zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vastgelopen e-mail blijft plaag voor IT-managers

18 september 2008 - Ruim de helft van de Engelse bedrijven kampte in het afgelopen jaar met e-mailproblemen. Van deze bedrijven heeft een derde twee uur of langer geen toegang tot e-mail gehad. Voor zeventien procent was dit zelfs langer dan elf uur het geval.

Hoewel e-mailstoringen nog steeds vaak voorkomen, tolereert een vijfde van de bedrijven geen enkel probleem als het gaat om e-mailcommunicatie Dit blijkt uit onderzoek van Iron Mountain Digital



Opslag beperken
Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent van de bedrijven de hoeveelheid opgeslagen e-mail in Microsoft Exchange zoveel mogelijk probeert te beperken om zo downtime te reduceren. De snelle toename van opgeslagen data vergt het uiterste van Exchange. Dit heeft gevolgen voor de betrouwbaarheid en vertraagt back-upprocessen en beheer- en recovery-werkzaamheden. Iron Mountain Digital raadt IT-managers aan om de omvang van inboxen te checken. Doen ze dit niet, dan lopen ze risico op e-mailstoringen als gevolg van datagroei op servers. IT-afdelingen moeten daarnaast op zoek gaan naar oplossingen waarmee beheerders essentiële e-mailfuncties centraal kunnen beheren. Functies voor disaster recovery, datareductietechnologie en retentie/opschoonregels spelen ook een belangrijke rol. Hiermee kunnen CIO’s en IT-afdelingen effectiever een e-mailbeheerreglement opstellen. 

Duur en riskant

"Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven storagebeheeroplossingen implementeren is om de betrouwbaarheid van het e-mailverkeer te verhogen. CIO’s zijn momenteel verantwoordelijk voor het opslaan en beheren van miljoenen, soms wel miljarden e-mails. Dit is een dure en steeds riskantere aangelegenheid. Opslagbeheer en het voorkomen van downtime zijn tegenwoordig belangrijke taken voor elke IT-afdeling," zegt Martin van Pijkeren, Regional Manager Benelux bij Iron Mountain Digital. "Bedrijven hebben de keuze tussen het instellen van een e-mailquotum – dat vaak niet populair is onder eindgebruikers –en het verliezen van grip op het opslagbeheer. Slechts vijf procent van de bedrijven implementeert retentie- en opschoonregels die medewerkers motiveert om opslagcapaciteit vrij te maken. Het is dan ook niet verrassend dat bijna de helft van de geïnterviewden van mening is dat hun aanpak voor e-mailbeheer het werken moeilijker maakt. Het is duidelijk dat er een meer vooruitstrevender aanpak nodig is voor e-mailbeheer in Groot-Brittannië."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ’Werken met e-mail is achterhaald’
 Stortvloed aan e-mail werkt verlammend
 Werknemer wordt bedolven onder e-mail
 Helft netwerkproblemen wordt voor lief genomen
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
18-09-2008
 | 
11:02 uur
De problemen zoals in het artikel geschetst kunnen op relatief eenvoudige wijze worden opgelost. Het is een eenvoudige en zelfs goedkope oplossing die de MSX server ontlast en geen problemen meer geeft op operationeel niveau.

Een kwestie van de store dusdanig instellen dat emails in een PST terecht komen ipv ze op de server te laten staan. Bij laptops is dit al het geval dus waarom niet bij desktops.

Feitelijk en technisch is het een non issue of men moet het hebben over de kennis, kunde en ervaring van de desbetreffende managers zelf. Dat er nu word geroepen in het artikel dat het duur en riskant zou zijn is onzin.

Schijfruimte wordt steeds goedkoper en op deze wijze onlast je de MSX server en maak je het weer wat hetr behoort te zijn namelijk een 'carrier'. Als men met kennis onthand zit wat dit betreft............

r.civile@numoquest.nl
06 2936 1218
J Engelaer  |   | 
19-09-2008
 | 
08:09 uur
Ik heb geen verstand van ICT maar op mij komt het vrij knullig over. Opslagruimte is anno 2008 toch helemaal geen issue meer? Waarom wel op een Exchange server? Ik begrijp heel goed dat medewerkers hun e-mail als archief gebruikten dat doe ik zelf namelijk ook.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10