zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De tijd van slappe excuses is voorbij

23 september 2008 - ‘Geen tijd.’ ‘De lift was stuk’. ‘Dat is de schuld van mijn collega.’ ‘Daar ben ik nog niet klaar voor.’’Dat is te duur.’ ‘Het regent.’ ‘Ik ben allergisch.’…. Mensen gebruiken de gekste excuses om dingen niet te doen. Adecco trekt daar met een nieuwe campagne tegen ten strijde.

De uitzendorganisatie doet dat onder meer door mensen die hun excuses overwinnen te belonen met leuke uitdagingen zoals salsalessen, cocktailshaken, koken, wijnproeven, drama, tai-chi, handlezen, enzovoort. Waarom? Omdat excuses nergens toe leiden en contraproductief zijn. Vijf soorten excuses

Een bloemlezing van excuses die vaak voorkomen om een baan niet te hoeven doen: 

1. Het tijdsexcuus

‘Ik heb andere plannen.’ ‘Ik heb een afspraak met een goede vriend.’ ‘Het is mooi weer, ik zou dus vroeg willen stoppen met werken.’ ‘De trein was te laat.’ 

2. Het gezondheidsexcuus

‘Ik ben veel te ziek om te werken vandaag.’ ‘Ik ben vorig jaar geopereerd en heb daar soms last van.’ ‘Ik heb 37 graden koorts.’ 

3. Het weerexcuus

‘Het is te warm vandaag.’ ‘Het is glad.’ ‘Het regent en dus kan ik niet komen met de fiets.’ 

4. Het persoonlijke excuus

‘Er is geen werk binnen wandelafstand van mijn huis.’ ‘Ik hou niet zo van 'nine-to-five' werken.’ ‘Ik ga mezelf niet verlagen tot zo'n baan.’ ‘Ik wil geen werk buiten wat ik al ken.’ ‘Ik ben geen ochtendmens.’ ‘Ik ben te oud/te jong.’ 

5. Het geldexcuus

‘Met die baan verdien ik niet genoeg voor wat ik uitgeef.’ ‘Ik heb al genoeg geld verdiend deze maand.’ 

Ban het excuus

Vanaf nu kunnen de tijdelijke uitzendkrachten bij Adecco zich aanmelden voor het initiatief om excuses uit hun leven te bannen. Ze kunnen zich online registreren op www.adecco-excuses.com of in elke Adecco-vestiging in het land.

 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top tien excuses van bedrijven om niet te betalen
 Griep meest gebruikte smoes bij ziekmelding
 Veel werknemers liegen tegen hun manager
 File is geen excuus om te laat te komen
 
 
reacties
 
Jos Essers  |   | 
23-09-2008
 | 
08:06 uur
En op deze manier blijft alles weer bij het oude. Excuses mogen niet meer. Prima. Wat is het excuus van Adecco om dat op deze manier in stelling te brengen? Aan de hand van dit soort stellingen zullen er dan weer anderen opstaan en gaan roepen dat je voor jezelf moet opkomen. Dat je assertiever moet zijn en je de kaas niet van het brood moet laten eten. Gevolg?? De economie draait weer!
Noniempje  |   | 
23-09-2008
 | 
08:44 uur
Misschien moet Adecco eerst eens naar zijn eigen excuses kijken.

Enige tijd geleden heb ik in een half jaar tijd zo'n 150 uitzendkrachten ingeleend via Adecco.

Toen ik zelf Adecco nodig had, kreeg ik net zo'n slappe excuses van Adecco.

Net zoals het personeel van Adcecco dat niet tijdig geld kreeg, te laat geld kreeg vele slappe excuses kreeg van de lokale Adecco vestiging.

Sympathiek aan Adecco was de de intercedent zelf geld uit zijn beurs haalde om die uitzendkrachten te voorzien van geld in afwachting van het loon.

Adecco ken ik eigenlijk tegenwoordig nog maar van de regelmatige mailtjes ''u bent al enige tijd ingeschreven, heeft u al werk?''

En dan zou er zo'groot tekort zijn aan personeel?

Als ik de baas was van Adecco...grumble...

Maar goed dat ben ik niet dus wat maakt het uit.

