zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ook in recessie werken we om te leven, niet andersom

30 maart 2009 - Een goedbetaalde vaste baan is werknemers veel waard. Soms zelfs zoveel dat ze een agressieve baas, overwerk of juist arbeidstijdverkorting en een onaangename sfeer op de koop toenemen. Toch blijkt uit onderzoek van Kelly Services dat u niet té streng moet zijn. Zelfs in slechte tijden werken mensen liever om te leven dan andersom.

Het onderzoek vond plaats onder meer dan 100.000 werknemers uit 34 landen. Er bleken opvallende overeenkomsten te bestaan in wat werknemers willen. Voldoening halen uit het werk staat bovenaan de lijst, zelfs als dat zou betekenen dat ze er in inkomen op achteruit zouden moeten gaan. 



Generatieverschillen

De bereidheid om een minder goed betaalde maar ‘betere’ baan aan te nemen is het grootst onderen de jongeren van Generatie Y (18-29 jaar) in Azië. Generatie X maakt zich het meeste zorgen om hun carrière; met als gevolg dat zes van de tien werkenden tussen de 30 en 47 om zich heen kijken op zoek naar nieuwe carrièreperspectieven en binnen een jaar een andere baan hopen te vinden. Onder de Babyboomers (48-65) overheerst het gevoel van teleurstelling en gemiste kansen. Zij klagen het meest dat ze hun carrièredoelen niet kunnen verwezenlijken in hun huidige baan. 

Regionale verschillen

In Azië en Noord Amerika is het overgrote deel van de werkenden overigens wel trots op hun werk. Dat gevoel is minder sterk aanwezig in Europa. Bijna de helft van de Amerikanen zou een deel van zijn salaris opofferen voor werk met meer betekenis, met name jongeren en mannen. Vier van de tien werkenden zijn bang dat ze in hun huidige baan niet kunnen bereiken wat ze willen, vooral Babyboomers maken zich hier zorgen over. Amerikanen zijn het minst bezig met het zoeken naar ander werk , Europese Babyboomers het meest. Europeanen hebben de meeste twijfels over hun carrièrekeuze en doorgroeimogelijkheden. Aziatische leden van Generatie X halen de meeste voldoening uit hun werk. Opvallend is dat alleen in Europa Generatie Y minder vaak bereid is salaris in te leveren in ruil voor zinvol werk dan Babyboomers.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Weggaan of blijven? Vijf richtingbepalende vragen
 Nederlander ziet volop carrièrekansen in crisis
 Minder ziekmeldingen door crisis
 Miljoenen hebben spijt van carrièrekeuze
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10