zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europa bindt strijd aan met bonussen en falende topmannen

6 oktober 2008 - De leiders van de Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Italië gaan financiële instellingen helpen de kredietcrisis te bestrijden. Ook willen ze sancties op kunnen leggen aan topmannen van banken die door de overheid gered moeten worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Externe invloeden krijgen steeds meer invloed op bedrijfsbeslissingen

6 oktober 2008 - Nadenken over de toekomst lijkt onmogelijk nu de crisissen elkaar in razend tempo opvolgen. Toch vindt The Chartered Management Institute dat de moeite waard. Ze stelt dat de zakenwereld voor een enorme ommezwaai staat waarvan alleen goed voorbereide bedrijven profiteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft u het ook zo gehad met uw team?

3 oktober 2008 - Werknemers gaan er maar wat vaak van uit dat hun baas de pest aan hen heeft. En in veel gevallen zou dat wel eens kunnen kloppen. Uit onderzoek van het Britse Skillzbase.com blijkt dat meer dan negen van de tien managers dolgraag van tenminste één medewerker af willen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Baas vertrouwt medewerker blindelings – ten onterechte

3 oktober 2008 - Interne beveiliging in bedrijven laat vaak te wensen over. Gewoon omdat werkgevers teveel vertrouwen in hun mensen hebben. Bedrijfscriminaliteit komt echter op veel grotere schaal voorkomt dan bekend gemaakt wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijftien tips tegen tijdgebrek

3 oktober 2008 - Druk druk druk. Te weinig tijd om echt goed te doen wat u allemaal wilt doen. U kent het ongetwijfeld. Business Compleet helpt u uw tijd beter in te delen met vijftien direct toepasbare tips.

 Lees verder...   3 reacties
 

Starter wil zich niet binden aan één baas

3 oktober 2008 - Werknemers willen kansen en mogelijkheden optimaal benutten en zouden daarom het liefst voor meerdere werkgevers tegelijk willen werken. En dat werkt de populariteit van uitzendbureaus in de hand, vooral voor starters.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlanders onwetend over eigen financiële situatie

3 oktober 2008 - De kennis van Nederlanders van de eigen financiële huishouding is marginaal en ontoereikend, al denken ze daar zelf heel anders over. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Trendbox in opdracht van de Stichting Verantwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager is nergens zonder partner

2 oktober 2008 - Uw partner heeft een positieve invloed op de werkprestaties, helpt zakelijke conflicten op te lossen en heeft een belangrijke stem bij promotie, verhuizen, salarisonderhandelingen en ziekte. De manager neemt geen enkel werkgerelateerd besluit zonder overleg met zijn/haar partner.

 Lees verder...   6 reacties
 

50-plusser wil niet benaderd worden als 70-plusser

2 oktober 2008 - De oude stereotypen van 50-plussers vallen om. Vooral nu sterren als Madonna en Sharon Stone de 50 zijn gepasseerd, zien adverteerders in dat senioren allesbehalve een heterogene doelgroep vormen. Iemand van 55 is totaal anders dan iemand van 75.

 Lees verder...   6 reacties
 

Vijf manieren om de fout in te gaan met telewerken

2 oktober 2008 - Er komt meer bij telewerken kijken dan mensen simpelweg naar huis te sturen met een inlogcode voor het bedrijfsnetwerk.. Het vereist goede planning en training van zowel managers als werknemers

 Lees verder...   1 reactie
 

Financiële crisis verlaagt populariteit financiële werkgevers

2 oktober 2008 - De financiële crisis zal op korte termijn impact hebben op de populariteit van werkgevers in de financiële sector. Nu zijn ze al minder gewild dan vorig jaar. Werknemers in de financiële branche beginnen zich ondertussen steeds meer zorgen te maken over hun eigen positie.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft het niet op jobhoppers

1 oktober 2008 - Bijna de helft van de Nederlandse managers noemt jobhoppers opportunisten die het ontbreekt aan loyaliteit. Bijna een kwart van de managers neemt geen mensen aan die nergens langer dan twee jaar hebben gewerkt en 60 procent weigert te investeren in opleidingen voor jobhoppers.

 Lees verder...   Reageer
 

E-mail werkt leugen in de hand

1 oktober 2008 - De kans dat iemand liegt in een e-mail is de helft groter dan in een brief. Bovendien voelen werknemers zich minder schuldig als ze liegen per e-mail dan via andere communicatiemiddelen. Tijdens persoonlijk contact is de kans dat iemand liegt, het kleinst.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien vragen en antwoorden met betrekking tot de kredietcrisis

1 oktober 2008 - Moet u die nieuwe baan aannemen? Een huis kopen? Uw spaargeld opnemen? Juist nu gaan beleggen? Paul van der Kwast en Daphne van Paassen van Intermediair zetten de vragen die de kredietcrisis oproept op een rij én zochten antwoorden van deskundigen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1115 1116 1117 1118 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10