zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsleven is niet bang voor pandemie

10 september 2009 - Vrijwel alle Nederlandse ondernemingen zijn op de hoogte van de oproep van de overheid om voorbereidingen te treffen om de continuïteit van de productie of dienstverlening te kunnen blijven garanderen in geval van een grieppandemie. Een overgroot deel heeft ook daadwerkelijk de nodige maatregelen getroffen.

 Lees verder...   Reageer
 

Behandel uw personeel zoals u uw klanten wilt behandelen

9 september 2009 - Een goede klantenservice is en blijft een hele uitdaging voor managers. Helemaal in moeilijke tijden, wanneer elke extra verkoop welkom is. Hoe pakt u dit nou aan? Bob Selden geeft twee voorbeelden op Management Issues.

 Lees verder...   1 reactie
 

Dreigende burnout? Maak het werk leuker!

9 september 2009 - Heeft een van  u werknemers met een dreigende burnout? Dan helpt het niet om de werkdruk te verminderen. Wat wel helpt is het bevorderen van het plezier in het werk. Daardoor verbeteren de bedrijfsresultaten. Dit blijkt uit een onderzoek waarmee W. van Rhenen promoveert aan de Universiteit van Amsterdam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis heeft geen invloed op voorkeur werkomgeving

9 september 2009 - De economische crisis heeft geen invloed op de voorkeur van werknemers om in een bepaalde bedrijfsomgeving te werken. Evenals in februari 2008 werkt de helft van de werknemers in Nederland het liefst voor een klein bedrijf met maximaal 50 werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Netwerken oude stijl werkt niet meer

9 september 2009 - Deelnemers aan klassieke netwerkbijeenkomsten hebben een beperkte visie op netwerken en verspillen hun tijd met het zoeken naar afnemers; slechts drie procent van de deelnemers aan bijeenkomsten doet zaken met elkaar.

 Lees verder...   23 reacties
 

Werkgever wil crisis door met bestaande personeelsbestand

9 september 2009 - Werkgevers in Nederland verwachten voor het aankomende kwartaal geen verdere teruggang in hun personeelsbestand. Het aantal werkgevers dat van plan is in het vierde kwartaal nieuwe medewerkers aan te trekken blijft ongeveer gelijk aan het vorig kwartaal wat zou kunnen duiden op stabiliteit.

 Lees verder...   1 reactie
 

'AEX daalt komende maanden naar kritiek punt'

8 september 2009 - De AEX-index van de Nederlandse beurs zal de komende maanden dalen naar het kritieke punt van 258 punten. Als de koers door dit punt heen zakt kan de index zelfs dalen naar 211 punten of op termijn nog lager. Hiervoor waarschuwt beurswatcher Damien Carlsteen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Groenink: doe bonussen die risicovol gedrag stimuleren in de ban

8 september 2009 - De G20 krijgt voor haar plannen om bonussen te beperken zowaar steun van Rijkman Groenink. De voormalige topman van ABN Amro vindt het hoog tijd dat bonussen die risicovol gedrag stimuleren verdwijnen. Groenink hield zelf 26 miljoen euro over aan de verkoop van ABN Amro. Dat schrijft RTL Z.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Klantvriendelijkheid is ook mogelijk zonder persoonlijk contact'

8 september 2009 - Nederlanders beoordelen de klantvriendelijkheid van het Nederlandse bedrijfsleven met een zesje. Supermarkten en reisorganisaties behalen de hoogste score. Branches waarbij weinig of geen sprake is van persoonlijk contact scoren het laagst. Dit blijkt uit onderzoek onder 502 Nederlandse consumenten van MarketResponse.

 Lees verder...   6 reacties
 

Is uw intranet voorbereid op de griep? Tien checklistpunten.

8 september 2009 - Is uw organisatie werkzaam in meerdere landen of werelddelen? Dan is de kans helemaal groot dat u dit najaar te maken krijgt met de gevolgen van de Mexicaanse griep (varkensgriep genoemd in de rest van de wereld). Uw intranet kan een bijdrage leveren aan de maatregelen van uw organisatie om zich daarop voor te bereiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Welke energieslurpers vergeet u uit te zetten?

8 september 2009 - Iedere MKB onderneming verspilt jaarlijks vele euro’s aan apparatuur die na werktijd aan blijft staan. Dit blijkt uit onderzoek van Securitas. Om deze kosten terug te dringen, introduceert Securitas ‘Green Solutions’, preventieve controlerondes waarbij de nadruk niet alleen ligt op de veiligheid, maar ook wordt gelet op energieslurpers.

 Lees verder...   Reageer
 

G20 verdeeld over bonussen bankiers

7 september 2009 - De ministers van Financiën van de G20 zijn verdeeld over het Franse voorstel om de bonussen voor bankiers aan banden te leggen. Dat bleek tijdens overleg in Londen, waar de G20-top wordt voorbereid, zo meldt NOS.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis sollicitatietips op Twitter

7 september 2009 - Wie gebruik maakt van Twitter, de korte-berichtenservice op internet, kan nu dagelijks een tip voor zijn sollicitaties krijgen. Loopbaanadviseur Erik den Draak geeft Twitteraars al enige tijd dagelijks advies over loopbaanzaken op twitter.com/loopbaanadvies. Nu introduceert hij ook twitter.com/sollicitaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf aanvullende strategieën om een baan te vinden in moeilijke tijden

7 september 2009 - Ondanks berichten dat de arbeidsmarkt weer aantrekt, kan het best even duren voor u een nieuwe baan vindt. Alleen solliciteren en banenmarkten bezoeken is helaas vaak niet genoeg. Brendan Cruickshank, vice president van online banenzoekmachine JuJu.com raadt op Examiner.com de volgende vijf strategieën aan.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1035 1036 1037 1038 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10