zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager wordt zeldzaam maar werkt wel langer door

26 augustus 2008 - Nu al zijn er 25 procent minder leidinggevenden dan tien jaar geleden. Dat roept de vraag op of managers in de toekomst überhaupt nog nodig zijn. En wat hun taken dan nog zijn. Trendwatcher Adjiedj Bakas werpt op Management Team een blik in de toekomst.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier tips om die dronken blunder goed te maken

26 augustus 2008 - U heeft iets teveel gedronken op een bedrijfsfeestje en bent iets te eerlijk geweest, of erger nog, u heeft een collega proberen te versieren. Op maandag blijkt de hele werksfeer veranderd. Hoe zorgt u ervoor dat die borrel heel snel slechts een vage herinnering is? Vier tips van Monster.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT’er gelokt met vliegreizen en opleiding

26 augustus 2008 - Meer dan de helft van de bedrijven heeft moeite voldoende ict'ers te vinden. Dat bleek uit onderzoek van het IT Governance Institute. De ultieme wervingsactie lijken ze dan ook nog niet gevonden te hebben. Is dat een leaseauto of opleidingsmogelijkheden? Computable registreert.

 Lees verder...   1 reactie
 

Recessie maakt depressief

25 augustus 2008 - Economisch slechte tijden hebben een directe invloed op het mentale welzijn van mensen. Dit blijkt onder andere uit het feit dat psychiaters in de Londense City steeds drukker krijgen, zegt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Intuïtieve beslissing is toch niet altijd de juiste

25 augustus 2008 - Een snelle, intuïtieve beslissing pakt lang niet altijd goed uit. Ook keuzes die alleen onbewust – zonder doordacht beredeneren - genomen worden, zijn vaak niet de beste. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van New South Wales op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Geef uw medewerkers eens een kopje koffie!

25 augustus 2008 - Meer dan de helft van de managers roept bij binnenkomst 'goedemorgen' over de afdeling. En dat is belangrijk, stelt zakelijk etiquettedeskundige Magda Berman. "Als je niets zegt, denken ze al snel dat je daar te beroerd voor bent." Ga dus in geen geval stilzwijgend op uw plek zitten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier boodschappen om te onthouden over ‘Personal branding’

25 augustus 2008 - Nadat u het boek "Personal branding, leiderschap vanuit authenticiteit" van Hubert Rampersad heeft gelezen beseft u waarschijnlijk dat het vrijwel onmogelijk om alle details van de vier fasen van het authentieke personalbrandingmodel te onthouden.

 Lees verder...   2 reacties
 

China gaat ook voor goud in Human Resource Outsourcing

25 augustus 2008 - China staat volop in de schijnwerpers. Het gastland van de Olympische Spelen, heeft zich de laatste jaren ook economisch stevig in de kijker gespeeld. En China is nu weer aan de bal. Ditmaal met het Chinese uitbestedingsaanbod voor Human Resources, dat behoorlijk volwassen begint te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werksfeer scoort (relatief!) goed

22 augustus 2008 - 28 procent van de Nederlanders klaagt over een slechte werksfeer. Slechts 24 procent noemt de werksfeer goed en motiverend. In vergelijking met de rest van Europa is dit overigens redelijk hoog: het gemiddelde op Europees niveau is twintig procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager niet tevreden met leiderschapsontwikkeling

22 augustus 2008 - Leiderschapsontwikkeling lijkt nergens toe te leiden. De meeste managers zijn namelijk ontevreden over de mogelijkheden die hun organisatie biedt op dat gebied. Tegelijkertijd is het vertrouwen in diezelfde leiders de afgelopen acht jaar langzaamaan gedaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft beoordelen eigenlijk wel zin?

22 augustus 2008 - Leidinggevenden blijven moeite houden met functionerings- en beoordelingsgesprekken.En dat ondanks alle trainingen die ze krijgen met betrekking tot het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van beoordelen. Dit schrijft Judith Joval, Senior Consultant/Interim Manager.

 Lees verder...   8 reacties
 

Vrouwelijke carrièrejagers gunnen elkaar licht in de ogen niet

22 augustus 2008 - Vrouwen kunnen het niet uitstaan als vrouwen met een lagere functie kans maken op een promotie. Deze vrouwen gunnen het hun collega's niet hun gelijke te worden. Dit gaat zelfs zover dat ze proberen deze collega's te saboteren. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek, zo meldt de Telegraaf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drukke HR-manager wordt steeds gelukkiger

21 augustus 2008 - Personeelsmanagers hebben het druk! Een kwart werkt zelfs een werkdag meer per week dan vorig jaar. Maar dat betekent niet dat ze niet tevreden zijn: 94 procent is namelijk gelukkig met zijn werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Boreout net zo riskant als burnout

21 augustus 2008 - Dat je ziek wordt van een te hoge werkdruk is bekend en geaccepteerd. Vijftien procent van de kantoorwerknemers verveelt zich echter zo intens dat dit leidt tot een net zo ziekmakende tegenhanger van de burnout: de boreout.

 Lees verder...   10 reacties
 
< vorige 1124 1125 1126 1127 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10