zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie regels voor het managen van teamtalent

28 november 2008 - Een goed gemanaged team is meer dan de som der delen. In de voetbalsport is talentmanagement zo ongeveer het allerbelangrijkste. Kijk maar naar teams met topspelers die toch falen en teams waarin middelmatige spelers tot onverwachte prestaties komen.

Het verschil tussen goed en minder goed presterende teams is een effectieve manager. Oftewel een manager die uitblinkt in talentmanagement. Onderzoekers van de Bournemouth University analyseerden een aantal teams in het profvoetbal en leidden daaruit drie regels af voor het managen van ‘teamtalent’. Marketing Online vat samen: 



1. Live the brand

Zorg voor een prestatiegerichte omgeving en beloon spelers nooit voor gedrag dat niet strookt met de teamdoelstellingen. 

2. Zorg voor balans tussen talentwerving en talentontwikkeling
Het is onvoldoende om talent te kopen; er moet ook talent uit eigen kweek ontwikkeld worden voor optimale teamprestaties. 

3. Beoordeel individuele prestaties alleen in relatie tot de teamprestatie

Past iemand in het team en verstoort hij/zij de teambalans niet? Deze kenmerken zijn vaak nog belangrijker dan individueel talent.


Bron: California Management Review, Marketing Online
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier tips om de stemming erin te houden
 Zeven tips om leiding te geven aan een briljant team
 Ken uw team, verbeter uw prestaties
 Managementteam is vier keer belangrijker dan individuele leider
 
 
reacties
 
Rob EVERS  |   | 
28-11-2008
 | 
08:32 uur
Inderdaad: Teambelang moet prevaleren voor het individuele belang. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar wordt zelden echt toegepast. En het team moet 1 gezamenlijk brand uitstralen, en ze moeten dit brand eigenlijk ook zelf ontwikkelen.

groeten
Rob Evers
Dennis  |   | 
30-11-2008
 | 
10:34 uur
De teamgedachte is alleen haalbaar als je de commitment kan vinden binnen de organisatie.
Na instrueren en begeleiden van de teams kan je de teams deelverantwoordelijk maken voor z.g. regeltaken( deelverantwoordelijkheid.)
Lukt het je om dat vloeiend te laten verlopen, dan kan ja alles binnen redelijkheid daarmee bereiken. efficienty, besparingen, anders organiseren etc. Ik heb er goede ervaringen mee.
Tom van Trijen  |   | 
4-12-2008
 | 
16:10 uur
Het is natuurlijk kinklare onzin om een voetbalteam als voorbeeld voor het bedrijfsleven te nemen. het is inderdaad zo dat bij een voetbalteam samenwerking en teambuilding van groot belang zijn voor het behalen van succes. In het bedrijfsleven gelden andere merites en is een sterk team juist een gevaar voor superieuren en bedrijf. Beter is het teamleden welliswaar in naam als team te zien maar als individuen te behandelen. Zorg voor een flinke onderlinge concurrentie en geef een ieder het idee dat hij persoonlijk in de kijker staat. Hierdoon krijg je als manager/directeur alle informatie en roddels van de kantoorvloer te horen terwijl je slechts individuen welke nooit een machtsblok zullen worden aan hoeft te sturen
Het succes van een goed kneedbaar team is daarom afhankelijk van de verdeeldheid onderling en de angst/loyaliteit voor de Baas. niets meer, niets minder.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10