zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ING had bonussen liever niet uitgekeerd

9 maart 2009 - ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen heeft op het punt gestaan om de bonussen van werknemers niet uit te keren, maar vond dat uiteindelijk te ingewikkeld. Bovendien wilde hij hiermee voorkomen dat werknemers de bank zouden verlaten.

Hij zei dat in het televisieprogramma Nova, zo meldt Zibb. Hommen legt forse kritiek van onder anderen Wouter Bos naast zich neer. ING leed vorig jaar, voor het eerst in haar geschiedenis, verlies: 729 miljoen euro. In oktober kreeg ING een kapitaalinjectie van tien miljard euro en eind januari schoot de overheid opnieuw te hulp met een garantstelling voor problematische Amerikaanse hypotheekbeleggingen. Bonusmatiging
Minister Wouter Bos (Financiën) kondigde drie weken geleden aan dat hij met de top van de Nederlandse financiële sector wil gaan praten over matiging van hun bonussen. In het buitenland hebben banken besloten om dit jaar geen bonussen uit te keren. Het management bij ING had overigens al besloten om af te zien van een bonus over 2008.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Mind your data
 2018: het jaar van de verliezer
 Het aanwerven van het juiste talent en het belang van kandidaatervaring
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ING-topman koopt voor ton aandelen ING
 GE-topman bedankt voor miljoenenbonus
 Brussel beraadt zich over bonussen
 Dubbele bonus voor ABN-managers
 
 
reacties
 
Leo K.  |   | 
10-03-2009
 | 
12:22 uur
Hommen kan blaten wat hij wil. Het is hondsbrutaal om eerst tientallen miljarden euro's te vragen van de nederlandse bevolking en vervolgens doodleuk voor bijna 1 miljard aan bonussen uit te keren. Het gaat hierbij niet alleen om dat geld, meer om de (voorbeeld)werking ervan. Geen enkele (juridisch) complexe situatie mag danb uit de weg worden gegaan. Ze blijven inhalig en geldbelust en zich kennelijk bepaald niet bewust van de eigen verantwoordelijkeid! De ING was al op weg naar zelfexecutie; ik spreek hier de hoop uit dat dit gaat lukken, op een zeer pijnvolle wijze!
Ron Ladage  |   | 
11-03-2009
 | 
09:58 uur
Het zijn de bankmanagers geweest die de oorzaak van de crisis in het bankwezen hebben veroorzaakt. Niet de werknemers, die elke dag zorg dragen dat het werk voor de klanten wordt gedaan, wanneer er in 2008 is afgesproken dat er een bonus bij een bepaald resultaat wordt uitbetaald, dan mogen de werknemers op de werkvloer daar niet de dupe van worden.
Maar het ongestraft laten lopen van die arrogante managers, die totaal ongeschikt voor hun werk zijn en waren en zelfs niet hun excuses hebben willen aanbieden, die moeten ze flink korten op hen salaris en liever nog, de WW inschoppen. Bij ING is er weer een manager weggegaan met 1,2 miljoen aan “opstapgeld”, natuurlijk geen probleem, wat is dat nu op een gekregen bedrag van 11 miljard! Bos geeft geld zonder voorwaarden, maar maakt u geen zorgen, dat geld allen voor de zakkenvullende bankmanagers en natuurlijk niet voor u als belastingbetaler, daar zitten ze nu in het kamertje te verzinnen, hoe kunnen we die nu weer eens goed te pakken nemen.
Want geld steunt geld natuurlijk en voor de minister zit er wel weer ergens een baantje als commissaris bij de ING in.
Leo  |   | 
11-03-2009
 | 
12:32 uur
Nou moet je ook weer niet doordraaien. Er werd ook gevraagd om leningen te gaan verstrekken die niet reël waren. En waar vraag is probeert men nu eenmaal aanbod te genereren. Maar nu het zo ontzettend spaak is gelopen, past wel enige bewustzijn van de omgeving. En dat mis ik totaal, vooral dus bij ING. En dat zegt iets over wat wij van hen, bij ING, mogen verwachten!
TB Juk  |   | 
12-03-2009
 | 
18:31 uur
De heer Hommen had niet slechter in zijn nieuwe baan kunnen beginnen. Het is beter dat hij gelijk maar weer opstapt. Ik vind het toekennen van bonussen maatschappelijk onverantwoord.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederland zakt uit top drie Digitaliserings Index  (1) 
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed (1) 
De top tien startups waar talent wil werken (1) 
Hoe word ik meer zichtbaar en gewaardeerd? (1) 
Marketeers besteden video steeds meer uit (6) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (4) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
top10
Vijf zegeningen van een burn-out
Extreme beloning toppers in bedrijfsleven blijkt wederom mythe
Kennis cybersecurity-terminologie Nederlandse beslissers onvoldoende
Sterke ontwikkeling cloud- en hostinggebruik in Nederland
Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen
Vijf tips om tijd te besparen met vliegen
Wie van het Europese talent wil in Eindhoven werken? Bijna niemand
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed
Besluitvormingsdilemma’s in het digitale tijdperk
72 procent Nederlanders vindt Prinsjesdag waardevolle traditie
meer top 10