Idioot idee van Adecco, zegt volgens mij meer over hun en het aanbod van uitzendkrachten van hun dan over de gemotiveerde werknemers die ik ken. Die komen slechts bij uitzondering met zo'n onnozele smoezen.

Groetjes Noniempje
(want anders kan ik het dadelijk wel weer shaken bij of met Adecco, relaties moet je nooit verzieken!)
Matthijn  |   | 
23-09-2008
 | 
09:28 uur
Top initiatief. Mensen moeten zich niet laten leiden door externe omstandigheden. Excuses geven vaak aan dat men van zichzelf weet dat men gefaald heeft. Alleen neemt men er zelf de verantwoordelijkheid niet voor.
Marlies  |   | 
23-09-2008
 | 
11:59 uur
Eigenlijk bergijp ik niet zoveel van deze campagne. Wat wil men bereiken? En wat kan de deelnemer er precies mee? Wat tekst en uitleg op de site zou prettig zijn. Kan iemand opheldering geven?

Bovendien is het nadeel van zo'n actiematigesite altijd dat het er wel leuk uitziet, maar als je echt iets wilt doen (inschrijven bij adecco) je linea recta weer op de gewone site van adecco terecht komt.
Joop  |   | 
23-09-2008
 | 
12:09 uur
Adecco is mogelijk gek geworden.

Je wordt beloont met o.a. drama en koken...

Excuses zijn soms goed. We zitten niet allemaal te wachten op de harde naakte waarheid.

Daarbij zijn de voorbeelden niet allemaal excuses volgens mij.

4 en 5 denk ik ook wel eens en dan meen ik het ook nog.

Ik wil wel wat financieel overhouden van mijn gewerk, hobbies heb ik al genoeg.

Tja dat Adecco daar anders over denkt zal mij worst wezen.

Ik zit niet op zo'n beloningen te wachten. Ik werk voor mijn geld, niet meer en niet minder.
Vrienden en hobbies heb ik al genoeg en dergelijke uitdagingen? Was een uitdaging niet een modern woord voor probleem?Noniempje  |   | 
24-09-2008
 | 
02:48 uur
(Klik hier)

Dit is de link, als je daar kijkt zie je een java applicatie voor kleuters waarin tekenfilmpjes kennelijk de onnozelheid van excuses en smoezen laten zien, verder is er een smoezen generator die je een smoes genereert die je kunt gebruiken als ezxcuus voor je werkgever.
Verder natuurlijk, klik hier om je in te schrijven.

Wat Adecco kennelijk vergeten is, is dat ik enige tijd geleden uit medelijden iemand van Adecco niet meer had ingeleend simpelweg omdat hij te veraf woonde geen auto had en niet voldoende inkomen om een auto te kopen, of met de taxi te komen. Het openbaar vervoer was geen optie voor hem want dan zou hij a kapitalen kwijt zijn en niet in ploegen kunnen werken want op die tijdstippen is er simpelweg geen actief vervoer. Adecco vond echter dat hij elke dag 130 kilometer kon rijden met zijn fiets, was gezond.
De knul had zo graag werk en dat deed hij ook zo graag dat hijtoch 6 dagen in de week met zijn oude fiets kwam. Die ging dan onderweg kapot enz. Kwam hij wel, dan was hij eigenlijk al uitgeput. Ik heb hem af en toe naar huis gebracht zelfs, gratis.
Als Adecco denkt dat zijn personeel smoezen nodig heeft dan doet ze het kennelijk erg goed.

Ik heb geen geld gekregen en kan en wil niet werken komen, ze moeten eerst maar eens betalen, hoorde ik ook oms van Adecco's personeel.

Natuurlijk ging het in de meeste gevallen wel goed en waren er geen problemen. Dat personeel had dan ook geen smoezen. Hadden ze wel een smoes dan boeide me dat ook niet. Iemand mocht wat mij betreft gewoon 3 keer per jaar niet komen opdagen daarna had hij wat uit te leggen want stond hij al retour Adecco.
Dat waren maar weinig medewerkers overigens.
Immers het geeft geen slechte teams alleen maar slechte leidinggevenden.

Ow kennelijk is de bedoeling van Adecco de website wat op te leuken. Slechte zet vind ik voor een professionele site. Het lijkt wel spele.nl nu.

groet,

Noniempje

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10