zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kredietcrisis leidt tot meer leugens op CV

9 maart 2009 - Vanwege het krapper worden van de arbeidsmarkt wordt er door meer dan 64 procent van de sollicitanten ruim omgegaan met de waarheid. Dat blijkt uit het zesde jaarlijkse onderzoek naar leugens op CV’s van The Risk Advisory Group.

Na het vergelijken van meer dan 2.900 CV's bleek in 2008 het percentage waarin leugens voorkomen gestegen te zijn met veertien procent ten opzichte van 2007. Gedurende de toename van de kracht van de recessie in het laatste kwartaal van 2008 bleek meer dan 75 procent van de CV's ten minste één leugen te bevatten. 



Functie en arbeidsverleden
Het onderzoek toont aan dat men vaak liegt over functietitels en 53 procent liegt zelfs over hun volledige arbeidsverleden. De grootste toename van leugens betreft de opleiding, hierover liegt 22 procent van de sollicitanten. Discrepanties in fictieve professionele kwalificaties, het achterwege laten van gerechtelijke uitspraken en het niet aangeven van directiefuncties komen ook veelvuldig voor. Kandidaten die tenminste één leugen vermelden hebben een verhoogde kans een CV te hebben gevuld met valse informatie. Van de sollicitaties bevatte 24 procent drie of meerdere onnauwkeurigheden. Dit is een toename van acht procent in vergelijking met 2007. 

Blijvende controle

Sal Remtulla, Hoofd Employee Screening Risk Advisory: " Sollicitanten voelen zich door de crisis gedwongen om zich beter te onderscheiden zodat zij zichzelf sterker kunnen profileren. Bedrijven kunnen ervaring en kwalificaties niet zonder meer aannemen en moeten om deze reden een adequate controle hierop hebben. Geen enkel bedrijf kan het zich veroorloven om tijd en geld in iemand te investeren die niet geschikt is voor de functie. De controle moet bovendien niet stoppen nadat de kandidaat aangenomen is. Risico van fraude door werknemers welke onder financiële druk staan kan worden verminderd door aanhoudende controle.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ambitieuze werknemer fraudeert eerder
 CV’s barsten van de leugens en blunders
 Sollicitanten liegen steeds meer
 Liegen tijdens sollicitatie moet kunnen
 
 
reacties
 
Tichell, EJ  |   | 
26-05-2009
 | 
12:13 uur
Ja om eerlijk te zijn heb ik wel eens bepaalde informatie weg gelaten, zoals opleidingen. Domweg omdat men dan dacht: nou als die een betere baan kan krijgen, dan stapt meneer lekker op. En kreeg ik stomweg die baan niet.

Ik geef toe dat het niet echt netjes is, doch bedenk wel dat bedrijven dit zelf ook doen ... .

Vriendelijke groet met een gulle lach,

Ephraïm-John Tichelaar

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10