zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het is droevig gesteld met de Nederlandse klantgerichtheid

24 juli 2009 - De Rabobank is de meest klantgerichte organisatie in Nederland, gevolgd door Eneco en SNS. Dit blijkt uit het landelijk onderzoek naar de klantgerichtheid van organisaties in Nederland door Integron. In totaal zijn 1.132 beoordelingen gegeven voor 604 organisaties. De gemiddelde score was slechts een 6.7.

 Lees verder...   6 reacties
 

Harde acties tegen verhoging AOW-leeftijd op komst

23 juli 2009 - FNV Bondgenoten wil harde acties tegen verhoging van de AOW-leeftijd. De vakbond stelt voor om op 7 oktober 65 minuten symbolisch te 'pauzeren' en daarna te protesteren in Den Haag of Amsterdam. Zo vat Nieuws.nl de woorden van voorzitter Henk van der Kolk in het AD samen.

 Lees verder...   Reageer
 

Betere bescherming klokkenluiders

23 juli 2009 - Het kabinet gaat zo snel mogelijk een advies- en verwijspunt oprichten waar klokkenluiders terecht kunnen voor informatie, raad en doorverwijzing. Bij het adviespunt kunnen zowel ambtenaren als werknemers uit het bedrijfsleven terecht.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips voor parttimers

23 juli 2009 - Parttimers vormen een aparte groep op de werkvloer. Ze moeten zich aan zien te passen aan een bedrijfscultuur die door de fulltimers bepaald wordt. Ze zijn deel van de familie maar toch niet helemaal. maar toch weer niet. Hoe wordt u de parttimer die zijn werk goed kan doen én door iedereen geaccepteerd wordt?

 Lees verder...   3 reacties
 

Leaserijder krijgt brandstofkosten ook in vakantie vergoed

23 juli 2009 - Van alle leaserijders gaat 90 procent met de leaseauto op vakantie. Ruim 60 procent daarvan krijgt bovendien hun brandstofkosten ook in het buitenland van de werkgever vergoed. Tien procent kiest voor een ander vervoermiddel of gaat met de privé-auto.

 Lees verder...   1 reactie
 

Blijven slecht nieuws gesprekken een vast deel van uw werk?

23 juli 2009 - Denkt u dat u nu eindelijk af bent van pijnlijke ontslag- en bezuinigingsrondes? Volgens onderzoek van KPMG moet het ergste nog komen. De consultants voorspellen dat we een tijdperk van permanente kostenbesparingen zijn betreden, een tijdperk waarin alleen zeer gedisciplineerde bedrijven groeien.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkzoekende kiest voor Monsterboard of nichesite

22 juli 2009 - Monsterboard.nl is nog steeds de populairste website in Nederland om een baan te zoeken. Alle grote vacaturesites hebben een daling doorgemaakt ten opzichte van vorig jaar. Alleen LinkedIn.com en websites voor een specifiek vakgebied wisten terrein te winnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nog slimmer werken met Teambrain

22 juli 2009 - Er wordt natuurlijk al heel slim gewerkt in organisaties. Maar soms kan het nog slimmer. Teambrain kan hierbij helpen. Teambrain is een brainstormspel voor vier tot acht personen dat gratis beschikbaar is via internet. Met Teambrain ontwikkelen collega’s samen ideeën voor verbetering van hun werk.

 Lees verder...   2 reacties
 

Griep kan recessie met twee jaar rekken

22 juli 2009 - Net nu het einde van de economische malaise in zicht lijkt te komen, voorspelt Oxford Economics, een Britse denktank, dat de kans bestaat dat de Mexicaanse griep elke vorm van herstel in de kiem zal smoren in het najaar.

 Lees verder...   7 reacties
 

Vijf dingen om over na te denken voor u die nieuwe baan aanneemt

22 juli 2009 - Of u een nieuwe baan al dan niet aanneemt is nooit een makkelijke beslissing. In de huidige economische omstandigheden en onzekere toekomst is die zelfs nog moeilijker. Forbes komt daarom met vijf aandachtspunten die uw beslissing kunnen vereenvoudigen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Goede leider is nederig

22 juli 2009 - Natuurlijk, om een goed leider te zijn heeft u talent nodig. En ervaring, motivatie en kansen. Ook een bepaalde mate van zelfvertrouwen is essentieel. Veel leiders slaan daar echter in door en worden arrogant, hebberig en roekeloos. Om een echt goed leider te zijn heeft u ook een dosis nederigheid nodig.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hoe transparant is uw manier van leiding geven?

21 juli 2009 - Transparant zijn betekent informatie delen, anderen vertellen wat u écht denkt. Mensen verwachten van u, hun baas, dat u open en eerlijk bent. Ze gaan er zelfs van uit. Zodra u manager wordt, wordt er dus meteen verwacht dat u expert in communicatie bent. Geen gemakkelijke opgave.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ook financiële dienstverleners denkt: ‘Herstel in eerste helft 2010’

21 juli 2009 - Ruim 34 procent van de 125 wereldwijd opererende financiële dienstverleners verwacht zeker tot de eerste helft van 2010 nog geen herstel. 32 procent is van mening dat het nog langer op zich zal laten wachten en een derde verwacht dit jaar nog enige groei.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager op vakantie? Tourjournaal aan!

21 juli 2009 - Eén op de vier werknemers kijkt in de baas zijn tijd naar de Tour de France. Dertien procent zegt dit te doen omdat ze op het werk toch ´tijd zat´ hebben. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van NationaleVacaturebank.nl en Intermediair.nl onder 750 respondenten.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1047 1048 1049 1050 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10