zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Marcomprofessional werkt vaak en graag thuis

21 november 2008 - 31 procent van de marketing- en communicatieprofessionals werkt standaard zo nu en dan thuis. 29 procent kan dit in goed overleg. Dertien procent mag zoveel thuis werken als ze willen. En achttien procent heeft geen enkele invloed op de tijdsindeling.

 Lees verder...   Reageer
 

Kraamverlof voor vaders is een feit

20 november 2008 - Binden en boeien van werknemers is tegenwoordig een belangrijk thema. Daarom heeft Unique Nederland kraamverlof voor vaders doorgevoerd. Vaders met een vast dienstverband krijgen na de geboorte van hun kind acht tot tien extra vrije dagen die ze tot zes maanden na de bevalling op kunnen nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere steeds vaker overspannen

20 november 2008 - Burnout onder oudere werknemers wordt een steeds groter probleem. Uit diverse onderzoeken blijkt dat 24 procent van de werknemers van 50 jaar en ouder zich leeg voelt aan het einde van de werkdag. Vijftien procent ervaart een hele dag werken als een zware belasting en voelt zich opgebrand door het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien dingen die u niet moet dragen tijdens een sollicitatie

20 november 2008 - Bijna iedereen is het er over eens dat een tikje conservatief de beste kledingkeuze is voor een sollicitatiegesprek. "Kleding moet onderdeel van uw persoonlijkheid zijn en als zodanig niet opvallen." Dat stelt image consultant Anna Soo Wildermuth, die meteen tien dingen opnoemt die u niet moet dragen tijdens dat eerste gesprek.

 Lees verder...   36 reacties
 

Betalingsachterstand bedrijven zorgt voor miljardenschade

20 november 2008 - Onbetaalde rekeningen kosten het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar twaalf miljard euro en deze schade zal in 2009 verder oplopen. De combinatie van de economische malaise en het slechte incassobeleid van veel Nederlandse bedrijven verergeren deze schade.

 Lees verder...   2 reacties
 

Crisis heeft geen negatief effect op duurzaam ondernemen

20 november 2008 - Tweederde van de organisaties verwacht niet dat de huidige financiële crisis hun corporate responsibility-programma onder druk zet. De helft stelt dat de aandacht voor duurzaam ondernemen juist essentieel is voor de continuïteit van hun organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Vrouw moet werkwensen zelf realiseren’

19 november 2008 - Financiële zelfstandigheid promoten, een APK voor balansbehoud, zelfroosteren, 'do the job-contracten' deeltijders met elkaar in contact brengen en rolmodellen tonen binnen en buiten organisaties: enkele actiepunten uit de werkconferentie van de Taskforce DeeltijdPlus om vrouwen meer aan het werk te krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om salaris over te houden

19 november 2008 - Het land verkeert in een periode van lagere economische groei terwijl er wereldwijd onzekerheid bestaat op de arbeidsmarkt. Werkenden hebben daardoor meer moeite dan ooit om rond te komen van hun salaris. Eén op de vijf zegt altijd of gewoonlijk van salaris tot salaris te leven om uit te komen.

 Lees verder...   Reageer
 

28 november: eerste ‘e-mailloze vrijdag’

19 november 2008 -  Vrijdag 28 november 2008 wordt de eerste e-mailloze vrijdag in Nederland en België. In de VS organiseren bedrijven al regelmatig ‘No Email Fridays’. Een e-mailloze vrijdag doorbreekt de vicieuze cirkel van alsmaar meer e-mails en maakt de mensen bewust hoe ze met hun elektronische post omgaan.

 Lees verder...   13 reacties
 

Droombaan? Graag maar niet ten koste van alles

19 november 2008 - Slechts drie procent van de werkende Nederlanders zou zijn relatie opgeven voor de baan van zijn dromen. Driemaal zoveel mensen zijn bereid daarvoor hun vrienden op te geven. De meeste mensen denken overigens sowieso nooit de baan van hun dromen te bemachtigen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kerstpakket blijft ondanks crisis

19 november 2008 - De financiële crisis heeft dit jaar nog geen invloed op de bestelling van kerstpakketten. Het aantal pakketten neemt zelfs toe tot vijf miljoen. De gemiddelde waarde van het kerstpakket bedraagt 40 euro, twee euro meer dan vorig jaar.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zakendoen met tienduizenden ondernemingen niet langer verzekerd

18 november 2008 - Kredietverzekeraar Atradius zet de komende tijd een groot aantal bedrijven op de zwarte lijst. Zakendoen met deze ondernemingen is volgens de kredietverzekeraar te riskant als gevolg van de kredietcrisis. Dat schrijft Accountingweb.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie tips om managementtalent te vinden

18 november 2008 - Nederlandse bedrijven hebben dringend nieuw talent nodig, maar goede managers zijn nog steeds moeilijk te vinden. Slechts 17,6 procent van de managers zegt geen moeite te hebben met het vinden van leiders van de toekomst. Dat blijkt uit onderzoek van Management Team.

 Lees verder...   4 reacties
 

Crisis funest voor sfeer

18 november 2008 - Nu gedwongen ontslagen aan de orde van de dag zijn, is het niet gek dat baanonzekerheid een negatieve invloed op de productiviteit en de betrokkenheid. Dat bijna driekwart van de Amerikaanse managers zegt dat de huidige economie niet goed is voor de sfeer, is dan ook geen verrassing.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1104 1105 1106 1107 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10