zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Autodealer scoort met gratis tweede auto

3 december 2008 - De Renault-dealer die een gratis Twingo weggeeft bij aankoop van een Renault Espace wordt overspoeld met e-mails uit het hele land en de telefoon staat roodgloeiend.

 Lees verder...   Reageer
 

Fusies vaak succesvoller dan gedacht

3 december 2008 - Over veel fusies en overnames wordt gezegd dat ze uiteindelijk niet slagen. Maar dat is onzin. Econoom Mario Schijven stelt juist dat fusies zeker na herstructurering op de lange termijn vaak succesvoller zijn dan vaak gedacht wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Slimme bedrijven gaan nu op overnamepad

3 december 2008 - Bedrijven die er het lef en het geld voor hebben, moeten nu op overnamepad gaan. Uit een analyse van Deloitte blijkt dat overnames die in economisch moeilijke tijden zijn gedaan twee keer zoveel rendement opleveren, vergeleken met overnames gedaan ten tijde van economische voorspoed.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer studenten ruiken aan ondernemerschap

3 december 2008 - Ten opzichte van schooljaar 2006-2007 hebben afgelopen jaar ruim 3.600 méér jongeren kennis mogen maken met ondernemerschap. Het jaarverslag 2007-2008 van Jong Ondernemen, de stichting ter bevordering van ondernemerschap onder jongeren, wijst dit uit.

 Lees verder...   Reageer
 

Donald Trump kan lening niet afbetalen

2 december 2008 - Deutsche Bank heeft de miljonair Donald Trump voor de rechter gedaagd, schrijft The Wall Street Journal. De twee partijen hebben het aan de stok over een lening die Trump heeft uitstaan voor de bouw van zijn Trump International Hotel & Tower in Chicago.

 Lees verder...   5 reacties
 

Eén op de drie bedrijven voelt effecten kredietcrisis

2 december 2008 - Circa een derde van de bedrijven merkt nu al echt iets van de kredietcrisis. Ruim 80 procent neemt maatregelen, maar die zijn doorgaans gericht op de korte termijn. Dit ondanks het feit dat bedrijven op de langere termijn zwaar weer verwachten.

 Lees verder...   1 reactie
 

ZZP'ers willen ondanks recessie niet terug in loondienst

2 december 2008 - Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) merken tot nu toe weinig tot niets van de tegenvallende economische ontwikkelingen. Sommigen zeggen zelfs meer werk te krijgen dan voorheen.

 Lees verder...   8 reacties
 

CFO's wanhopig op zoek naar cash

2 december 2008 - Financieel directeuren in Europa zijn wanhopig op zoek naar cash. Ze brengen hun tijd voornamelijk door met het heronderhandelen van krediet- en betalingstermijnen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Finalisten Topman van het Jaar 2008 bekend

2 december 2008 - John Paul Broeders (Vopak), Frits van Eerd (Jumbo Supermarkten), Bert Heemskerk (Rabobank), Klaas Wester (Fugro) en Ad van Wijk (Econcern) zijn de vijf finalisten voor de verkiezing Topman van het Jaar 2008. Tot 7 januari kan op de website van de verkiezing gestemd worden op de vijf genomineerden.

 Lees verder...   Reageer
 

Financial valt nog steeds voor bonus en auto van de zaak

1 december 2008 - Ondanks de malaise in de banksector blijft de vraag naar financieel personeel hoog, net als de salarissen in deze sector, die zelfs licht stijgen. Het verschil wordt gemaakt door de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een bonus en een auto van de zaak staan op dat gebied bovenaan het verlanglijstje bij werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook jonge manager ligt nu wakker van pensioen

1 december 2008 - Jonge managers maken zich zorgen over de toekomst, vooral het pensioen geeft de jongelingen uit het bedrijfsleven kopzorgen. Bijna driekwart (72 procent) van de jonge managers denkt dat de soliditeit van hun oudedagsvoorziening door de huidige economische tijd wordt aangetast.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis versterkt najaarsblues

1 december 2008 - Zoals ieder jaar, slaat ook nu weer de najaarsblues toe. De dagen worden korter en dat betekent voor de gemiddelde werknemer dat hij in het donker naar het werk gaat en ook weer in het donker thuiskomt. Dat zet al een rem op de productiviteit, en dit jaar doet de kredietcrisis daar nog een schepje bovenop.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Stropdas is not done op Casual Friday’

1 december 2008 - Ruim 63 procent van de werkenden is bekend met ‘Casual Friday’ en meer dan een kwart doet er aan mee; dé dag waarop maatpakken en stropdassen in de kast mogen blijven. Vrijdag blijkt eveneens een ideale dag om de dingen te doen waar de rest van de week niet aan toegekomen wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis vergt andere rol managers

28 november 2008 - Volgens veel economen is een recessie onafwendbaar. Al deze ontwikkelingen leiden tot grote onzekerheid en stress op de werkvloer, in feite een crisis in het klein. Daarom moeten managers zich gaan opstellen als crisismanagers in hun eigen bedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1101 1102 1103 1104 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10