zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zachte vaardigheden zijn de moeite van het aanleren waard

15 september 2009 - De zogenaamde ‘zachte vaardigheden’ hebben de laatste jaren enorm aan belang gewonnen. Helemaal omdat emotionele intelligentie een kenmerk van uitblinkers blijkt. Toch hebben sommige mensen moeite om de waarde ervan in te schatten, laat staan ze zelf aan te leren. Dat stelt Dan Bobinski op Management-Issues.

 Lees verder...   5 reacties
 

Nieuwe werklozen hebben enorme geldproblemen

14 september 2009 - De recessie hakt diep in onze huishoudelijke portemonnees. Vooral bij de zogeheten nieuwe werklozen die het afgelopen jaar hun baan zijn kwijtgeraakt. Zij kampen twee keer zo vaak met betalingsproblemen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Rondkomen in economische onzekerheid' van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

 Lees verder...   3 reacties
 

Ruim kwart minder online IT-vacatures

14 september 2009 - Nederland is begin dit jaar officieel in een recessie beland en ook de Nederlandse ICT-werving- en selectiesector heeft hier last van. Uit onderzoek van wervingsite IT Job Board lijkt dat het aantal online IT-vacatures in Nederland in maart 2009 met 27 procent is gedaald ten opzichte van maart 2008.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal duurzame MKB-innovaties stijgt snel

14 september 2009 - Het aantal ondernemers dat investeert in duurzame innovaties is de afgelopen vijf jaar met 200 procent gestegen. Toch gaat het hierbij om nog maar een klein aandeel van de in totaal 20.000 bedrijven, die Syntens jaarlijks helpt om beter en sneller te innoveren. Maar de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar zal groeien.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ondernemersvertrouwen laag, recessie duurt voort

14 september 2009 - Hoewel Nederlandse ondernemers nog altijd behoorlijk somber gestemd zijn over de Nederlandse economie, lijkt er wel een einde te zijn gekomen aan de negatieve spiraal. De Conjunctuurenquête Nederland van het tweede kwartaal liet voor het eerst een einde aan de vrije val van het ondernemersvertrouwen zien. Voor het derde kwartaal zijn die cijfers gestabiliseerd.

 Lees verder...   1 reactie
 

ICT-projecten scoren steeds beter

14 september 2009 - ICT-projecten zijn steeds vaker succesvol. Wel is er ruimte tot verbetering, vooral bij de invoering van HRM-, informatie- en CRM-systemen. In slechts zes procent is een ICT-project niet succesvol. De meest succesvolle ICT-projecten zijn Microsoft Office-migraties, systeemmigraties en de invoering van salarissystemen.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Werknemer moet zelf weten wanneer hij met pensioen gaat’

11 september 2009 - Vakcentrale CNV wil het verplichte pensioen bij 65 jaar schrappen. Waarnemend voorzitter Bert van Boggelen zegt dat de automatische pensioenleeftijd bij 65 jaar uit de cao’s moet. Mensen moeten kunnen kiezen: stoppen met 65 jaar, langer doorwerken of een deeltijd-pensioen opnemen.

 Lees verder...   6 reacties
 

Inzet MVO-ondernemers onmisbaar voor duurzaam Nederlands bedrijfsleven

11 september 2009 - Ruim 60 deelnemers aan het initiatief "MVO, dat doe je zó!" hebben zich belangeloos ingezet om ondernemers op weg te helpen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen hebben zij 99 activiteiten aangemeld, waarmee circa 10.000 mensen zijn bereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide werkt het liefst in een chemisch bedrijf dicht bij huis

11 september 2009 - Vier op de tien werknemers zijn bereid minder loon te accepteren in ruil voor niet-financiële voordelen, zoals extra vakantiedagen, dichter bij huis werken of een interessantere baan. Iets meer dan de helft wil het liefst op minder dan 50 kilometer van de woonplaats werken en meer dan zeven op tien willen niet langer dan één uur onderweg zijn van en naar het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsmarkt toont licht herstel – vooral voor managers

11 september 2009 - Gaan we nog dit jaar een wereldwijd herstel van de arbeidsmarkt zien? Volgens het Employment Outlook Survey van Manpower hangt dat er heel erg van af in welk land u werkzaam bent. De vooruitzichten zijn het best in opkomende economieën, die van Europa en Amerika nog onzeker.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijf riskeert boete bij benaderen sollicitant

11 september 2009 - Per 1 oktober wordt een nieuwe wet van kracht die het ongewenst benaderen en de irritatie hierover bij consumenten en het bedrijfsleven moet voorkomen. Overtreders kunnen een maximum boete krijgen van 450.000 euro. Bedrijven kunnen dan niet meer vrijuit kandidaten benaderen die zij vinden op vacaturebanken zonder boete te riskeren.

 Lees verder...   31 reacties
 

Bankensector legt zichzelf gedragscode op

10 september 2009 - De Nederlandse Vereniging van Banken heeft in overleg met het ministerie van Financiën zelf een gedragscode vastgesteld. Belangrijkste punt in de nieuwe code is dat de bonus van een bankbestuurder niet hoger mag zijn, dan het bedrag dat hij als vast salaris ontvangt. Dat meldt RTL Z.

 Lees verder...   2 reacties
 

Crisis staat optimisme over duurzaamheid niet in de weg

10 september 2009 - Het merendeel van de professionals die verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid is positief over de ontwikkelingen op dat gebied binnen hun eigen organisatie. Zes op de tien verwachten dat duurzaamheid over vijf jaar volledig is ingebed in de eigen organisatie. Ook heeft de recessie in de meeste gevallen geen invloed gehad op de prioriteit voor duurzaamheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven goede gewoontes voor optimale productiviteit in minder tijd

10 september 2009 - Het is een groot misverstand dat effectieve en productieve medewerkers altijd proactief en haantje de voorste zijn. Dergelijke medewerkers worden dan wel vaak beloond, maar in feite zijn ze helemaal niet zo productief. Ze zijn vooral bezig op te vallen bij het management.

 Lees verder...   12 reacties
 
< vorige 1034 1035 1036 1037 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10