zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijftig is productiefste leeftijd

9 september 2008 - Rond de vijftig zijn mensen het meest productief. Het scholen van oudere werknemers heeft dus wel degelijk zin. Dat concluderen de wetenschappers Ton Wilthagen en Sonja Bekker van de Universiteit van Tilburg op HR Praktijk.

 Lees verder...   15 reacties
 

Marketeer wil harde bewijzen dat sociale media werken

9 september 2008 - Hoewel steeds meer marketeers met social media bezig zijn, zijn er nog veel meer die eerst harde bewijzen willen zien van hun effectiviteit. Zonder dat blijven ze huiverig om geld in die nieuwe kanalen te stoppen, meldt Marketing Online.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische crisis zorgt voor nieuwe managementprioriteiten

9 september 2008 - Meer dan acht van de tien middelgrote ondernemingen in Groot Brittannië zeggen dat ze de gevolgen van de slechtere economie aan den lijve ondervinden. En dat heeft tot gevolg dat de cashflow en kostenreductie momenteel de belangrijkste prioriteiten zijn voor managers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Fiscale stimulans voor thuiswerkers

9 september 2008 - Wie (meer) thuis gaat werken of dichter bij zijn werk gaat wonen, en dus minder in de auto zit, kan een fiscale bonus verwachten. Accountingweb meldt dat het ministerie van Financiën bereid is daar op ambtelijk niveau aan mee te werken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Klantgerichtheid is eigenlijk heel simpel

8 september 2008 - Marktoriëntatie is geen hogere wetenschap, zo blijkt maar weer eens uit een vergelijking van een kleine 300 beursgenoteerde Duitse ondernemingen. De top drie doet gewoon een aantal simpele dingen goed die heel makkelijk te imiteren zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven regels voor een werkende campagne

8 september 2008 - Een online marketingcampagne scoort beter als er een duidelijk doel is neergezet. Dat stelt MD Weekly. Om dat voor elkaar te krijgen en uw kansen op succes aanzienlijk te verhogen, kunt u de volgende zeven gouden regels toepassen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven manieren om een economische crisis te overleven

8 september 2008 - Maakt u zich ook zo’n zorgen over hoe u deze economisch slechte tijden gaat overleven? Deze zeven aanbevelingen van Sirota Survey Intelligence kunnen u helpen. Speerpunt hierbij is effectief personeelsmanagement.

 Lees verder...   1 reactie
 

Groepsbrainstorm staat creativiteit in de weg

8 september 2008 - Brainstormen in een groep belemmert de creativiteit, in plaats van die te stimuleren. Vooral introverte mensen kunnen hun creatieve potentie op die manier niet ontplooien . Dat zegt Carsten de Dreu, hoogleraar arbeids-en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam op Express.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sms-junks kunnen het vergeten in de zakenwereld

5 september 2008 - Steeds meer managers, vooral jongere, hebben de neiging sms-jes naar hun zakelijke contacten te sturen. "Veel praktischer dan een e-mail sturen, helemaal als je meteen een antwoord wilt," vindt Rob Nunzieta, manager van een kredietmaatschappij in Florida, op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziet u er al uit als de ideale manager?

5 september 2008 - De praktijk van plastisch chirurg Refaat Karim zit vol met managers. De één wil van zijn rimpels af, de ander wil een totale facelift en een derde wil zijn bierbuik operatief laten verwijderen. Maar wat zijn eigenlijk de uiterlijke kenmerken van de ideale manager?

 Lees verder...   Reageer
 

'Zwangerschapsverlof kan best in onderling overleg’

5 september 2008 - Vrouwen moeten in samenspraak met hun baas hun zwangerschapsverlof kunnen indelen. Zo moet het voor vrouwen makkelijker worden om na het krijgen van een kind de draad weer op te pakken. Dat stelt de Taskforce DeeltijdPlus.

 Lees verder...   2 reacties
 

Maandag is het productiefst

5 september 2008 - De maandag is voor de meeste werknemers de dag waarop ze het hardst werken en het productiefst zijn. 'Een goed begin is het halve werk' blijkt dus voor veel werknemers te gelden. Een en ander blijkt uit een enquête van de Postbank, zo meldt Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Liever andere baas dan ander huis

4 september 2008 - Veel Nederlanders vinden dat ze teveel tijd kwijt zijn aan het heen en weer reizen naar hun werk. De overgrote meerderheid (71 procent) gaat echter nog liever op zoek naar een baan dichter bij huis dan naar een woning dichter bij het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Werk is slecht voor de gezondheid

4 september 2008 - Meer dan een kwart van de Nederlandse werknemers zegt dat hun werk een negatieve invloed heeft op hun gezondheid. Driekwart van de werknemers zegt dat hun werkgever meer mogelijkheden moet bieden voor een betere gezondheid en fitheid op de werkvloer.

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 1121 1122 1123 1124 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10