zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontslagen? U heeft vier maanden om te ontdekken wat u wilt

11 maart 2009 - Net ontslagen? Staat uw baan op de tocht? Dan vindt u het vast geen prettig idee om de lezen dat het de meeste werkloze managers vier tot zeven maanden kost voor ze een nieuwe baan vinden. Reden voor paniek? Dat kan. Maar u kunt die periode ook gebruiken om te ontdekken wat u nu echt wilt.

Uit onderzoek van The Korn/Ferry Institute onder bijna 1.000 werkloze managers, blijkt dat de tijd waarin de banen voor het oprapen lagen duidelijk voorbij is. Een baan zoeken vereist tegenwoordig een lange adem en veel incasseringsvermogen. Het feit dat de meeste managers dit nog nooit hebben meegemaakt, maakt het er niet gemakkelijker op. Zelfs voor degenen die oud genoeg zijn om zich vorige recessies te herinneren, kan het als een grote schok komen dat ze moeten knokken voor elke vrijkomende functie. Minder dan een derde van de ondervraagde managers had ooit langer dan drie maanden hoeven wachten op een nieuwe baan. Nu gaan meer dan acht van de tien ervan uit dat het meer dan vier maanden zal duren voor ze een nieuwe baan vinden, en vier van de tien denken zelfs dat het wel eens zeven maanden of langer kan duren. Vrijetijdsbesteding
Wat doen managers over het algemeen als ze ineens zeeën van vrije tijd hebben? De meesten gaan een opleiding volgen. Meer dan de helft beschouwt het zoeken naar een baan als een baan op zich, en is daar bijna fulltime mee bezig. Twaalf procent haalt verloren tijd met vrienden en familie in. Zeven procent voelt zich rijk of zelfverzekerd genoeg om op vakantie te gaan en/of hobby’s nieuw leven in te blazen. Drie procent doet helemaal niets en rust vooral uit. 

Uitdaging
Gevraagd naar wat ze het meest missen aan het werk, behalve het geld, noemt bijna driekwart ze de intellectuele uitdaging. Een vijfde mist zijn collega’s, vier procent mist het snelle leventje en slechts één procent de onkostenvergoeding, de auto van de zaak of de gezamenlijke lunch.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ook CEO is niet zeker van zijn baan
 Drie tips om niet ontslagen te worden
 Ontslagen systeembeheerders misbruiken toegangsrechten
 Tien manieren om ontslagen te worden
 
 
reacties
 
M. Persoon  |   | 
3-05-2009
 | 
12:52 uur
Ontslag geeft nieuwe mogelijkheden

Na mijn ontslag ben ik eens goed gaan nadenken over het feit wat ik nu eigenlijk wil en waarom ik uberhaubt een carríere opbouw. In de basis werk ik om de rekeningen te betalen en voor het levensonderhoud van mijn gezin. Waarom carriere? Voor de status? Voldoening? Ik heb mezelf afgevraagt; wat nu als ik iedere maand mijn salaris gestord zou krijgen zonder dat ik er voor hoef te werken, zou ik dan nog carriere willen bouwen? Mijn antwoord was; nee. Conclusie....ook ik werk voor het geld. Een realistische conclusie die ik niet van mezelf had verwacht.
Hierdoor ben ik anders gaan kijken naar nieuwe banen, nieuwe opportunities. Voor mijzelf beginnen? Ook dit laatste sluit ik niet uit.

Omdat ik, sinds deze bewustwording anders tegen mijn sollicitatie plicht aankijk, sta ik open voor alle mogelijke manieren om een inkomen te verkrijgen. Hierdoor heb ik me laten overhalen om naar een presentatie te gaan van een Multi level marketing bedrijf. Ik was al bekend met Multi level marketing en wist dat dit niet direct een inkomen geeft, je er hard voor moet knokken om iets op te bouwen en het vaak een wankele situatie is.
Ik was zeer verbaast na het zien van de presentatie van het bedrijf ACN. Mijn vooroordelen werden van tafel geveegt.
Door het compensatie plan, bouw je een residuaal inkomen op waarbij je maandelijks een percentage krijgt van telefoonrekeningen (zowel vast als mobiel) van je klanten. Daarnaast bouw je een netwerk op van onafhankelijk vertegenwoordigers die exact hetzelfde doen als jij. Hierdoor bouw je langzaam een inkomen op, naast je huidige inkomen, wat op een gegeven moment hoger is dan je huidige inkomen.
Ik ben nu een paar maanden hiermee bezig en zie mijn residuale inkomen iedere maand groeien.
Zonder mijn ontslag had ik nooit open gestaan voor deze manier van inkomen. Ontslag geeft juist kansen, als je je niet uit het veld laat slaan.
Ronald Vermeij  |   | 
4-05-2009
 | 
10:17 uur
Na uw ontslag valt u uit de trendmolen die maatschappij en werken genoemd word. Er zijn voldoende dagbestedingen, bezigheidtherapien voor de belangen van een ander.

Gebruik deze periode goed om uw geest te legen van alle werk-gerelateerde zaken en te gaan VOELEN wat u zelf zou willen doen!

Wat zou u willen doen, als u geld zat had?
Waar ligt uw passie, waar gaat uw hart sneller van kloppen. Juist ja dat! Maak daar nu eens een uitdaging van om daarmee uw rekeningen betaald te krijgen en het liefst nog eenbeetje veel meer ;-)

''Live your life with passion'' (tm)
Anthony Robbins

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10