zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ING had bonussen liever niet uitgekeerd

9 maart 2009 - ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen heeft op het punt gestaan om de bonussen van werknemers niet uit te keren, maar vond dat uiteindelijk te ingewikkeld. Bovendien wilde hij hiermee voorkomen dat werknemers de bank zouden verlaten.

Hij zei dat in het televisieprogramma Nova, zo meldt Zibb. Hommen legt forse kritiek van onder anderen Wouter Bos naast zich neer. ING leed vorig jaar, voor het eerst in haar geschiedenis, verlies: 729 miljoen euro. In oktober kreeg ING een kapitaalinjectie van tien miljard euro en eind januari schoot de overheid opnieuw te hulp met een garantstelling voor problematische Amerikaanse hypotheekbeleggingen. Bonusmatiging
Minister Wouter Bos (Financiën) kondigde drie weken geleden aan dat hij met de top van de Nederlandse financiële sector wil gaan praten over matiging van hun bonussen. In het buitenland hebben banken besloten om dit jaar geen bonussen uit te keren. Het management bij ING had overigens al besloten om af te zien van een bonus over 2008.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim
 Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven
 Vier tips om het vertrouwen van de klant te winnen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ING-topman koopt voor ton aandelen ING
 GE-topman bedankt voor miljoenenbonus
 Brussel beraadt zich over bonussen
 Dubbele bonus voor ABN-managers
 
 
reacties
 
Leo K.  |   | 
10-03-2009
 | 
12:22 uur
Hommen kan blaten wat hij wil. Het is hondsbrutaal om eerst tientallen miljarden euro's te vragen van de nederlandse bevolking en vervolgens doodleuk voor bijna 1 miljard aan bonussen uit te keren. Het gaat hierbij niet alleen om dat geld, meer om de (voorbeeld)werking ervan. Geen enkele (juridisch) complexe situatie mag danb uit de weg worden gegaan. Ze blijven inhalig en geldbelust en zich kennelijk bepaald niet bewust van de eigen verantwoordelijkeid! De ING was al op weg naar zelfexecutie; ik spreek hier de hoop uit dat dit gaat lukken, op een zeer pijnvolle wijze!
Ron Ladage  |   | 
11-03-2009
 | 
09:58 uur
Het zijn de bankmanagers geweest die de oorzaak van de crisis in het bankwezen hebben veroorzaakt. Niet de werknemers, die elke dag zorg dragen dat het werk voor de klanten wordt gedaan, wanneer er in 2008 is afgesproken dat er een bonus bij een bepaald resultaat wordt uitbetaald, dan mogen de werknemers op de werkvloer daar niet de dupe van worden.
Maar het ongestraft laten lopen van die arrogante managers, die totaal ongeschikt voor hun werk zijn en waren en zelfs niet hun excuses hebben willen aanbieden, die moeten ze flink korten op hen salaris en liever nog, de WW inschoppen. Bij ING is er weer een manager weggegaan met 1,2 miljoen aan “opstapgeld”, natuurlijk geen probleem, wat is dat nu op een gekregen bedrag van 11 miljard! Bos geeft geld zonder voorwaarden, maar maakt u geen zorgen, dat geld allen voor de zakkenvullende bankmanagers en natuurlijk niet voor u als belastingbetaler, daar zitten ze nu in het kamertje te verzinnen, hoe kunnen we die nu weer eens goed te pakken nemen.
Want geld steunt geld natuurlijk en voor de minister zit er wel weer ergens een baantje als commissaris bij de ING in.
Leo  |   | 
11-03-2009
 | 
12:32 uur
Nou moet je ook weer niet doordraaien. Er werd ook gevraagd om leningen te gaan verstrekken die niet reël waren. En waar vraag is probeert men nu eenmaal aanbod te genereren. Maar nu het zo ontzettend spaak is gelopen, past wel enige bewustzijn van de omgeving. En dat mis ik totaal, vooral dus bij ING. En dat zegt iets over wat wij van hen, bij ING, mogen verwachten!
TB Juk  |   | 
12-03-2009
 | 
18:31 uur
De heer Hommen had niet slechter in zijn nieuwe baan kunnen beginnen. Het is beter dat hij gelijk maar weer opstapt. Ik vind het toekennen van bonussen maatschappelijk onverantwoord.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers (1) 
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
top10
Vier HR-trends voor 2020
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Hoe kun je dít nu relativeren?!
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Toename personeelskosten leidt tot hogere zorgkosten
Vijf tips om afval te reduceren in productie
Interne datalekken grote zorg voor IT-leiders
Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
meer top 10