zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier motiverende factoren voor meer werkplezier

26 september 2008 - Het is gezellig op de Nederlandse werkvloer. Maar werkplezier leidt niet vanzelf tot goede financiële prestaties en innovatiekracht. Dit en meer blijkt uit de eerste Hay Group Werkklimaat Survey in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge ICT-er zegt te snel ‘ja’

26 september 2008 - Bedrijven beginnen al met het werven van medewerkers tijdens de studie van toekomstige ICT-ers. In 2008 is 32 procent van de ICT-ers tijdens de studie door een bedrijf benaderd. 60 procent van de startende ICT-ers krijgt een baan aangeboden en 75 procent neemt vervolgens de baan aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Internetbedrijf scoort wél op klantvriendelijkheid

25 september 2008 - Bedrijven zijn niet in staat hun klanten te verrassen en in te spelen op diens wensen. Uit onderzoek van MarketResponse blijkt dat 59 procent van de Nederlandse consumenten niet eens een klantvriendelijk bedrijf kan noemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslagen systeembeheerders misbruiken toegangsrechten

25 september 2008 - Pas op als u uw systeembeheerder wilt ontslaan. 88 procent van de systeembeheerders die verwachten ontslagen te worden, gaat namelijk op zoek naar vertrouwelijke gegevens om die vervolgens te misbruiken.

 Lees verder...   Reageer
 

Immigratie wordt grote uitdaging voor managers

25 september 2008 - Nu het aantal werkenden in Westerse landen afneemt en bovendien vergrijst, zullen we de komende decennia geconfronteerd worden met de instroom van werknemers uit opkomende economieën – een volksverhuizing die niet zonder gevolgen zal blijven voor het personeelsbeleid en management.

 Lees verder...   2 reacties
 

Acht tips om negatieve stress te voorkomen.

25 september 2008 - Stress is onvermijdelijk. Maar dat is niet erg, want stress kan positief en stimulerend zijn. Maar stress kan ook uw productiviteit en zelf uw gezondheid scade toebrengen. Wat is precies het verschiltussen negatieve en positieve stress. Plus acht tips om negatieve stress te voorkomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse bedrijven niet zo milieubewust

24 september 2008 - Meer dan een kwart van de Nederlandse bedrijven neemt geen maatregelen om het milieu te sparen en klimaatverandering tegen te gaan. In vergelijking met Europese buurlanden is dit veel. Dit blijkt uit het ‘Atradius Climate Change Effects’ onderzoek, zo schrijft Marketing Online.

 Lees verder...   1 reactie
 

Negen mythes over privévliegtuigen ontmaskerd

24 september 2008 - Lijkt niets ter wereld u zo geweldig als rondvliegen in een privéjet? Misschien is het niet eens zo'n gekke optie om uw status als topmanager te bevestigen. Management Team haalde namelijk negen mythes over privévliegtuigen onderuit.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hoog salaris prijst babyboomer uit de markt

24 september 2008 - Het salaris is de belangrijkste reden waarom hr-professionals liever geen ouderen aannemen,blijkt uit onderzoek van HRBase.nl. 310 hr-professionals werd gevraagd of zij een 60-jarige zouden aannemen voor het salaris van een 30-jarige. 78 procent zei 'Ja, want een hoger salaris is de enige reden dat niet te doen.'

 Lees verder...   8 reacties
 

ICT-branche lijdt niet onder kredietcrisis

24 september 2008 -  De ICT-branche lijkt niet of nauwelijks gevolgen te ondervinden van de kredietcrisis. De budgetten en de vraag naar ICT'ers zullen ook het komende jaar verder toenemen, zo is de verwachting. Dit blijkt uit de meest recente ICT Barometer van Ernst & Young.

 Lees verder...   1 reactie
 

Angst voor baanverlies blijft

23 september 2008 - Ondanks kleine glimpjes die erop duiden dat de kredietcrisis aan zijn einde aan het komen is, blijven werknemers erg bang dat ze hun baan kwijtraken en of ze in dat geval wel een nieuwe kunnen vinden. Dat blijkt uit onderzoek van de U.S Employment Law Alliance.

 Lees verder...   Reageer
 

Superbonus voor Lehman top

23 september 2008 - De top van het failliete New Yorkse kantoor van Lehman Brothers, heeft voor zichzelf een bonus van in totaal 2,5 miljard dollar veiliggesteld. Het geld is hen beloofd door Barclays Bank, dat vorige week een deel van de failliete boedel van Lehman Brothers overnam.

 Lees verder...   10 reacties
 

Manager heeft opvallend vaak gestoorde trekjes

23 september 2008 - Naar schatting lijdt twintig procent van de managers aan een geestelijke stoornis. Als er zo’n steekje los zit aan de leidinggevende, resulteert dat nogal eens in een slechte verstandhouding met zijn werknemers. Voor hen reden om uit te kijken naar een nieuwe baan.

 Lees verder...   40 reacties
 

Zeven desastreuze zakelijke verleidingen

23 september 2008 - Net zoals bij succesverhalen bestaan we ook opmerkelijke overeenkomsten tussen de grootste zakelijke blunders. Dat stellen journalist Paul Carrol en managementvorser Chunku Mui van de Harvard Business Review.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1117 1118 1119 1120 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10