zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cultuur en communicatie belemmeren kwaliteit uitbesteding

28 november 2008 - De trend van uitbesteding van ICT naar lagelonenlanden zet onverminderd door. De kwaliteit van dergelijke projecten laat echter te wensen over. Eén op de drie bedrijven is ontevreden over de offshore ICT-activiteiten. Problemen met de communicatie en culturele verschillen liggen hieraan ten grondslag.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie regels voor het managen van teamtalent

28 november 2008 - Een goed gemanaged team is meer dan de som der delen. In de voetbalsport is talentmanagement zo ongeveer het allerbelangrijkste. Kijk maar naar teams met topspelers die toch falen en teams waarin middelmatige spelers tot onverwachte prestaties komen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Strategisch en financieel investeerders moeten krachten bundelen na crisis

28 november 2008 - Ondanks de kredietcrisis biedt deze tijd ook kansen voor groei en acquisities. Als de kredietmarkt weer gaat functioneren, zouden strategische en financiële investeerders hun krachten moeten bundelen. Op deze manier ontstaat een win-win situatie voor alle partijen die bij een bedrijfsovername zijn betrokken.

 Lees verder...   Reageer
 

Interim-manager moet ervaring leren delen

28 november 2008 - Interim-managers moeten professioneler worden. Volgens Arie de Ruijter, hoogleraar sociale wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, werken ze teveel vanuit hun ‘onderbuikgevoel'. "Ze leunen sterk op hun ervaring, maar kunnen niet overbrengen waarom iets werkt en die ervaring dus niet delen met vakgenoten."

 Lees verder...   7 reacties
 

Liever geld dan kerstpakket

27 november 2008 - Bijna de helft van de werknemers ontvangt aan het einde van het jaar het liefst een kerstbonus van de werkgever. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo. Het traditionele kerstpakket, favoriet van vorig jaar, staat nu op de tweede plaats met 35 procent van de stemmen.

 Lees verder...   6 reacties
 

Onvrijwillig en onbetaald overwerk slecht voor de gezondheid

27 november 2008 - Mensen die zo nu en dan tegen hun wil en zonder compensatie overwerken, hebben vaker gezondheidsproblemen dan mensen die uit vrije wil of tegen betaling langer door werken. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidspsycholoog Debby Beckers waarmee ze promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Psychopaat aast op uw positie

27 november 2008 - Psychopaten komen veel te makkelijk binnen bij organisaties binnen. Ze worden aangetrokken door vacatureteksten en selectieprocedures zijn niet in staat hen te ontmaskeren. Dat concludeert Suzanne van de Graaf in haar scriptie 'Psychopaten in organisaties' waarmee ze de scriptieprijs 2008 won.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vijf verleidingen waar u niet in moet trappen in crisistijden

27 november 2008 - In het onzekere economisch klimaat van vandaag de dag, is het voor u belangrijker dan ooit goed te weten wat u wel en wat u juist niet moet doen. Businesswriter David Stauffer noemt op 6Minutes.be vijf te vermijden fouten en bovendien waarom u die beter niet kunt maken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Slechte baas verhoogt de kans op hartklachten

27 november 2008 - De kans op een serieus hartprobleem neemt met 25 procent toe voor personeel van slecht functionerende managers. Werknemers die vier jaar of langer voor een  dergelijke baas werken, hebben zelfs 64 procent meer kans op hartfalen.  

 Lees verder...   1 reactie
 

Topmanager leert vooral van eigen fouten

26 november 2008 - Net als kinderen leren topmanagers vooral door van hun eigen fouten en ervaringen, en hun reflectie daarop. Dure cursussen zijn daarom weggegooid geld. Dat concludeert Jeroen Seegers, onderzoeker bij Right Management, in zijn promotieonderzoek 'Leiders leren'.

 Lees verder...   1 reactie
 

Betere recruitmentsite hoeft weinig te kosten

26 november 2008 - Nu het economisch minder gaat is het een ideaal moment voor bedrijven om hun `werken bij`-website te verbeteren. En dat hoeft niet duur te zijn. De onderdelen waarop de grootste winst te behalen valt kunnen namelijk kosteloos worden toegevoegd of verbeterd.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer verzwijgt verlies mobiel toestel voor baas

26 november 2008 - 80 procent van de werknemers gebruikt hun smartphone, -laptop en USB-sticks van de zaak buiten kantoor. Op 73 procent van deze toestellen staat bedrijfsgevoelige informatie, zoals email, agenda, klantgegevens en bedrijfspresentaties. 48 procent is wel eens een mobiel toestel kwijtgeraakt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Selectie en beloning gaan te vaak samen bij RvC

26 november 2008 - Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent beloningen van topbestuurders, zullen steeds meer Raden van Commissarissen een aparte beloningscommissie instellen. 30 procent voldoet nog niet aan de richtlijn van Tabaksblat om aparte commissies voor beloning en selectie in te stellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Laat jongeren online en mobiel hun gang gaan

26 november 2008 - U vindt uw jongere teamleden misschien ongezond gehecht aan hun gsm en sociale netwerken, maar laat ze liever hun gang gaan. Pas afgestudeerden in opkomende economieën zijn namelijk nog meer technisch onderlegd. En dat kan hun Westerse collega’s in de toekomst wel eens een achterstand opleveren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1102 1103 1104 1105 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10