zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis: niet surfen, maar werken

30 maart 2009 - Het internetgebruik op kantoor wordt aan steeds striktere regels onderworpen. Inmiddels hebben ruim zeven op tien organisaties bepaalde sites geblokkeerd of hanteren ze een streng beleid. Vooral sociale netwerksites en online spelletjessites staan veel vaker dan vorig jaar op de zwarte lijst.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd
 Laat jongeren online en mobiel hun gang gaan
 Gedragslijn sociale netwerken is slimme zet
 Sociale netwerken geblokkeerd in Britse bedrijven
 
 
reacties
 
Anske Plante  |   | 
30-03-2009
 | 
10:04 uur
Heel verstandig. Werken is niet alleen maar leuk. Maar er moet aan een doel worden gewerkt en dat moet efficient en effectief gebeuren.
Binnen de meeste organisaties kan de productiviteit omhoog. Het surfen aan banden leggen is een eerste stap hierin.
www.anskeplante.nl
Egbert van den Bosch  |   | 
30-03-2009
 | 
11:08 uur
Uiteraard hoort de werkgever te bepalen hoeveel 'speelruimte' hij of zij werknemers biedt, als het aankomt op internetgebruik. Maar ik vind dat je als werkgever deels ook de hand in eigen boezem mag steken, want waarom surft het personeel dan naar sociale netwerken en spelletjessites? Ongetwijfeld maakt een deel gewoon misbruik van de mogelijkheid, maar het geeft naar mijn idee ook een signaal af over het werkaanbod en de betrokkenheid bij het bedrijf of de organisatie.
Sociale netwerken kunnen namelijk heel goed bijdragen tot die betrokkenheid, mits ze werkgerelateerd zijn. Denk bijv. aan een site als LinkedIn. Stimuleer mensen hierin deel te nemen en eens per dag hier zinvolle informatie uit te halen of te reageren op een werkgerelateerd onderwerp en stel hierbij een gemiddeld maximum van 15 minuten per dag in. Zorg verder dat het overige werkaanbod zingevend is en een duidelijke verbinding met het bedrijf heeft. Betrokkenheid zorgt voor duurzaamheid. Personeel dat zich graag bindt aan en inzet voor het bedrijf, geeft een duurzame stabiliteit. Natuurlijk hoeft niet al het werk 'leuk' te zijn, maar toch zeker ook niet 'geestdodend' en zonder duidelijke betekenis. Stimuleren en waarderen zijn kenmerken die iedere manager zich eigen zou moeten maken. Laat opzwepen en stressen zoveel mogelijk achterwege en maak een zinvolle verbinding met je personeel. En spelletjes spelen en Hyven onder werktijd moet je inderdaad radicaal beboeten. Je wordt tenslotte betaalt als personeel om een werkprestatie te leveren. Als werkgever kun je korten op salaris of zelfs lager inschalen bij hardnekkige gevallen. De 'misbruiker' betaalt! Zo raakt de maatregel alleen de overtreder(s) en worden andere werknemers niet belast met de druk en stress die anders een hele afdeling kan beïnvloeden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10