zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf manieren om de fout in te gaan met telewerken

2 oktober 2008 - Er komt meer bij telewerken kijken dan mensen simpelweg naar huis te sturen met een inlogcode voor het bedrijfsnetwerk.. Het vereist goede planning en training van zowel managers als werknemers.

Dat stelt de Amerikaanse werkgeversorganisatie Capital Associated Industries. Die zet meteen vijf veel voorkomende en makkelijk te vermijden valkuilen op een rij.



1. Overhaast beginnen
Veel ondernemingen beginnen aan telewerken zonder enige vorm van beleid en procedures. Sommigen halen snel een beleidsinstructie van internet. Het is echter belangrijk goed naar de onderneming zelf te kijken en op maat gesneden beleidslijnen op te stellen. 

2. Teveel investeringen in technologie
Veel bedrijven willen het nieuwste van het nieuwste op gebied van technologie en gadgets, terwijl dat meestal helemaal niet nodig is. Ze kunnen beter kijken wat hun werknemers precies doen en wat ze daarvoor nodig hebben en de middelen aanschaffen die daarbij passen. Vaak blijken extra investeringen dan zelfs overbodig. 

3. Geen managementtraining

Het is inmiddels wel bekend dat het andere vaardigheden vergt om iemand om afstand aan te sturen dan wanneer iemand lijfelijk aanwezig is. Vooral communicatie vereist aandacht. 

4. Niet kijken of het wel bij het bedrijf past

Organisaties moeten niet overgaan tot telewerken omdat dat de trend is maar goed op een rij zetten wat ze ermee willen bereiken en op basis van die doelstellingen een programma opstellen. Het kan goed zijn dat telewerken helemaal niet geschikt is voor de soort werkzaamheden. 

5. Vergeten te testen
Het is verstandig om eerst te kijken hoe telewerken in de praktijk uitpakt, door het eerst te proberen met een klein groepje, en niet meteen iederen de mogelijkheid te geven. Op die manier kan gekeken worden waar aanpassingen nodig zijn, zonder dat er eerst heel veel kosten en fouten zijn gemaakt.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier pijlers om echt slim te gaan werken
 Tien gouden regels voor telewerken
 Nederlandse manager wil vaker telewerken
 Manager hard op weg naar vertrouwen in telewerk
 
 
reacties
 
Ger  |   | 
2-10-2008
 | 
08:31 uur
Telewerken wel of niet, that's the question. Ik ben van mening dat in een aantal situaties het ronduit handig is om de medewerker de mogelijkheid te bieden om periodiek thuis te werken.

De 'rust' van een eigen omgeving werkt zeer positief door in projectresultaten. Daarnaast heeft men niet de stress van files er zijn lagere reiskosten wat weer goed is voor het milieu, overheadkosten kunnen omlaag et cetera.

Natuurlijk moet de persoon in kwestie het wel aan kunnen, niet alle medewerkers zijn er geschikt voor. Houd(t) de communicatie hoog en transparant.

Ger


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10