zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Webtest helpt bij voorbereiden op pensioen

3 september 2009 - Met pensioen of VUT gaan betekent voor velen ‘eindelijk genieten’. Anderen zien er juist als een berg tegenop en weten niet hoe ze hun tijd moeten invullen. Ouderenbond ANBO lanceert op 7 september in samenwerking met Paul de Bont Producties een internettest, waar mensen kunnen testen of ze klaar zijn voor hun pensioen.

De webtest geeft een uitgebreid persoonlijk en praktisch advies over hoe men na pensionering de vrije tijd zinvol kan besteden. 



Het grote genieten
Tegelijkertijd met de lancering van de webtest is op 7 september in NCRV Dokument op Nederland 2 ook de eigenzinnige documentaire 'Het Grote Genieten' te zien.
De vrolijke documentaire van Chiel Aldershoff laat aan de hand van twee portretten zien dat veel mensen zich geen raad weten met de vrijheid na hun pensionering.
Ton's werk was zijn leven. Op kantoor was hij volgens eigen zeggen onmisbaar. Nu voelt hij zich eenzaam en wacht tot zijn vrouw thuiskomt van haar werk. "Ik moet van vrije tijd leren genieten," zegt hij. Zij weet niet wat ze met hem aanmoet, ze herkent haar man niet. Zijn dag is leeg, haar werk is een gevoelig onderwerp, dus er wordt nauwelijks meer gepraat als ze samen zijn.
Ex-politieman Tjeerd heeft het sinds zijn pensionering zo druk dat hij het allemaal niet kan bijbenen. Hij koopt en verbouwt een oude Friese boerderij, opent een Bed & Breakfast, wordt pontbaas en zorgt en passant nog voor zijn vrouw, kleinkinderen, zijn 85-jarige moeder, vijftien kippen, een gepensioneerde politiehond en een moestuin. Hij neemt veel te veel hooi op zijn vork en dat eist zijn tol. Hij heeft geen tijd meer voor zijn vrouw en als ze elkaar zien, hebben ze ruzie. De tijdelijke wooncontainer voor de deur is te klein en de boerderij nog lang niet klaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander maakt zich minder zorgen over pensioen
 'Keurmerk voor pensioen onvolledig'
 Kredietcrisis wakkert onzekerheid over pensioen aan
 Koopkracht pensioengerechtigde daalt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10