zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf aanvullende strategieën om een baan te vinden in moeilijke tijden

7 september 2009 - Ondanks berichten dat de arbeidsmarkt weer aantrekt, kan het best even duren voor u een nieuwe baan vindt. Alleen solliciteren en banenmarkten bezoeken is helaas vaak niet genoeg. Brendan Cruickshank, vice president van online banenzoekmachine JuJu.com raadt op Examiner.com de volgende vijf strategieën aan.

1. Maak een plan


Hoe georganiseerder u te werk gaat, hoe effectiever uw banenjacht. Bedenk voor welke bedrijven u zou willen werken, of uw kennis en vaardigheden wellicht van pas komen in een andere branche, en hoe u in contact blijft met al die mensen die u ontmoet tijdens uw banenjacht.

2. Zoek efficiënt

Als u elke vacaturesite apart door wilt spitten, kost dat uren per dag. Via online banenzoekprogramma’s kunt u alle relevante vacatures die online staan met één muisklik doorzoeken. Vervolgens solliciteert u net zo eenvoudig bij het betreffende bedrijf of bemiddelingsbureau. 

3. Denk goed na over uw zoektermen

Wat voor soort baan wilt u vinden? Pas de zoektermen die u invoert daar op aan. Gebruik de ‘geavanceerde zoekoptie’ die op de meeste vacaturesites aanwezig is om zo relevant mogelijke zoekresultaten te vinden. Ukunt zoeken op vacatures bij een bepaald bedrijf, functietitel, plaatsingsdatum, functie-eisen, enzovoort. U kunt ook aangeven waar u juist niet op wilt zoeken. Indien goed gebruikt, kan deze optie u uren per week schelen. 

4. Val niet in herhaling

Heeft u eenmaal een goede zoekopdracht bedacht, sla die dan op zodat u de volgende dag niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Sla de betreffende site op in uw favorieten, abonneer u op de RSS feed of schrijf u in voor een e-mailalerts voor banen die uw interesse hebben. 

5. Verlies de moed niet

De aanhouder wint. Hoe vaak u ook afgewezen wordt, ooit vindt u die perfecte baan echt wel. Houd u aan uw plan en geef de moed niet op.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkloze vertrouwt vooral op eigen kracht om baan te vinden
 Ontslagen? U heeft vier maanden om te ontdekken wat u wilt
 Acht tips om een baan te vinden tijdens een recessie
 Twintig manieren om met afwijzingen om te gaan
 
 
reacties
 
J.B. Meyboom  |   | 
7-09-2009
 | 
11:00 uur
Open deur.. En hoezo aanvullend, waarop?!
anoniem  |   | 
7-09-2009
 | 
11:29 uur
Ik maak geen grap, maar ik solliciteer gemiddeld 5 keer per dag en krijg continu afwijzingen.
Nietzo zeer dat mijn CV slecht is of niet voldoet, maar omdat er mensen zijn die wel 40 uur kunnen werken (ik 32 uur). En als ik reageer op functies die onder mijn niveau zijn, krijg ik te horen dat ik over gekwalificeerd ben. Ik ben super gemotiveerd te werken maar ik krijg de kans niet!!!
Ik heb ruim 4,5 jaar ervaring als Accountmanager in de Werving & Selectie en waarvan 1,5 jaar als Recruiter. Deze markt loopt niet goed op het moment, dus een baan vinden in deze branche is ook ontzettende moeilijk. Overstappen werkt dus niet want ik krijg ook te horen dat ik dan geen ervaring heb ik de desbetreffende branche.
Werken in de Reintegratie lukt ook niet want dan krijg ik de reactie: U heeft geen ervaring hierin of aansluitende opleidingen.

Ik wil werken!!! That's all!!

Gr

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10