zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander verwacht salarisverhoging

25 maart 2009 - 43 procent van de Nederlanders denkt er in 2009 qua salaris op vooruit te gaan. Tegelijkertijd weet 37 procent zeker dat er dit jaar geen verhoging in zit. Een vijfde van de Nederlandse werknemers geeft aan dat er geen zinnig woord over te zeggen is.

Wereldwijd denkt een derde van de werknemers dit jaar meer salaris te krijgen. Dat blijkt uit een poll van Monster onder 15.000 werkzoekenden in Europa en Noord-Amerika. Van de Nederlanders verwacht 27 procent er in 2009 qua salaris op vooruit te gaan omdat dit ieder jaar het geval is. Zestien procent van de respondenten is van plan om in 2009 van baan te wisselen en verwacht om die reden een salarisverhoging. "Het percentage Nederlanders dat verwacht via een nieuwe baan een hoger salaris te kunnen realiseren duidt er op dat werknemers nog steeds mobiel zijn," aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Ook in deze onzekere tijden waarin veel organisaties besluiten de lonen te bevriezen, zien we dus nog voldoende beweging én aantrekkelijke aanbiedingen op de arbeidsmarkt. Er is weliswaar meer concurrentie omdat meer mensen op dezelfde baan solliciteren, maar voor geschikte werkzoekenden is die droombaan ook nu realiseerbaar." 



Andere landen

De Ieren zijn het meest sceptisch wat betreft een mogelijke salarisverhoging, ruim 78 procent van de respondenten in Ierland verwacht er dit jaar niet op vooruit te gaan, driekwart geeft aan dit zeker te weten. Ook in Duitsland (71 procent), de Verenigde Staten (69 procent), Italië en Groot-Brittannië (beiden 64 procent) verwacht de meerderheid van de respondenten geen salarisverhoging. In Duitsland is het aantal mensen dat geen zekerheid heeft over de ontwikkeling van hun salaris het hoogst, 40 procent van de respondenten uit Duitsland geeft aan dat hun salarisontwikkeling onvoorspelbaar is. Ondanks de economische onzekerheid zijn de respondenten in Zweden, Zwitserland en Luxemburg positief over de ontwikkelingen van hun salaris. 64 Procent van de Zweden, 60 procent van de Zwitsers en de helft van de Luxemburgers verwacht dit jaar een hoger salaris te ontvangen. 

Nieuwe baan

Uit de poll blijkt dat ondanks de economische situatie een aanzienlijke groep respondenten (veertien procent) dit jaar van baan wil verwisselen en er zo ook qua salaris op vooruit verwacht te gaan. In Europa ligt dit aantal hoger dan in Noord-Amerika, met 26 procent in Zweden gevolgd door Finland (25 procent) en Italië (24 procent).

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Salarissen worden veel minder verhoogd dan gepland
 Eerste loonstrook van 2009 bevat vele nieuwe elementen
 Hoger nettosalaris in 2009 voor bijna iedereen
 Werknemer rekent op meer dan 100 euro extra salaris
 
 
reacties
 
H. Oosterhof  |   | 
26-03-2009
 | 
08:55 uur
FREEMDT,
We krijgen toch wat we verdienen?

H. Oosterhof.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10