zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier manieren om onderdeel te worden van een sociaal netwerk

18 november 2008 - U wilt het liefst dat uw merk onderdeel is van het dagelijks leven van de consument. Maar merken leven in hun eigen wereld en dat vormt een probleem bij online communities. Ingmar de Lange geeft in het Tijdschrif voor Marketing vier tips hoe een merk onderdeel wordt van een online community

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse bedrijven worstelen met vergrijzing

17 november 2008 - Hoewel een meerderheid van de bedrijven beweert dat oudere werknemers net zo goed of zelfs beter zijn dan jongere en het gebrek aan kennis en ervaring in sommige gevallen nijpend is, verwacht slechts acht procent van de bedrijven meer 50-plussers aan te werven dan vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om de stemming erin te houden

17 november 2008 - Financiële crisis, faillissementen, ontslagen, slecht weer, files, ov: allemaal hebben ze een potentieel effect op het humeur . En humeur is besmettelijk: vooral dat van de baas. Loopt u chagrijnig rond, dan is de kans groot dat dat binnen no time voor het hele team geldt.

 Lees verder...   Reageer
 

Staand vergaderen scheelt miljarden

17 november 2008 - Staand vergaderen kan Nederland tien miljard euro per jaar besparen. Dat stelt TNO-onderzoeker Peter Vink in de Telegraaf. De vergadertijd wordt zo met een derde teruggedongen en de kwaliteit van de besluitvorming lijdt er geenszins onder.

 Lees verder...   1 reactie
 

Fusie gaat steeds sneller

17 november 2008 - Fusies en overnames worden bijna twee keer zo snel afgerond als in 2007. De gemiddelde tijd tussen het aankondigen en het sluiten van deals is gedaald van 142 naar 80 dagen. Waarschijnlijk wordt dat nog minder omdat veel voorgenomen deals nog voor het eind van het jaar doorgezet zullen worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitant ongevraagd Googlen moet wel/niet kunnen

17 november 2008 - ‘Werkgevers zouden sollicitanten niet ongevraagd mogen googlen’. Dat stelt Corien Prins, hoogleraar Recht en Informatisering aan de Universiteit van Tilburg.  "Onzin," zegt Danny Mekic', verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, mede-auteur van 'Internetrecht 2.0' en directeur van Domeinbalie.nl.

 Lees verder...   14 reacties
 

Manager niet productief door papierwerk

14 november 2008 - Jarenlang heeft u geknokt voor uw managementpositie en waarvoor? Om meer dan een derde van uw werkdag kwijt te zijn aan onproductieve taken zoals de administratie en slechts een fractie van uw tijd aan de leuke dingen die u als manager mag doen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Young professional en organisatie botsen

14 november 2008 - Hoger opgeleiden tussen de 25 en 35 jaar die een zelfstandige functie en enige werkervaring hebben, zijn niet alleen zeer gewild bij ondernemingen, maar vormen ook een bron van zorg. Young professionals zijn immers nogal ambivalent. Dat schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   1 reactie
 

Personeelsbehoud en werkgeversimago topprioriteiten voor 2009

14 november 2008 - Het behouden van personeel en het verbeteren van het werkgeversimago zijn de belangrijkste doelstellingen voor het komende jaar. Het verbeteren van de interne organisatie en het selectieproces zijn iets minder belangrijk geworden. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse consultant is snel uitgekeken op baas

13 november 2008 - Nederlandse ict-consultants verlaten hun werkgever sneller dan hun Europese collega’s (4,9 versus 5,8 jaar). Een tweede verschil is dat Nederlanders hun keuze voor een bepaald bedrijf niet baseren op de reputatie van de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om spookfacturen te herkennen

13 november 2008 - Kijk goed uit wat u tekent, want ook u kunt slachtoffer worden van spookfacturen: facturen, vaak voorzien van acceptgiro, die ergens in uw administratie 'rondspoken'. De afzender blijft vaag en het bedrag op de factuur is net iets minder dan 300 euro zodat hij niet opvalt.

 Lees verder...   Reageer
 

Carrièremaker leeft riskant ongezond

13 november 2008 - Carrièrejagers leven ongezonder dan mensen die promotie niet zo belangrijk vinden. Vooral hun relatief ongezonde alcoholgebruik en ongezonde voeding vallen op. Tweederde loopt hierdoor serieuze gezondheidsrisico’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om de overlevenden van een ontslagronde te motiveren

13 november 2008 - Iemand vertellen dat hij of zij niet langer nodig is, is een gesprek dat de meeste managers enorm vrezen. Maar daarbij moeten ze hun aandacht ook richten op de overblijvers. Dat stelt Sirota Survey Intelligence.

 Lees verder...   1 reactie
 

Klant kiest voor gemak

13 november 2008 - Gemak speelt een steeds grotere rol voor consumenten. 80 procent laat zich bij het kopen van mobieltjes, verzekeringen en online producten en diensten leiden door gemak. Bedrijven moeten ‘easy’ zijn, zeker in branches waar de consument het vertrouwen volledig kwijt is.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1105 1106 1107 1108 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10