door alle afdelingen heen, kan de oplossing zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gefaseerde pensionering houdt personeel langer aan boord

4 augustus 2008 - Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat u op uw 65ste verjaardag met een gouden horloge het kantoor uitstapt. Steeds meer werkgevers moedigen hun mensen aan om stapje voor stapje met pensioen te gaan om zo de vergrijzing het hoofd te bieden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vakantie en werk gaan niet samen

4 augustus 2008 - Vakantie en (het denken over) werk blijken minder goed samen te gaan dan over het algemeen wordt gedacht.  Zo ligt het voor de hand dat veel mensen de vakantie gebruiken om na te denken over het werk en de carrière. Nu blijkt de vakantieperiode daarvoor helemaal niet zo geschikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven stappen om nog beter te communiceren met uw medewerkers

4 augustus 2008 - Goed communiceren met uw medewerkers is cruciaal. Evenals het kort en krachtig over kunnen brengen van uw boodschap, positief zijn en verhalen vertellen. Dat stelt communicatiecoach Carmine Gallo op MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Informele sfeer trekt werkzoekende naar MKB

4 augustus 2008 - Steeds meer mensen willen voor een MKB-bedrijf werken. Vooral de informele sfeer wordt daarbij als reden genoemd. Ook de open communicatie en een breder takenpakket zijn argumenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Voorkom frustratie: ontdoe u van de nietsnutten

1 augustus 2008 - Een vijfde van de Britse werknemers loopt gefrustreerd rond op het werk. Waarom? Beklemmende bureaucratie, slecht management en gebrek aan innovatie en productiviteit. Meer dan de helft van de bedrijven blijkt bovendien niet effectief op te treden tegen mensen die ondermaats presteren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrijwilligerswerk moet maar in de baas zijn tijd

1 augustus 2008 - Nu het kabinet wil dat er honderdduizenden mensen extra aan het werk gaan en ze langer moeten doorwerken, trekt Marius Ernsting, voorzitter van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, aan de bel. Hij vindt dat werknemers ook in de tijd van hun baas vrijwilligerswerk moeten kunnen doen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vijf tips om snel op gang te komen in uw nieuwe functie

1 augustus 2008 - Vaak wordt er weinig gedaan om nieuwe werknemers voor te bereiden op hun pas verworven functie. Trainingsprogramma’s , introductiedagen en mentoren zijn meestal ver te zoeken en als nieuweling wordt van u verwacht dat u in de praktijk wel leert wat u moet doen.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-vacature staat langer dan een halfjaar open

1 augustus 2008 - Momenteel staat 40 procent van de ICT-vacatures langer dan een halfjaar open. Zeventien procent blijft zelfs langer dan een jaar onvervuld. Dit blijkt uit onderzoek van IT Job Board. Verder blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden momenteel openstaande ICT-vacatures heeft.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB heeft service hoog in het vaandel

1 augustus 2008 - Serviceverlening en kostenoptimalisering zijn de belangrijkste strategieën van het midden- en kleinbedrijf. Om goed te kunnen functioneren legt ongeveer de helft in hun bedrijfsstrategie tevens de nadruk op marketingactiviteiten of vernieuwing van producten, diensten of bedrijfsprocessen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Juist nu is er behoefte aan jong talent

31 juli 2008 - Stagnerende groei van grote uitzendorganisaties zorgden vorige week voor alarmerende berichten. Volgens directeur Thiemo van Rossum van Studelta groeit de vraag naar jong talent echter nog steeds. "Ondernemingen zoeken juist nu talent: mensen die het verschil kunnen maken."

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1129 1130 1131 1132 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10