zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis treft Europese jeugd extra hard

28 juli 2009 - Nederland heeft de laagste werkloosheid in de EU, zowel voor jongeren als in het algemeen. Hoewel ook hier de werkloosheid door de crisis toeneemt, blijft ons land gunstig afsteken bij de rest van de Unie. De crisis treft vooral de Baltische staten en Spanje hard. Maar jongeren zijn extra de klos, ook bij ons.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer mensen wisselen niet alleen van baan, maar van beroep

28 juli 2009 - Als de arbeidsmarkt krap is, veranderen steeds meer mensen van beroep. Tussen 2007 en 2008 deden 880.000 dat, tussen 2004 en 2005 waren dat er nog 600.000. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, zo weet Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

'Blackberry en iPhone schaden bedrijfsbelangen'

28 juli 2009 - Smartphones moeten zo snel mogelijk uit vergaderruimtes worden geweerd. Dat zeggen David Beatty en Mark Weber van de Rotman School of Management op Express.be. Het duurt minuten voor managers die aan het mailen of sms’en zijn hun aandacht weer bij het onderwerp hebben en dat leidt tot verkeerde beslissingen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Hoe overleeft uw IT-afdeling een griepuitbraak?

28 juli 2009 - Als 35 procent van het personeel wegvalt ten gevolge van de Mexicaanse griep is het logisch dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. Maar er liggen nog meer gevaren  de loer. Eén daarvan is thuiswerken, een maatregel die wordt voorgesteld door het ministerie van Volksgezondheid bij een uitbraak van de griep.

 Lees verder...   2 reacties
 

Wanneer kunt u uw salarisverlaging terug laten draaien? Vijf tips.

28 juli 2009 - Op het dieptepunt van de recessie gingen veel werkenden akkoord met een salarisverlaging. Alles om hun baan te behouden. Nu het herstel zich aan lijkt te kondigen, vragen ze zich natuurlijk af of ze hun oorspronkelijke salaris weer kunnen krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Verplicht loon nekt ondernemers

27 juli 2009 - Steeds meer ondernemers in een bv komen in de problemen omdat ze zichzelf een verplicht dga-loon uit moeten keren, ook als ze verlies lijden. Dat schrijft Sprout. Deze fiscale loonverplichting zorgt voor minder financieringsruimte , zowel voor investeringen als voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

 Lees verder...   Reageer
 

Maatregelen tegen griep komen op gang

27 juli 2009 - Veel bedrijven zijn al bezig maatregelen in te stellen tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep. Schoonmaakbedrijven hebben de opdracht deurklinken vaker te ontsmetten, mensen moeten meer thuis gaan werken en er worden minder vergaderingen georganiseerd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf mogelijke rollen die u kunt vervullen binnen sociale media

27 juli 2009 - Slimme werknemers begrijpen hoe sociale media hen kunnen helpen om hun bedrijf op de kaart te zetten en relaties te bouwen met klanten, de media, analisten en alle andere belanghebbenden. Maar ook hun persoonlijke ‘merk’ kunnen ze op deze manier een flinke boost geven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven gewoontes van zeer onbetrokken personeel

27 juli 2009 - Onbetrokken medewerkers zijn over het algemeen mensen die ooit tot de besten binnen het bedrijf behoorden en op een of andere manier hun interesse in hun baan en de onderneming verloren hebben. Als gevolg daarvan neemt hun productiviteit af, hun negativiteit toe en dit alles verspreidt zich als een virus door de hele organisatie.

 Lees verder...   7 reacties
 

Mantelzorgbeleid? Neem een voorbeeld aan Tourrenners

27 juli 2009 - Nederlandse ondernemers tonen, als het gaat om mantelzorgvriendelijk werken, onvoldoende ambitie om bovenaan de berg te komen. Ze vertonen nog de meeste vergelijking met de staart van het peloton. Dit signaleert Martijn de Wildt, landelijk projectleider Werk&Mantelzorg.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer WW-aanvragen dan werkzoekenden

24 juli 2009 - Het aantal niet-werkende werkzoekenden ingeschreven bij UWV WERKbedrijf, is in juni met 2.700 gestegen tot ruim 477.000. Het aantal lopende WW-uitkeringen nam fors toe en bedraagt nu 239.000. De stijging wordt vooral veroorzaakt door een sterke toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen, waaronder die voor deeltijd WW.

 Lees verder...   Reageer
 

Volgend jaar gaat uw salaris weer omhoog!

24 juli 2009 - Na een somber, karig jaar, lijkt het tij te keren. Volgens nieuw onderzoek van Watson Wyatt kunnen veel managers en werknemers volgend jaar weer rekenen op een loonsverhoging en zelfs een bonus. Uit hun onderzoek onder 235 grote Amerikaanse werkgevers blijkt dat de gemiddelde loonsstijging volgend jaar drie procent bedraagt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrekkende Porsche topmannen incasseren meer dan 60 miljoen

24 juli 2009 - Wendelin Wiedeking, voorzitter van het directiecomité van Porsche, en Holger Härter, financieel directeur van de Duitse autofabrikant,  zijn per direct opgestapt. Wiedeking ontvangt een vertrekpremie van vijftig miljoen euro, Härter 12,5 miljoen. Dat schrijft Elsevier.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tekenen dat u een moeilijke medewerker bent

24 juli 2009 - Als u het bedrijf waar u werkt veracht, vindt dat u bij lange na niet genoeg verdient en u zich ver verheven voelt boven uw collega’s en leidinggevenden, dan is de kans groot dat anderen u op hun beurt beschouwen als ‘moeilijk’. Dat kan een probleem worden. Men houdt namelijk niet van moeilijke mensen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1046 1047 1048 1049 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10