zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede CEO past niet perse goed in de Raad van Bestuur

1 oktober 2008 - In deze onzekere tijden, is een standvastig, ervaren bestuurslid, zeer gewild. Verwacht echter niet dat de CEO automatisch geschikt is voor die functie, hoe ambitieus hij ook is en hoe zeer hij de overstap ook verwacht te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-branche gaat gevolgen kredietcrisis toch voelen

1 oktober 2008 - Ook dienstverleners in de informatietechnologie zullen de gevolgen van de verslechterende economie gaan voelen, al zullen ze wel verzekerd blijven van opdrachten. Dat blijkt uit het onderzoek `The State of Enterprise IT Services: 2008` van Forrester.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitant doet nauwelijks moeite

30 september 2008 - Van de werkzoekenden bereidt 70 procent zich niet of nauwelijks voor op een sollicitatiegesprek. Drie van de vijf zien het puur als een kennismaking. De helft bereidt zich enigszins voor en slechts 27 procent doet nette kleding aan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers tevreden over werklocatie

30 september 2008 - Meer dan 70 procent van de werknemers oordeelt positief over de locatie en bereikbaarheid van hun kantoor. Driekwart van de Nederlandse werknemers vindt de locatie en de bereikbaarheid van de werkplek de belangrijkste voorwaarde voor een goede werkplek.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf manieren om uw personeel te benaderen bij economische onrust

30 september 2008 - Niet alleen grote banken en verzekeraars, maar ook het MKB ondervindt de gevolgen van de economische onrust. Veel MKB-ondernemingen zien hun omzet dalen, en die tendens zal ook nog wel even voortduren. Toch moet het MKB zich niet in de put te laten praten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Europese bedrijven te passief in kredietcrisis

30 september 2008 - Europese bedrijven zijn te passief in de kredietcrisis en reageren te traag op de gevolgen voor hun organisatie. De meeste bestuurders zien het effect van de kredietcrisis op de economie als geheel, maar maken zich minder zorgen om de gevolgen voor hun eigen organisatie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Breng prestatie en potentieel in kaart met HR BCG Matrix

30 september 2008 - HR wordt steeds bepalender voor het concurrentievoordeel. Alleen producten zijn niet meer genoeg . De huidige technologie en de brede bereikbaarheid daarvan zorgt ervoor dat concurrenten daar snel op kunnen anticiperen. Dit schrijft Tom Alstein, psycholoog bij HFMtalentindex.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager van de toekomst is androgyn

29 september 2008 - Authenticiteit en altruïsme zijn de belangrijkste waarden voor modern en goed leiderschap. Het belang van controle en macht nemen namelijk af, dat van empathie en vertrouwen neemt toe. Een goede manager moet dus zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen bezitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe media niet in trek bij pensioeninformatie

29 september 2008 - Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking wil informatie over pensioenzaken, overlijden of arbeidsongeschiktheid vanuit de werkgever, het liefst tijdens een persoonlijk gesprek ontvangen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders willen hun vrienden niet over de werkvloer

29 september 2008 - Bijna tweederde van de Nederlanders raadt vrienden en kennissen niet aan om te solliciteren bij het bedrijf waar zij werken. Waarom? Omdat ze het niet eens zijn met bepaalde situaties en beslissingen binnen het bedrijf. Of gewoon omdat ze werk en privé liever gescheiden houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Talent koesteren is belangrijker dan ooit

29 september 2008 - Het gaat slecht met de economie en meer en meer bedrijven snijden in het personeelsbestand. Toch stellen Amerikaanse managers dat ze juist nu alles op alles zetten om hun belangrijkste werknemers aan boord te houden, inclusief het uitdelen van bonussen en opleidingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

HRM moet meer aandacht krijgen in MKB

29 september 2008 - Voor grote bedrijven is al vaak onderzocht wat ‘goed’ HRM-beleid is en hoe dat bijdraagt aan bedrijfsprestaties. Voor het MKB niet. Uit literatuuronderzoek van EIM blijkt dat twee verschillende schaaleffecten van HRM onderscheiden kunnen worden: de HRM-praktijk en de invloed van HRM.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen reageren beter op mannelijke manager

26 september 2008 - Vrouwelijke werknemers met een eveneens vrouwelijke baas hebben vaker last van depressie, slapeloosheid en hoofdpijn dan vrouwen die een man als leidinggevende hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Toronto, zo schrijft HR Praktijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Ken uw team, verbeter uw prestaties

26 september 2008 - In veel bedrijven ontbreekt het aan transparantie en wordt te weinig kennis en informatie gedeeld. Nederlandse managers slagen er daarom niet goed in  de kwaliteiten van hun medewerkers optimaal te gebruiken.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1116 1117 1118 1119 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10