zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Laat jongeren online en mobiel hun gang gaan

26 november 2008 - U vindt uw jongere teamleden misschien ongezond gehecht aan hun gsm en sociale netwerken, maar laat ze liever hun gang gaan. Pas afgestudeerden in opkomende economieën zijn namelijk nog meer technisch onderlegd. En dat kan hun Westerse collega’s in de toekomst wel eens een achterstand opleveren.

Uit onderzoek van AIESEC International en Career Innovation blijkt een steeds grotere kloof in het gebruik van technologie tussen studenten in gevestigde en opkomende economieën. Driekwart van de Aziatische studenten (behalve die in India) heeft een eigen blog en meer dan zeven van de tien jonge Zuid-Amerikanen gebruiken webcamtechnologie om te communiceren met vrienden en familie. Bijna tweederde van de jongeren in Zuid-Amerika en Azië gebruikt simulatie- en gametechnologie voor sociale doeleinden en een vijfde voor leerdoeleinden. En hoewel studenten in West Europa, de VS en Australië net zulke fervente gebruikers van moderne technologie zijn, gebruiken zij die veel minder voor werkgerelateerde zaken. Ook maken ze minder gebruik van podcasts en mobiele e-mail. De mobiele telefoon is overigens onmisbaar voor iedere jongere ter wereld: meer dan negen van de tien jongeren heeft een mobiele telefoon die bovendien altijd aanstaat. Digitaal tijdperk
"Er staat momenteel een generatie digitale leiders op die binnenkort de werkplek betreedt en ook daar verwacht te kunnen communiceren via sociale media," zegt Lucy Symons, hoofd communicatie van AIESEC. "Wie deze technologie effectief inzet, haalt de leiders binnen die in de toekomst de meest succesvolle ondernemingen zullen runnen," voegt Jonathan Winter, oprichter van Career Innovation daaraan toe. "Toekomstig succes zal hoogst waarschijnlijk afhangen van de mate waarin mensen samen kunnen werken over de grenzen tussen cultuur en hiërarchie heen." 

Blokkade
De grootste uitdaging voor de komende jaren is zorgen dat er maximaal gebruik van deze technologie en kennis gemaakt kan (gaan) worden. Een van de respondenten formuleerde het als volgt: "Een firewall houdt innovatie tegen. Bedrijven blokkeren sociale netwerksites, internetmail en forums en daarmee beperken ze de toegang tot de laatste en beste informatie over belangrijke onderwerpen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge werknemer wil niet zonder mobiel, IM en sociale netwerken
 Mobiel internet in trek bij jonge, goedbetaalde mannen
 De opkomst van de sociale niet-werker
 Bedrijven niet klaar voor ‘Generatie Einstein’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10