zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ouderen negeren is onnodig en kostbaar

25 november 2008 - Er blijft een enorm arbeidspotentieel onbenut omdat ouderen genegeerd worden. Dit terwijl zij uitstekend kunnen worden ingezet: er zijn namelijk geen significante verschillen tussen het cognitieve vermogen van de verschillende generaties en de wil om te blijven werken is er steeds vaker.

 Lees verder...   4 reacties
 

‘Iedereen moet loopbaanbegeleiding krijgen’

25 november 2008 - ‘Iedere werknemer zou recht moeten hebben op loopbaanbegeleiding. Niet door de werkgever, maar door een netwerk van onafhankelijke begeleiders. Alleen dan kunnen werknemers beter en breder – ook buiten de eigen organisatie - inzetbaar worden en blijven.’

 Lees verder...   2 reacties
 

´Baas verdient teveel en doet te weinig´

25 november 2008 - Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers vindt dat hun baas te veel verdient. Ook denken veel werknemers dat leidinggevenden niet begrijpen wat hun werknemers doen en het werk zelf niet zouden kunnen uitvoeren.

 Lees verder...   13 reacties
 

Crisis maakt glazen plafond nog dikker

25 november 2008 - Er gaan steeds meer geluiden op dat de huidige crisis niet zou zijn ontstaan als er meer vrouwen aan het roer zouden hebben gestaan. Volgens Hudson zijn vrouwen bijvoorbeeld betere leiders in de mensgerichte werkomgeving van nu. Toch is het moeilijker dan ooit voor vrouwen om de top te bereiken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zestien tips voor een geslaagde onderhandeling

25 november 2008 - U onderhandelt de hele dag door. Met uw collega’s, medewerkers, klanten, leveranciers. Maar weet u ook hoe u het beste uit al die onderhandelingen haalt? BusinessCompleet.nl zet zestien handige tips op een rij voor een goed resultaat.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-budgetten blijven gelijk, werkdruk stijgt

24 november 2008 - Alle doemverhalen ten spijt: veel IT-managers verwachten geen structurele daling te zien van hun interne budget. Bij 71 procent van de organisaties blijft het budget ten minste gelijk of groeit zelfs in de komende twaalf maanden. Desalniettemin stijgt de interne druk om de prestaties op te voeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Geeft u straks leiding aan een team chagrijnige 70-plussers?

24 november 2008 - Al voor de kredietcrisis, worstelde Amerika met een pensioencrisis. Nu meer en meer werknemers afhankelijk zijn van – in waarde dalende – pensioenbeleggingen en door de gestegen kosten voor levensonderhoud minder kunnen sparen voor hun oude dag, geeft u straks wellicht leiding aan een team onwillige ouderen.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis in aantocht? Wegwezen!

24 november 2008 - Als de onderneming waar u werkt in de problemen zit, kunt u ervoor kiezen net te doen alsof er niets aan de hand is en heel hard hopen dat de moeilijkheden vanzelf overwaaien. U kunt echter veel beter zo snel mogelijk uw ontslag indienen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB'er heeft minder last van file

24 november 2008 - Bereikbaarheid is een van de belangrijkste eisen die bedrijven aan hun locatie stellen en die is steeds minder goed. Toch ervaren MKB-ondernemers minder problemen door slechte bereikbaarheid dan vier jaar geleden, terwijl de files niet korter worden en het aantal verkeersopstoppingen niet terugloopt.

 Lees verder...   Reageer
 

Recessieveteraan gooit handdoek in de ring

24 november 2008 - In iedere onderneming bevinden zich wel enkele recessieveteranen: werknemers die al eerder een crisis of recessie meegemaakt hebben. Handig? Juist de waardevolle topmanagers uit deze groep hebben de neiging op te stappen omdat ze geen zin hebben al die ellende nog eens mee te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Zalm nieuwe topman ABN AMRO en Fortis

23 november 2008 - Minister Bos heeft vrijdagmiddag 21 november bekendgemaakt dat ABN AMRO en Fortis zullen gaan fuseren. Gerrit Zalm wordt de nieuwe topman die de nieuwe bank zal gaan besturen. De twee genationaliseerde banken gaan samen verder. De verzekeringsonderdelen van Fortis worden apart verkocht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Managers hebben liever slecht presterende bekende dan nieuwkomer

21 november 2008 - Iedere manager weet hoe moeilijk het is om leiding te geven aan mensen die ondermaats presteren. Toch geven zeven van de tien managers er de voorkeur aan leiding te geven aan iemand die ze al kennen, zelfs al presteert diegene slecht, dan opnieuw te beginnen met een kersverse werknemer.

 Lees verder...   Reageer
 

Kerstbonus wordt niet ingezet om crisistekort aan te vullen

21 november 2008 - 80 procent van de werknemers is niet van plan de decemberbonus dit jaar anders te besteden dan in 2007. 43 procent zegt de decemberbonus wel hard nodig te hebben: voor een auto, vaatwasser, de studie van de kinderen of een verbouwing. 30 procent van de mensen zet het geld op een spaarrekening.

 Lees verder...   Reageer
 

Ambtenaar geeft management net geen voldoende

21 november 2008 - Met een magere 5,9 geven ambtenaren hun management net geen voldoende. Het overheidsmanagement moet meer visie tonen en medewerkers meer motiveren en inspireren. Maar er zijn ook positieve geluiden: ambtenaren waarderen de persoonlijke interesse van hun direct leidinggevende.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1103 1104 1105 1106 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10