zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De tijd van slappe excuses is voorbij

23 september 2008 - ‘Geen tijd.’ ‘De lift was stuk’. ‘Dat is de schuld van mijn collega.’ ‘Daar ben ik nog niet klaar voor.’’Dat is te duur.’ ‘Het regent.’ ‘Ik ben allergisch.’…. Mensen gebruiken de gekste excuses om dingen niet te doen. Adecco trekt daar met een nieuwe campagne tegen ten strijde.

 Lees verder...   6 reacties
 

Ouderdom begint pas op 75ste

22 september 2008 - Nu steeds meer mensen ouder dan 90 of zelfs 100 worden, verandert de perceptie van ‘oud’. De meesten vinden nu dat je pas oud bent als je 75 bent. Maar denk maar niet dat we ook nog tien jaar langer willen werken dan nu.

 Lees verder...   1 reactie
 

Taalvaardigheid beïnvloedt personeelsselectie

22 september 2008 - De scoreverschillen tussen autochtone en de allochtone groepen op selectie-instrumenten bij sollicitaties kunnen vooral worden verklaard door de beheersing van de Nederlandse taal. Dat blijkt uit promotieonderzoek van psycholoog Lonneke de Meijer aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO gaat langer mee dan gedacht

22 september 2008 - Hebben CEO's een houdbaarheidsdatum? De meeste experts zijn van mening dat de meeste bazen na vijf jaar, ondanks de beste bedoelingen, zelfvoldaan en lui worden of simpelweg het operationele en strategische vuur dat ze ooit in zich hadden kwijt lijken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever moet personeel helpen bij vinden van een nieuwe baan

22 september 2008 - Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) wil dat werkgevers hun overtollig personeel helpen bij het vinden van ander werk. Daarover wil de CDA-bewindsman begin met werkgevers en vakbonden afspraken maken. Dat schrijft Business Compleet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips om te netwerken als een filmster

19 september 2008 - Of u nu een nieuwe baan wilt of meer zakelijke contacten op wilt doen, netwerken is essentieel. En wie weet beter hoe dat moet dan een filmster? In geen enkele branche is het immers van meer belang de juiste mensen te kennen. Doe uw voordeel met deze vijf tips uit Hollywood.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer regelt privézaken tijdens kantooruren

19 september 2008 - 48 procent van de werknemers gebruikt werktijd om contact te onderhouden met vrienden en familie. De meeste niet-werkgerelateerde activiteiten tijdens kantooruren zijn het versturen van persoonlijke e-mail, het voeren van privételefoongesprekken en het gebruik van internet voor persoonlijke doeleinden.

 Lees verder...   7 reacties
 

SMS-parkeren slaat aan bij bedrijfsleven

19 september 2008 - Twee maanden na de invoering van SMS-parkeren heeft het Amsterdamse bedrijfsleven het betalen van parkeergeld met een SMSje omarmd. "Bedrijven kunnen het betalen van het parkeren van hun hele wagenpark bij ons regelen, ook voor hun klanten. Het systeem staat namelijk los van het kenteken."

 Lees verder...   10 reacties
 

Nederlander is financieel naïef

19 september 2008 - Nederlanders hebben de reputatie 'op de kleintjes te letten'. Maar over hoeveel financieel inzicht, kennis en bescherming beschikt de gemiddelde Nederlander daadwerkelijk als het om zijn aandelenvermogen en vermogen in onroerend goed en pensioen gaat?

 Lees verder...   2 reacties
 

Consument wil zeggenschap over eigen gegevens

19 september 2008 - Consumenten willen liever niet dat ondernemingen contact met hen opnemen. Zelfs als er een relatie is, wenst 23 procent niet benaderd te worden. Voor dienstverlening en banken loopt dit zelfs op tot 50 procent. Dit blijkt uit onderzoek van CCB FastMap, zo meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleiden genieten van hun werkloosheid

18 september 2008 - Hoogopgeleiden ‘misbruiken’ hun werkloosheid om het er even lekker van te nemen en blijven langer werkloos dan strikt noodzakelijk is. "Eindelijk kan ik doen waar ik nooit aan toe kwam!"  zegt bijvoorbeeld Anja, die vier maanden geleden haar baan in de chemische industrie verloor.

 Lees verder...   9 reacties
 

Manager staat in hoger aanzien dan directeur

18 september 2008 - 45 procent van de Amerikaanse werknemers heeft weinig vertrouwen in de directie van hun organisatie. Managers daarentegen kunnen op veel meer waardering rekenen als het aankomt op leiding geven en motiveren.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vastgelopen e-mail blijft plaag voor IT-managers

18 september 2008 - Ruim de helft van de Engelse bedrijven kampte in het afgelopen jaar met e-mailproblemen. Van deze bedrijven heeft een derde twee uur of langer geen toegang tot e-mail gehad. Voor zeventien procent was dit zelfs langer dan elf uur het geval

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier pijlers om echt slim te gaan werken

18 september 2008 - Managers geloven maar wat graag dat ze zeer ‘slim’ werken en managen. Het beeld van de altijd bereikbare, globetrottende, telewerkende leider die een samenhangende, gemotiveerd team leidt is echter niet helemaal reëel.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1118 1119 1120 1121 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10