zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verkeerde spreadsheet, groot verlies

13 juli 2009 - Verkeerd gebruik van spreadsheets veroorzaakt grote financiële rapportagefouten en omvangrijke fraudes. Die zijn op hun beurt verantwoordelijk voor grote verliezen in het bedrijfsleven. Dit stelt Arne Ter Laak, risicospecialist bij Protiviti.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om discriminatie tegen te gaan

13 juli 2009 - Vanaf nu zijn werkgevers verplicht om discriminatie op de werkvloer te bestrijden. Deze verplichting is in het leven geroepen om werkgevers ervan bewust te maken dat discriminatie zich ook binnen hun onderneming kan voordoen. Maar u voorkomt u discriminatie binnen uw team?

 Lees verder...   4 reacties
 

MBA-Eed: begin van een nieuw managementtijdperk?

13 juli 2009 - Is het water na de wijn of het begin van een tijdperk: de ‘eed’ die een aantal MBA-studenten aan de Harvard Business School afleggen? Met het afleggen van de eed beloven ze in de toekomst ‘verantwoordelijk en ethisch’ te handelen. De crisis lijkt dus een gevoelige snaar te hebben geraakt bij de toekomstige generatie managers.

 Lees verder...   5 reacties
 

CEO barst weer van het vertrouwen

13 juli 2009 - Is de tijd van strategieën die puur op overleven gericht zijn voorbij? Uit onderzoek van de Conference Board onder 100 topmanagers lijkt in ieder geval naar voren te komen dat ze steeds meer vertrouwen in de toekomst hebben en de komende maanden niet aan kostenbesparing doen om het hoofd boven water te houden, maar om hun winst te vergroten.

 Lees verder...   Reageer
 

Prestatiebeloning verslechtert prestaties

10 juli 2009 - Prestatiegerelateerde beloning is beloning voor prestaties. Hoe beter u presteert en hoe harder u werkt, hoe meer u dus zou moeten verdienen. Uit onderzoek van de London School of Economics blijkt echter dat het tegenovergestelde vaak het geval is; dat mensen juist minder hard gaan werken als ze in aanmerking komen voor prestatiebeloning.

 Lees verder...   22 reacties
 

Sneltoetsen zijn gezonder dan computermuis

10 juli 2009 - Het gebruik van sneltoetsen is een gezonder alternatief dan het werken met een computermuis, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Ook medici dringen aan op een verminderd gebruik van de muis ten gunste van sneltoetsen om gezondheidsklachten als rsi tegen te gaan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Crisis of niet, MKB heeft volop aandacht voor duurzaamheid

10 juli 2009 - MKB-bedrijven hebben duidelijk oog voor de markt voor duurzaamheid. De bedrijven vinden het inspelen op milieubeleid steeds belangrijker voor het versterken van de concurrentiepositie. Ook ondervinden de bedrijven hogere eisen op het gebied van MVO van de klant.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager vergeet verkoopkracht eigen medewerker

10 juli 2009 - Managers vergeten de potentie van werknemers in het acquisitie proces. Zij worden hiervoor nauwelijks ingezet. Als dat wel zou gebeuren, worden prospects door een intensief netwerk eerder binnen gehaald en zal de sales sterk toenemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om te communiceren op afstand

10 juli 2009 - Als virtuele teams echt de toekomst worden, kunnen managers hun borst natmaken. Uit onderzoek van VitalSmarts bleek namelijk dat maar liefst dertien van de veertien meest voorkomende problemen op het gebied van werkrelaties vaker voorkomen als teams fysiek van elkaar gescheiden zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Verrassingspakket blijft favoriete eindejaarsgeschenk

9 juli 2009 - Als werknemers zelf mogen kiezen dan blijft het verrassingskerstpakket net als vorig jaar het meest populaire eindejaarsgeschenk. Marktonderzoeksbureau Multiscope trekt dit als belangrijkste conclusie uit haar online panelonderzoek onder 1.251 deelnemers in opdracht van Cadeau Carrousel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zes interne mailtjes die het begin van het einde aankondigen

9 juli 2009 - Een naderend faillissement schemert vaak al langere tijd door in het interne e-mailverkeer. Let dus goed op de inhoud, vooral de inhoud tussen de regels. Cracked.com identificeerde zes soorten e-mail die u in hoogste staat van paraatheid zouden moeten brengen. 6Minutes.be vat samen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Rustig aan doen in de zomer? Vergeet het maar!

9 juli 2009 - De komkommertijd, de periode in de zomer waarin weinig gebeurt, staat voor rustig aan doen. Veel mensen gaan met vakantie. Toch blijken behoorlijk was mensen juist in deze tijd een tandje te moeten bijzetten en neemt voor hen de werkdruk juist toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Contacten onderhouden belangrijkste functie van netwerksite

9 juli 2009 - Bijna driekwart van de internetgebruikers is lid van één of meerdere netwerksites, Hyves en Schoolbank zijn de populairste. Een kwart van de gebruikers checkt dagelijks hun meest gebruikte site en de meeste leden hebben minder dan 50 vrienden.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer stapt dronken in auto na bedrijfsfeest

9 juli 2009 - Maar liefst 73 procent van de werkgevers treft bij een evenement geen maatregelen om het alcoholgebruik te beperken. Bij 63 procent van de evenementen wordt zelfs geen vervoer of overnachting gearrangeerd. Hierdoor gaan deelnemers op eigen gelegenheid vaak met teveel alcohol op naar huis.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1050 1051 1052 1053 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10